La matinada del 14 de novembre de 2011, una quarantena de persones acampades a la Plaça del Poble, antic Raval de Montserrat de Terrassa, en motiu de les activitats proposades al llarg de la setmana del 13 al 20 de novembre de 2011 vam ser cercats i assetjats per la Policia Municipal, que sense diàleg va arrossegar-nos, maltractar-nos i obligar-nos a quedar segrestats durant 2 hores i mitja al carreró Vila Nova, sense llibertat de moviment ni possibilitat de menjar, beure o anar al lavabo; acordonant la zona i impedint l’accés dels veïns i simpatitzants que anaven arribant al llarg de la nit com a mostra de recolzament amb les persones retingudes. A més, amb la confiscació de tendes i objectes personals, sense cap mena d’opció a un acord entre les dues parts.

Des d’Acampada Terrassa denunciem aquest acte de repressió desmesurada per part de la Policia Municipal, Grup d’Intervenció Especial de la policia municipal, Mossos d’Esquadra i agents de paisà dels dos cossos policials. Un desmesurat dispositiu tenint en compte el pacifisme demostrat al llarg de les accions del Moviment i el cost econòmic que això suposa, tenint en compte la situació econòmica que travessa gran part de la ciutadania egarenca. Per això no ens podem explicar com l’alcalde, Pere Navarro conjuntament amb el seu equip de govern del PSC i ICV, responsables del desallotjament de la plaça, han demostrat un cop més la seva hipocresia i irresponsabilitat. A més, ens ha enganyat després d’haver declarat el seu suposat recolzament i falsa intenció de negociar, quan en realitat la seva acció es descriuria com un acte repressor i feixista.

Terrassa no té por! Seguim a la plaça, amb les activitats i xerrades programades perquè amb aquest desallotjament no han pogut fer callar la nostra veu. Els motius que ens han portat a prendre la plaça per segona vegada segueixen més vigents que mai: perquè seguim indignades amb les retallades en sanitat i educació pública; perquè ara més que mai tenim la necessitat d’una vivenda digna; perquè cada vegada és més difícil l’accés a estudis superiors; perquè no tenim feina ni subsidis; perquè volem ara més que mai una democràcia directa i participativa i perquè seguim en un món mogut pel capital que ens condemna a l’esclavitud i al silenci encobertes pel seu estat del benestar.

Per aquests motius i molts altres seguirem a les places alçant la nostra veu i intentant aconseguir un món més just.

 

Terrassa, 14 de novembre de 2011