En comptes de jutjar als policies municipals de Terrassa que van apallissar a una
noia, volen jutjar a un solidari per protestar i denunciar-ho.

Els fets es remunten a la matinada del 12 de maig del 2007, quan una noia membre del col·lectiu Acció Autònoma i dels moviments socials de Terrassa, que sortia d’un kasal okupat del barri del centre, va ser detinguda per membres del Grup d’Intervenció Especial(G.I.E.) de la policial municipal.
Va ser agredida durant la detenció, no se li va notificar el motiu en cap moment i durant el trasllat a urgències va ser emmanillada amb les mans al darrere mentre continuaven les agressions i amenaces, que van continuar, fins i tot, a dins de les dependències sanitàries.
Arran dels fets exposats es va interposar una denúncia contra diversos agents per detenció il·legal, agressió, lesions i abús d’autoritat, que va ser acceptada pel Jutjat d’Instrucció 3 de Terrassa. Però la policia va posar diversos impediments als jutjats cada vegada que els agents eren citats a declarar i van aconseguir endarrerir el procés durant més de 3 anys.
Finalment el 2 de setembre del 2010 els policies denunciats no van poder aplaçar més les citacions i van haver de declarar. Aquell dia Solidaritat Antirepressiva de Terrassa va convocar una concentració de protesta i una roda de premsa davant dels jutjats a la qual van assistir una vintena de persones i mitjans de comunicació.
La policia municipal no accepta critiques de les seves actuacions, i amb l’ajuda de mossos d’esquadra i agents de seguretat privada intenten criminalitzar una protesta de fa dos anys.
Durant la concentració es va fer una roda de premsa per explicar el cas i les persones es van concentrar davant de jutjats mentre es llegia un manifest i es cridaven consignes. Aquest acte va servir per denunciar la brutalitat i els abusos de poder de la policia municipal de Terrassa, i també la lentitud de la justícia que feia possible la prescripció del delictes comesos pels agents i pels quals estan denunciats.
Ara a finals de juny del 2012 (dos anys després de la declaració dels agents i de la concentració de protesta, i sense que encara no hi hagi data de judici pels policies agressors) ens trobem que el Jutjat d’Instrucció 4 va acceptar al 2010 una denúncia de la policia municipal(acompanyada dels testimonis de diversos agents municipals, mossos i seguretat privada) contra una de les persones que protestava a la concentració i se l’acusa dels delictes de desordres públics i injúries.
Es dóna la circumstància que la persona denunciada era la que feia de portaveu de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa durant la roda de premsa. A més, la concentració va transcórrer amb total normalitat, no es va impedir el pas d’entrada ni de sortida als jutjats, no es va tallar el tràfic i els agents que normalment es desplacen als jutjats quan hi ha alguna protesta no van haver d’intervenir ni identificar a cap persona.
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa continuarem lluitant ara i sempre contra la repressió política, la impunitat policial i els abusos de poder vinguin d’on vinguin.
Per aquest motiu fem públic aquest comunicat de protesta i de denúncia i fem una crida a la solidaritat i difusió del cas. Expressem tot el nostre suport cap a la noia agredida al 2007 i cap al noi denunciat al 2010 i us demanem que estigueu atentes a les possibles convocatòries en cas de noves declaracions o judicis.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. Juliol 2012

EN PDF:gie nova denuncia