Archivo de octubre, 2010

Comunicat de l’APT: davant 41 identificacions el dia de la vaga i el judici a dues companyes uns dies després:

Comunicat APT en relació als fets de la Vaga General
La Vaga General del 29-S va començar després de dues setmanes d’agitació i difusió dels motius al voltant dels quals es va convocar la Vaga General. Durant dues setmanes s’han organitzat vàries xerrades i cercaviles informatives per diferents barris de Terrassa, amb l’objectiu últim d’animar a la gent, al poble, a participar activament de la Vaga General.

El punt d’informació del dia de la Vaga, format per membres de Kaos en la Red, Terrassa Respon, i de la pròpia APT, té constància de diferents accions que es van desenvolupar al llarg de la nit, amb un total de 70 sabotatges a grans supermercats, bancs i caixes entre d’altres i talls de trànsit al centre de la ciutat. Aquestes accions es van saldar amb un total de 41 identificacions per part dels mossos d’esquadra i la policia municipal.

Durant els transcurs dels piquets informatius del matí, que començaren a les 8h a l’estació de busos i acabaren amb una concentració a les 13h. davant de l’Ajuntament de Terrassa, hi va haver un desproporcionat control policial que va seguir de prop tots els moviments dels piquets informatius, arribant a impedir en certs moments, el dret a l’exercici de vaga.

Tot i així, els piquets informatius van aconseguir aturar l’activitat comercial del centre i denunciar les polítiques esclavistes impulsades per la patronal, ocupant durant vint minuts la seu de la patronal CECOT de Terrasseia.

Els piquets informatius de les 8h. començaven amb un total de quaranta persones i una vegada s’arribava a l’Ajuntament cap a les 13h. el piquet informatiu convocat conjuntament per l’APT i CGT ja comptava amb més de 300 persones que demostraven el seu rebuig directe a la reforma laboral i a les agressions del capital.

Una vegada desconvocada la concentració davant de l’Ajuntament, dues persones que havien participat en els piquets informatius durant tot el matí, i que tornaven cap a casa, van ser increpades per un policia fora de servei, el qual, hores més tard, interposava una denúncia a aquestes dues persones per amenaces i injúries. El personatge en qüestió va estar seguint durant tota la jornada els piquets informatius, insultant i increpant a les persones que exercien el seu dret a informar de la Vaga General.

Per tot això, l’Assemblea Popular de Terrassa dóna total suport tant a les persones identificades durant la nit, com a les dues companyes denunciades per aquest policia que es trobava   fora de servei.

I de nou, recordem que aquesta Vaga General només és el principi!

Absolució Edu!!!!

Divendres 15 d’0ctubre a les 19h es farà una concentració davant l’ajuntament de Terrassa contra l’assetjament policial i judicial

ATUREM LA PERSECUCIÓ POLICIAL I L’ASSETJAMENT JUDICIAL!!!

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa ens veiem en l’obligació de denunciar un nou cas de persecució policial i assetjament policial contra una persona membre dels socials de la vila.

Es tracta d’un membre de l’Assemblea d’Okupes de Terrassa que ha estat denunciat en relació amb unes pintades contra l’homofòbia que van aparèixer a la seu del Partit Popular ja fa 6 mesos, concretament el 17 de maig d’aquest any.

Segons la policia municipal, una dotació va ser alertada de que s’estaven fent unes pintades a la seu del PP, en arribar van veure dues persones que entraven, amb una escala, al CSO La Rambla, i que no van poder identificar. Però sí que van poder veure una persona que els mirava des de la finestra i que reconeixen d’un desallotjament al carrer J. Trueta unes setmanes abans.

Un cop més ens trobem davant d’un cas de persecució i muntatge policial. Davant la impossibilitat d’identificar a ningú, ja que que el testimoni que va fer la trucada no pot identificar als joves que feien les pintades, i que la policia va arribar tard, aquesta utilitza les llistes que té de membres dels moviments socials, tria una persona per acusar i fa que un agent faci de testimoni i s’inventi que la va reconèixer. I això sense contar amb l’estranya versió de la finestra des d’on suposadament l’agent va reconèixer al noi, que com es demostrarà al judici es totalment falsa.

No ens n’estranyem, malauradament, ja que no és la primera vegada que la policia actua d’aquesta manera. L’any 99 van acusar una persona que havia fet de portaveu de l’Assemblea d’Okupes de llençar uns coets contra la policia, casualment l’únic testimoni era un policia. Al 2001 dos joves van ser acusats d’agredir a la policia quan s’estaven traient objectes d’una casa que havia estat desallotjada, la policia que no va identificar a ningú aquell dia, va acusar directament sense cap prova als joves que l’havien ocupat. O l’any 2002, on 6 mesos després de que una cercavila intentes despenjar la bandera espanyola i que no es produïssin detencions ni identificacions van ser acusades dues persones sense cap prova, només la paraula de 4 policies.

Ja no ens estranyem de que la justícia es continuï creient totes les mentides que li diu la policia. Bé, de fet, ni ens sorprèn, ja que amb aquestes actuacions es demostra el que sempre hem denunciat, que hi ha un assetjament judicial contra la dissidència política a l’ordre establert, que hi ha una persecució contra els membres dels moviments socials i que aquesta es realitza sota les ordres de l’ajuntament que utilitza la policia per a reprimir les lluites socials i a les persones que en formen part. La justícia no és imparcial, va de la mà i obeeix el que el poder li mana. Per això el jutjat d’instrucció 1 de Terrassa ha acusat al company del delicte de deslluir bens immobles i l’ha citat pel proper 19 d’Octubre a les 12,40 a un judici de faltes.

Amb tot, Solidaritat Antirepressiva de Terrassa no ens cansarem mai de lluitar, d’exigir justícia i de reivindicar i fer valer els drets que ens són negats. Per aquest motiu us volem informar de la campanya de solidaritat que començarem a fer per tal de donar tot el nostre suport a la persona represaliada i alhora denunciar la persecució policial i l’assetjament judicial contra els moviments socials.

Els actes seran:

Divendres 15 d’Octubre:

– 19h. Concentració davant l’ajuntament

– 20,30h. Xerrada al Kasalet(Societat n.4)+sopador

Dimarts 19 d’Octubre:

– a les 12h. Concentració als nous jutjats

CONCENTRACIÓ 29/10:Encara no hi som totes!!!

Judici de faltes a dues membres dels piquets informatius de la vaga del 29-S

Demà dimecres 6 d’octubre es farà un judici de faltes contra dues membres dels piquets informatius de la vaga del 29-S. Concentració als jutjats nous de Terrassa a les 9h. del matí.

Demà dimecres 6 d’octubre es farà un judici de faltes contra dues membres dels piquets informatius de la vaga del 29-S.

Concentració als jutjats nous de Terrassa a les 9h. del matí.

Durant  el matí de la vaga del 29-S els piquets informatius es van disposar a començar amb la seva tasca per tal d’aconseguir que la vaga fos un exit. A les 8h. començaven amb un total de quaranta persones i una vegada s’arribava a l’Ajuntament cap a les 13h. el piquet informatiu convocat conjuntament per l’APT i CGT ja comptava amb més de 300 persones que demostraven el seu rebuig directe a la reforma laboral i a les agressions del capital.

Durant varis moments del matí un personatge, fins al moment desconegut, va estar increpant, insultant i amenaçant a la gent que conformava els piquets, intentant coartar el dret constitucional a informar sobre la vaga, cosa que no va aconseguir.

Una vegada desconvocada la concentració davant de l’Ajuntament, dues persones que havien participat en els piquets informatius durant tot el matí, i que tornaven cap a casa, van ser increpades de nou per aquest personatge, que va resultar ser un policia fora de servei, el qual, hores més tard, interposava una denúncia a aquestes dues persones per amenaces i injúries.

Des dels grups convocants dels piquets de la vaga del 29-S es va decidir denunciar-lo degut a les amenaces i insults rebuts, cosa que es va fer dos dies després un cop consultats els advocats. Finalment tant la denuncia de l’ex-policia com la dels piquets han estat adjuntades al mateix procediment judicial. Per tant, demà 6 d’octubre, a les 9,45h, al jutjat d’instrucció n.4, començarà un judici ràpid de faltes on ambdues parts seran tan acusades com acusadores.

Per aquest motiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa i l’Assemblea Popular de Terrassa convoquen demà al matí una concentració de solidaritat a partir de les 9h davant dels nous Jutjats per tal de mostrar el nostre suport cap a les dues membres dels piquets denunciades.

Us esperem a totes!