CARTELL DEL JUDICI: PROUABUSOSDEPODERRRRRR

 PrOu AbUsOs de PoDeR !!!

JUDICI A 2 PERSONES ACUSADES DE FALTES DE RESPECTE I

DESOBEDIÈNCIA ALS AGENTS DE L’AUTORITAT

CONCENTRACIÓ DIMARTS 24/01/2012 a les 9 del matí davant els jutjats de Terrassa

PROU ABUSOS DE PODER!!!

 El passat dia 1 de desembre de 2011, van ser agredides i detingudes de forma irregular dos joves, quan es van apropar a un control de papers a dos homes a l’avinguda Àngel Sallent, de la ciutat de Terrassa. Finalment aquets van haver de dormir a la comissaria dels mossos i comparèixer davant del jutge el dia després de la detenció. Els dos detinguts han estat acusats d’un delicte d’obstrucció i d’atemptat a l’autoritat per la via penal i ara s’està a l’espera del judici.

Poc després de la detenció, dos persones juntament amb la parella d’un dels detinguts es van apropar a comissaria dels mossos per conèixer l’estat dels detinguts, si havien pogut realitzar la trucada de torn, si havien rebut la visita d’algun advocat o si l’havien demanat, i també volien saber si havien estat visitats pel metge ,ja que hi havia diversos testimonis afirmaven que els detinguts havien estat agredits pels agents responsables de les seves detencions. Davant d’aquestes preguntes, els dos mossos que estaven en la recepció de comissaria, van respondre a la parella d’un dels detinguts que no podien donar informació, que si ells volien comunicar la seva detenció ja ho farien (quan els detinguts ja havien demanat trucar a les seves respectives famílies), que marxes a casa, etc. Tot això va anar acompanyat de comentaris amb to burlesc com “si els han detingut i agredit per alguna raó serà” o “que això passa per intervenir davant d’una operació policial”, o “tranquils l’estem torturant” etc.

Després de més d’una hora a comissaria, van admetre que els tenien detinguts, però no van voler donar més informació, ni si havien pogut visitar al metge, o si havien demanat un advocat i si havien tingut l’oportunitat de trucar. Drets bàsics per a qualsevol detingut. Davant de tantes incerteses, es va demanar un habeas corpus ja que no es podia tenir confiança en el cos que havia practicat aquelles dues detencions il·legals, amb dos persones agredides pel mateix cos de policia que després els custodiava, per aquest motiu es volia accelerar la compareixença davant del jutge i la seva posada en llibertat per poder anar al metge i estar amb les seves famílies.

Les dos primeres persones que van anar a comissaria a interessar-se pels detinguts amb la companya d’un d’ells, van estar identificades i avui són jutjades per les faltes de respecte i desobediència als agents de l’autoritat. En la denúncia se’ls acusa de fer aldarulls i cridar a comissaria, d’amenaçar als agents i de insultar-los.

Per tot això volem denunciar aquest cas d’abús de poder, on l’acció dels mossos deixa en evidència fins a quin punt poden arribar per tapar les seves males pràctiques, detenint i agredint a dos ciutadans que només pretenien ajudar davant d’una situació que els hi semblava injusta i després denunciant a aquelles persones que només demanaven que es garantissin els drets dels detinguts.

Qui controla els que ens controlen? Com podem actuar davant d’una situació que no creiem justa sense ser detingudes i/o denunciades? De que serveixen els drets si no els podem fer servir?

 Terrassa 24 de gener 2012

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (sat-terrassa.cat)