CARTELLGIELLIBE

Mostrando cartell kafetes de suport campanya judici.jpg

LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ, GIE DISSOLUCIÓ!

ABSOLUCIÓ IMMEDIATA DEL COMPANY REPRESALIAT ACUSAT DE DESORDRES PÚBLICS PER FER DE PORTAVEU EN UNA RODA DE PREMSA QUE DENUNCIAVA LA BRUTALITAT POLICIAL

El proper dimecres 18 de març tindrà lloc al jutjat penal número 3 de Terrassa el judici a un membre dels moviments socials de la ciutat, al que s’acusa d’un delicte de desordres públics pel qual se li demana un any de presó. El motiu de d’aquesta acusació rau en el fet d’haver assistit a una concentració davant dels jutjats de Terrassa i haver fet de portaveu del col∙lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa durant la roda de premsa que s’hi va celebrar.

La concentració va ser el setembre de l’any 2010, en rebuig a la brutalitat i els abusos de poder de la policia municipal de Terrassa que havia agredit a una noia, i també per la lentitud de la justícia que feia possible la prescripció dels delictes comesos pels agents i pels quals estaven denunciats.

La denúncia va ser interposada per la mateixa policia municipal poc després i va ser el jutjat d’instrucció 4 el que es va encarregar d’instruir­la. Tot i així aquest jutjat no ho va notificar al denunciat fins el juny del 2012. Quan aquest i la seva advocada van anar a declarar van veure que a l’expedient constava la presència d’un CD amb una gravació i també diverses proves demanades pel jutjat. Per tal de que li donessin còpia a l’advocada i així poder preparar la defensa de l’acusat el jutjat va suspendre la declaració a l’espera que la defensa rebés l’expedient complet i totes les proves practicades.

Després de quasi un any la defensa encara no havia rebut resposta del jutjat, fins que a finals d’abril del 2013 va notificar que, havent rebut l’escrit d’acusació del fiscal, s’havia de presentar l’escrit de defensa i que volia donar per tancada la instrucció per tal de traslladar­ho al jutjat penal per fixar data de judici. Davant de l’abandó i la manca d’informació per part del jutjat cap a la principal persona afectada i la seva defensa, aquests van adreçar­se a inicis de maig d’aquell any al jutjat per demanar explicacions i per esbrinar com havia evolucionat l’expedient i van poder constatar que, a més de no haver­los enviat les proves que havien demanat dues vegades, no els havien informat de noves declaracions i proves que s’havien practicat. Davant aquesta suma d’errors judicials van presentar un escrit demanant nul∙litat degut a les reiterades vulneracions del dret de defensa i del dret a la intervenció i coneixement del procediment per part de l’imputat.

Tampoc amb aquest escrit es va aconseguir frenar el procediment i finalment es celebrarà un judici que, a més de ser una clara forma de criminalitzar els moviments socials i la solidaritat davant la repressió política, no s’hauria de dur a terme, com a mínim, fins que la persona acusada pogués exercir els seus drets. A més estem convençudes que si l’acusat s’hagués pogut defensar amb garanties es podria haver demostrat que res del què estava fent en aquella concentració es pot considerar constitutiu de cap delicte.

Davant d’aquestes circumstàncies, una vegada més podem afirmar que lajustícia es posa de part dels repressors i en contra dels represaliats: protegint els abusos de poder, fomentant la impunitat policial, impedint la llibertat d’expressió i perseguint a les persones solidàries que denuncien les injustícies i lluiten per abolir­les. És per això que exigim l’absolució immediata del company represaliat i alhora exigim la dissolució del Grup d’Intervenció Especial de la Policia Municipal de Terrassa, principal artífex de la brutalitat policial a Terrassa.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – Març de 2015