Dimarts 7 de setembre estan citats a declarar dos joves acusats d’usurpació per alliberar una casa abandonada.

Concentració davant dels Jutjats de Terrassa el mateix dia a les 11:00 en solidaritat amb els companys!

Des de l’Assemblea de Joves de Terrassa volem denunciar l’ inici del procés judicial a dos membres del col·lectiu imputats d’usurpació.Els fets es remunten al febrer de 2008, quan un grup de joves van decidir alliberar una casa en desús des de feia anys, situada al Carrer Suris número 12, per tal de convertir-la en vivenda.  Unes hores després d’haver okupat la vivenda, s’havia establert un cordó policial que tallava tot el carrer,  evitant que ningú hi pogués entrar ni sortir, ni que els companys i companyes poguessin mostrar el seu suport.  Més tard, apareixia la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra  entrant a dins de la casa de manera violenta i desmesurada, per tal de detenir a les persones que hi havia dins. Al cap de cinc hores sortien de la comissaria dels Mossos d’Esquadra imputats d’usurpació.
Després d’un any i mig, comença el procés amb la declaració que tindrà lloc el dia 7 de setembre a les 10.45h als Jutjats de Terrassa, mentre  la casa que es volia utilitzar com a habitatge segueix en desús i ben tapiada.Contemplem l’okupació com mitjà per   viure, ens serveix com a fi per denunciar l’especulació que estem vivint en els darrers anys a la nostra ciutat. Entenem que l’habitatge és un dret i no una mercaderia. En els darrers anys bancs i immobiliàries s’han fet el joc mútuament, uns donant uns crèdits excessius, tot facilitant als altres a posar un preus abusius i desmesurats a la vivenda. Això ens ha portat al creixent endeutament de la població i en part a la crisi actual, la seva crisi.   Per tant assenyalem aquests agents com a grans culpables d’aquesta situació. Sens dubte les institucions governamentals en són part implícita per la seva actitud passiva davant aquest problema. I no només això, per fer front a la situació actual, de nou les classes dominants ens imposen a la classe treballadora una retallada de drets laborals i socials històrica, que ni de bon tros posarà solució a la situació actual, sinó que l’agreujarà, ja que  aquesta crisi és una eina més del capitalisme per fer més rics als rics, i més pobres als que ja som pobres.

 Des de l’Assemblea de Joves de Terrassa demanem:

  – La despenalització de l’okupació

  – El compliment d’un dret bàsic com és el d’una vivenda digne

  – Que s’aturi la persecució política i policial al jovent compromès en els moviments socials de la ciutat.

 Aquest cas és una mostra més de les agressions que  com a treballadores, joves i rebels  patim, per tant, apostem per seguir alliberant espais i lluitar pels nostres drets socials.

Cap casa abandonada

Cap jove sense casa

 Despenalització de l’okupació, ja!!

  PER TOT AIXÒ CONVOQUEM EL DIMARTS 7 DE SETEMBRE A LES 11:00 A LA CONCENTRACIÓ DAVANT DELS JUTJATS DE TERRASSA EN SOLIDARITAT AMB ELS COMPANYS ENCAUSATS