Article del setmanari de comunicació Directa

http://www.directa.cat/noticia/ha-mort-mustapha-el-jove-manresa-que-va-patir-una-parada-cardiorespiratoria-sota-custodia-po

Ha mort Mustapha, el jove manresà que va patir una parada cardiorespiratòria sota custòdia policial

En l’article de Meritxell Guàrdia de l’edició 243 desgranem les contradiccions de la versió oficial amb la versió del grup de suport i expliquem les mobilizacions de suport.

El jove manresà Mustapha, que va entrar en estat de coma estant sota la custòdia de Mossos d’Esquadra, ha mort aquest matí a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.
Els fets es remunten al 31 d’agost, quan Mustapha es trobava al carrer Escodines de Manresa i efectius del cos policial autonòmic es van aturar al seu costat amb l’objectiu d’identificar-lo. Mustapha, que no tenia els papers en regla, va sortir corrent per evitar ser detingut i deportat. Finalment, va ser detingut sense oposar resistència. La versió policial dels fets segueix dient que Mustapha va ser portat directament a l’Hosptial de Sant Joan de Déu de Manresa perquè li curessin unes petites ferides que, suposadament, hauria patit durant la fugida o la reducció. Un cop a l’hospital, va ser traslladat al mòdul penitenciari del centre per ser atès pel personal santiari. Durant el període de temps que Mustapha va romandre en aquest mòdul penitenciari esperant ser atès, va estar sempre vigilat per la policia. A les vuit del vespre, una doctora va trobar el jove al box penitenciari en parada cardiorespiratòria. La versió policial assegura que ell mateix es va intentar treure la vida però la familía i l’entorn proper de la víctima qüestionen aquesta versió: “Com pot ser que una persona detinguda, emmanillada i sota custòdia policial dins d’un hospital es pugui intentar suïcidar sense que ningú no ho vegi i hi intervingui?”, es preguntava el grup de suport en un comunicat.
La investigació oberta per Mossos d’Esquadra i el jutjat de Manresa segueixen el seu curs, després que el 23 de setembre mig miler de persones es manifestessin pel centre de la capital del Bages “exigint veritat i justicia” sobre el cas de Mustapha El Marrakchi.

Manifestació exigint "veritat i justícia" sobre el cas ROBERT BONET