Mostrando cartell judici lesions can boti.jpg

JUDICI PER VOLER EXERCIR EL DRET A UN HABITATGE DIGNE

ASSETJAT PER ESPECULADORS, PATEIX UN ASSALT IL∙LEGAL DE CASA SEVA

I ÉS DENUNCIAT INJUSTAMENT

El proper dimarts 31 de març a les 9,50h es celebrarà un judici de faltes contra un noi que viu a una casa okupada per, «suposadament», causar lesions a un especulador quan el va intentar desallotjar il∙legalment.

Els fets van passar a finals de gener d’aquest any 2015, quan dos especuladors que treballen d’advocats, van assaltar il∙legalment una casa al centre de Terrassa, que fou abandonada fa uns set anys i osteriorment okupada el juliol de 2013. Aprofitant un moment en que la casa era buida, van rebentar els panys de la casa i van entrar per la força a l’immoble.

Els veïns, alarmats, van avisar a les persones que vivien a la casa i, quan aquests van arribar­hi, van trobar­se els panys rebentats i diversos treballadors canviant­los i treient les seves pertinences. Els dos especuladors van dir, entre crits i amenaces, que eren advocats i que havien comprat les cases i que els que hi vivien havien de marxar. Els joves els van informar que els que havien de marxar eren ells, que no podien fer el què estaven fent perquè era il∙legal, i que primer havien de posar una denúncia i esperar a que un jutge decidís. En aquest moment va aparèixer la policia municipal però, tot i això, els especuladors no van marxar. El carrer es va anar omplint d’amics i d’alguns veïns que van acostar­se a donar suport als joves que vivien a la casa que estava sent assaltada. Finalment els nois i amics van poder entrar a la casa i la policia, que havia demanat reforços, va poder identificar als especuladors i als treballadors que eren dins l’immoble i els va denunciar en aquell mateix moment. El dia després de l’intent de desallotjament il∙legal els nois també van anar a presentar una denúncia per l’assalt i per les amenaces, a l’espera que els jutjats investigués aquests fets i actués contra els especuladors pels delictes que havien comès.

Però per increïble que sembli, el paper de la justícia i dels jutjats de Terrassa ha estat posar­se de part dels especuladors i en contra dels afectats. La denúncia tant de la policia com dels nois ha estat arxivada i en canvi han tirat endavant una segona denúncia interposada pels especuladors on s’acusava a un dels nois d’haver causat lesions a un dels especuladors. Unes «suposades» lesions que no es van informar a la policia en el moment que «suposadament» es van produir, que consistien en una petita rascada en una mà i que no van ser denunciades fins tres dies més tard. A més ho van complementar amb un relat dels fets completament fals, que no corresponia ni amb l’atestat policial ni amb la versió dels veïns.

Així doncs, ens trobem davant d’un cas de desallotjament il∙legal, d’assetjament per part d’uns especuladors i de connivència per part dels jutjats. Un cop no van poder desallotjar il∙legalment la casa, han posat diverses denúncies tant per via penal com per via civil per fer­los fora, perquè desallotgin cautelarment, perquè tallin la llum i l’aigua, per lesions,… A més cal tenir en compte que van comprar 7 cases(3 okupades i 4 abandonades), al centre de Terrassa, en una subhasta per 30 milions de les antigues pessetes i que ara les voldran vendre o llogar enriquint­se amb un dret bàsic com és l’habitatge. A més els especuladors treballen d’advocats a Terrassa i utilitzen i manipulen als jutjats per tal d’obtenir beneficis en el seu negoci especulatiu a base de pisos embargats. Han aconseguit agilitzar tràmits que en altres casos van molt més lents, que arxivin denúncies contra ells, que les denúncies sense fonament que han presentat contra els que viuen a les cases que han comprat fraudulentament siguin admeses,… i per si això no fos poc, a través de la dona d’un d’ells, que treballa d’assistent social a Terrassa, utilitzen informació confidencial de les persones que denuncien per tal de pressionar encara més. És el cas d’una família que okupava una de les cases, que en la denúncia contra ells apareixien totes les seves dades personals, les ajudes que rebia i l’historial d’entrevistes amb serveis socials.

No podem tolerar totes aquestes injustícies contra les persones que exerceixen i reclamen el dret a un habitatge digne. No podem tolerar l’especulació i mercadeig amb els drets bàsics. No hem de permetre que la justícia es posi de part dels opressors i en contra dels oprimits. Per aquests motius i tots els fets exposats anteriorment fem una crida a la solidaritat: us demanem que feu difusió del cas i us convidem a assistir a la concentració que es farà el proper dimarts 31 de març a les 9:30h davant dels jutjats de Terrassa en suport al noi acusat de causar unes «suposades» lesions als especuladors que van assaltar il∙legalment casa seva.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, març 2015.