La matinada de dimarts a dimecres, a volts de les 5, van detenir el nostre company Ancor. El company va ser detingut mentre la policia municipal, tapats amb passamuntanyes a l’estil del cos GIE, i amb la presència i complicitat dels mossos, carregava contra les persones acampades a la Plaça del poble -Raval-.

Va ser la policia municipal qui, a empentes i a cops s’enduïa l’Ancor a les dependències de la policia municipal, per després ser traslladat a la comissaria dels mossos d’esquadra, on continuarà segrestat fins l’hora que sigui traslladat per declarar davant del jutge. Les irregularitats de la detenció del nostre company no acaben aquí: en cap moment se li llegeixen els seus drets, ni se l’informa de per què ha estat detingut. De la mateixa manera, no s’informa a les companyes d’Ancor si està detingut i a quina comissaria l’han dut fins ben bé al migdia.

Altres de les vulneracions dels drets del nostre company han estat, intimidacions, amenaces, insults per part de la policia municipal mentre és detingut i traslladat. Tant a les dependències de mossos com de policia municipal se li nega el dret a assistència mèdica i el dret a fer una trucada, només ha pogut menjar un cop i continúen sense informar-lo dels motius de la detenció, ni de quan el deixaran en llibertat (o sigui, quin dia i a quina hora hauria de declarar davant el jutge).

La desinformació que ha patit el nostre company sobre els motius de la seva detenció contrasta amb la versió que la policia municipal s’ha encarregat d’anar difonent a les companyes acampades a la Plaça del Poble: segons ells, se`l vol acusar de golpejar un agent en el marc del primer desallotjament d’indignades. Nosaltres sabem, perquè érem al seu costat i ho vam poder enregistrar, que l’Ancor no va colpejar ningú, sinó al contrari: l’Ancor gravava els cops i empentes dels agents durant el desalotjament quan un agent l’amenaça “que si no para de gravar anirà a per ell”, Ancor no desisteix en gravar i l’agent l’agredeix.

El desallotjament de diumenge a dilluns es va saldar amb 4 indignades ferides i una denúncia col·lectiva contra els agents municipals corresponents. El desallotjament de la matinada de dimarts a dimecres se salda amb 2 indignades ferides, traslladades a urgències en ambulància, i amb el company Ancor detingut.

Davant d’aquests fets volem denunciar aquestes intervencions policials, i també la hipocresia política del govern del consistori, PSC i Iniciativa Verds, que, si bé exhibeixen un discurs “d’esquerres” en les seves campanyes electorals, ells són els responsables d’ordenar els desallotjaments i les càrregues policials dels i les ciutadanes que lluiten, precisament, en contra de les retallades socials i laborals que estem patint.

Estem fartes de mentides i abusos de poder, per això, en un exercici de democràcia directa, no deixarem de prendre el carrer i fer visible que aquesta corrupta classe política no només no ens representa, sinó que reprimeix el nostre canal de participació política: la lliure expressió de la indignació al carrer.

Ahir va ser l’Ancor, un altre dia pots ser tu, però no ens faran callar.

Ancor absolució!!

Terrassa, 17 de novembre de 2011.

Grup de suport al company detingut del moviment 15-M de Terrassa.