Situació actual : Judici pel 4 de juliol del 2013
Dos policies municipals de Terrassa, membres de la secció antidisturbis anomenada GIE(Grup d’Intervenció Especial), han estat finalment acusats d’un delicte de tortures i, subsidiàriament, d’un delicte contra la integritat moral i d’una falta de lesions pels quals es demana inicialment 2 anys de presó, 12 anys d’inhabilitació i 4500€ de responsabilitat civil. Alhora, Mònica, membre del col·lectiu Acció Autònoma i el Kasalet i activista dels moviments socials de Terrassa ha estat acusada d’un delicte d’atemptat a l’autoritat i de lesions pels quals li demanen inicialment una suma de 2,8 anys de presó i 1800€ de responsabilitat civil. Un cop el Jutjat 3 de Terrassa va finalitzar la instrucció el gener del 2013, el procés es va traslladar a l’Audiència Provincial de Barcelona, que finalment ha fixat la data de judici pel proper 4 de juliol d’aquest 2013
Origen del cas
Els fets van succeir la nit del 12 de maig del 2007 quan, sortint del Kasalet, la Mònica va ser aturada per dos vehicles del GIE. Llavors va ser identificada violentament i posteriorment agredida i detinguda per dos agents per, suposadament, resistir-s’hi. Però l’abús de poder no va acabar aquí, la Mònica va demanar assistència mèdica degut a la agressió i va ser conduïda a Urgències on va ser víctima d’una nova agressió dels mateixos policies dins del propi hospital. Finalment va ser traslladada a comissaria, d’on va sortir el matí següent en llibertat amb càrrecs, acusada d’haver agredit ella als policies que la van detenir i apallissar.
Quan la justícia afavoreix als opressors i perjudica a les oprimides
Seguidament, es va presentar la denúncia contra els policies responsables de l’agressió per abús de poder i d’autoritat així com també per les lesions patides.
La lentitud judicial marca aquest procediment, demostrant una vegada més que la “justícia” avança lenta o ràpidament segons convingui i segons a qui es persegueixi.
Des dels Jutjats d’instrucció 3 de Terrassa s’ha fet palès el seu posicionament al costat del cos policial. Amb una clara voluntat d’entorpir el procés amb intents d’arxivar la denúncia, o separar-la del procés contra la Mònica. Com també substituir el delicte de lesions per una falta. Endarrerint durant més de 4 anys la declaració dels agents implicats en l’agressió.
Abusos de poder, impunitat policial i persecució política i judicial
Qualsevol persona pot adonar-se que 2 policies armats i entrenats en defensa personal agredint a una sola persona és un clar abús de poder i d’autoritat. I el fet que hagin passat 6 anys sense data de judici és un clar símptoma de la impunitat que gaudeix la policia. També cal destacar que no és un cas aïllat, sinó que s’han donat diversos casos de violència policial com les càrregues a l’acampada del 15M davant l’ajuntament, l’homicidi del veí de Terrassa Jonathan Carrillo, o la més recent, la càrrega policial a l’Ateneu Candela que va deixar 10 persones ferides.
Però el més greu de tot és que hi ha una clara intenció de persecució política ja que la companya agredida és membre i activista dels moviments socials de Terrassa amb una llarga trajectòria de lluita al moviment okupa(en defensa d’un habitatge digne i contra l’especulació), i en la lluita antifeixista i anticapitalista. I aquest és el veritable motiu: la repressió de la dissidència política i de totes aquelles persones que lluiten per intentar canviar les injustícies que pateix la societat.
En aquesta tasca repressora hi participa activament el poder judicial, processant, jutjant i condemnant als que opinen i actuen diferent al sistema establert i absolent o indultant a policies agressors, a polítics mafiosos i corruptes i a banquers estafadors.
Lluita i solidaritat
Fem una crida a la lluita i a la solidaritat de totes aquelles persones, col·lectius i organitzacions a denunciar aquest cas i a participar, col·laborar i difondre els diferents actes que es convoquin. Perquè avui és la Mònica, però demà pot ser qualsevol altra. No podem deixar sense resposta els atacs contra els moviments socials i els seus membres, perquè en definitiva són atacs contra l’organització popular, contra la justícia social i contra la llibertat. I només lluitant, donant la cara, amb el cap ben alt i el puny enlaire aconseguiren vèncer aquest sistema injust, generador d’odi, desigualtats i misèria.

 

Davant dels fets exposats exigim :
1. L’absolució de la Mònica ja que es tracta d’un judici polític on es vol jutjar el seu activisme i implicació social sota l’acusació d’haver agredit a la policia, quan en realitat va ser ella la víctima d’una agressió policial.
2. Que es procedeixi a la dissolució del Grup d’Intervenció Especial de la policia municipal de Terrassa per ser innecessari i per la seva clara funció de repressió política.
3. Que es suspengui de sou i feina tots els agents implicats en abusos de poder i tortures en cas de ser condemnats. I que retornin el sou rebut mentre treballaven i esperaven el judici.
4. Que es faci justícia, que no s’endarrereixin més els judicis i que s’actuï contundentment contra els responsables per tal que aquests casos no es tornin a repetir.
5. Un posicionament públic i clar de l’ajuntament de Terrassa i altres institucions contra aquestes actuacions policials violentes i l’assumpció d’una acusació particular contra els agents acusats en tots els casos.
Acció Autònoma – Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. Maig 2013
Manifest en català pdf: manifest central gie definitiu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquí teniu el material per a recollir signatures individuals i de col·lectius i firmar online:

Per signar online: https://oiga.me/campaigns/monica-absolucio-gie-dissolucio

Firmes individuals en pdf: firmes individuals Monica absolucio definitiu

Firmes per col·lectius  en pdf: firmes x colectius Monica absolucio definitiu