A principis d’agost d’aquest any, ja fartes de veure’ns sense casa i veure milers de cases buides; vam entrar al nº16 del C/Antoni Torrella. Ens vam posar ràpidament a netejar i rehabilitar l’espai per convertir-lo en la vivenda on avui fem vida un grup nombrós de persones, totes nosaltres joves precaris sense prous recursos per emancipar-nos de la manera tradicional que se’ns exigeix.
Durant la primera setmana ens vam trobar el Sr. Josep, marit de la suposada propietària, a qui vam tractar de manera correcta en tot moment. En un principi ell també ho va fer, i ens va explicar que havien heretat la casa però que havien esperat massa en vendre-la, van especular i especular intentant treure el màxim benefici a una vivenda tancada i en perfecte estat. Quan va esclatar la crisi financera ja va ser massa tard.
Passats uns dies i sense avís previ, el matí del 8 d’agost es presenta al domicili una dotació d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra. Entren a l’interior d’aquest al·legant  que una veïna ha trucat dient que hem tirat runa al seu sac. No sabem ben bé on hem de tirar la runa, el que si sabem es que els antiavalots no acostumen a actuar per aquestes raons.

Aquell dia van identificar a 2 dels companys que estaven ajudar a rehabilitar la casa.

Ara fa dues setmanes, i degut a una visita fortuïta al jutjats de Terrassa ens assabentem que el Sr. Josep (marit de la suposada propietària) es en realitat el Sr. Manel, que ens va denunciar als Mossos d’Esquadra al mateix temps que ens oferia la clau de l’immoble, i que ha utilitzat la informació que li vam oferir de bona fe per confeccionar la denuncia. Les declaracions prèvies dels companys davant la justícia comencen avui 3 de novembre a les 12h als jutjats de terrassa, on hem convocat una concentració per tal de donar suport als 2 joves acusats d’usurpació de bens i immobles i recordem que els joves s’arrisquen a penes de 4 a 6 mesos de pena multa!

Pel dret a una vivenda digna!


Per la persecució de l’especulació!

Tots i totes amb Can Solador!