Aquest dissabte, 21 d’agost surt en llibertat la Laura Riera, presa política catalana. Després de 9 anys a les presons espanyoles la Laura estarà novament al carrer.

La Laura va ser detinguda com a part del mateix procés que en Zigor i en Diego, i com ells, acusada de col·laboració amb banda armada. Torturada pels Cossos de Seguretat de l’Estat i empresonada pel seu compromís polític la Laura va ser un cap de turc per avisar als moviments socials de que l’Estat es defensarà amb urpes i dents contra qualsevol persona solidaria que vulgui lluitar per aconseguir una societat més justa i lliure.

Des de la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) celebrem la llibertat de la Laura i li donem la benvinguda als carrers dels Països Catalans. Per això donem suport a la convocatòria de Rescat (Col·lectiu de suport a presos i preses polítiques catalanes) del proper dissabte 21 d’agost a les 19 hores a la Plaça del Raspall.

Davant d’aquest acte de benvinguda i celebració per la llibertat d’una lluitadora hi ha qui el vol prohibir. Sota el pretext de que amb aquest acte es fa apologia del terrorisme el Partit Popular, Ciudadanos i l’Associació Catalana de Victimes d’Organitzacions Terroristes volen coartar, amb la força, la llibertat d’expressió. Terrorisme és la capacitat d’algú per imposar el terror sobre una població. Però què fa més por la lluita per la llibertat d’un poble o el 1.200.000 persones aturades als Països Catalans, que el 90% dels contractes són temporals, que el 35% de les aturades ja no reben cap prestació, un 25% de la població per sota del llindar de la pobresa o que el 80% del jovent som precaris. I el pitjor d’això, el que provoca terror, és que res ho hem decidit nosaltres. Ho han decidit els empresaris, polítics i banquers per salvar al sistema capitalista de la crisi que ells mateixos han provocat. No importa el patiment de la gent, importen les seves butxaques.

Des de la CAJEI continuem apostant per la organització i la lluita com la millor manera de plantar cara i combatre les injustícies del sistema capitalista, recolzades i defensades pels estats espanyol i francès.

Avui més que mai cal recordar l’existència de que, en ple segle XXI, encara hi ha presoneres polítiques catalanes i de molts altres pobles que lluiten per la seva llibertat. Des de la CAJEI no ho oblidem, donem la benvinguda les que surten però recordem a les que encara ho han de fer.

La solidaritat és la nostra millor arma.

Llibertat presos i preses polítiques!