Archivo de gener, 2011

Resum anual de la lluita antirepressiva a Terrassa de l’any 2010.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa volem fer un balanç de la lluita antirepressiva de l’any 2010 en l’àmbit local.
És un any de celebracions, perquè en Zígor i en Diego al gener, i la Laura a l’agost, han acabat les seves condemnes després de complir íntegrament nou anys de segrest a les presons espanyoles i catalanes. Tot i així, els nostres
companys, han vist i han viscut la repressió policial i política altre cop durant les seves sortides, essent il∙legalitzats els actes de benvinguda a les preses. També han patit l’assetjament judicial, per part de l’audiència nacional i altres organismes, tan aquells mitjans d’informació (com kaosenlared) que donaven cobertura a la informació relacionada amb les il∙legalitzacions dels actes, com col∙lectius que els donaven suport, que també van rebre amenaces i van ser investigats com CGT, Rescat, Assemblea de Joves de Gràcia, Assemblea De Barri de Sants i SAT.
Aquest darrer any però, no van ser les úniques preses polítiques que van finalitzar la seva condemna, també ho va fer en Franki el dia 12 de novembre després de 2 anys i 7 mesos.
D’aquesta manera un cop més us donem la benvinguda a les quatre mentre esperem poder seguir fent actes com els que s’han fet aquest any.
En l’àmbit de l’okupació, pel que fa a centres socials okupats, hem viscut dos desallotjaments: el d’una fabrica propietat de l’Ajuntament de Terrassa que va ser okupada i desallotjada el mateix dia d’abril; i el desallotjament del CSO La Rambla, que després de 3 mesos d’okupació, va ser desallotjada el 17 de juny a les 12.30 de la matinada, sense ordre judicial ni previ avís .
Per altra banda, les vivendes okupades han viscut un any d’assetjament, amb diverses identificacions, detencions i processos judicials. S’ha hagut d’anar a declarar en cinc ocasions, i quatre dels processos han estat arxivats (per les
vivendes del carrer Salmerón, al carrer Suris, Can Solador, Kan kun i una última al carrer Cervantes); s’ha realitzat un judici per usurpació de la vivenda de Can Pausa, on encara avui esperen que es faci efectiva l’odre de desallotjament; i
finalment, s’han practicat 5 detencions, les tres últimes el dia 31 de desembre i se’ls va deixar en llibertat amb càrrecs a les 23:55 del mateix dia. Les cinc detencions les van practicar la policia municipal, que es va prendre la justícia per la seva mà i va desallotjar sense ordre judicial i sota empentes i amenaces, motiu pel qual es va presentar una denúncia contra la policia municipal per violació de domicili. També els joves de la vivenda okupada de Can Solador van presentar denuncia contra la policia municipal per les continues identificacions i assetjament que estaven rebent.
Els actes de suport a la vaga general també van ser reprimits. La nit de la vaga es va saldar amb 41 persones identificades, i els piquets multitudinaris del matí van acabar amb una denúncia a dues companyes per presumptes amenaces a un senyor del carrer, que després va resultar ser un expolicia nacional. Aquesta denúncia va donar lloc a un judici ràpid i les dues companyes van ser absoltes. A més, dies abans de la vaga un grup de joves van ser aturats per la policia municipal, mentre realitzaven un cercavila informatiu, i set d’ells van ser identificats per la policia.
Un dels altres casos de repressió judicial que hem patit ha estat el d’un jove membre dels moviments socials acusat de penjar una pancarta i realitzar unes pintades contra l’homofòbia a la seu del PP. Aquesta denúncia es va realitzar
sense haver-hi cap persona identificada i sense cap tipus de prova, fet que va quedar reflectit en el judici, que va ser el dia 19 d’octubre, i a hores d’ara encara esta pendent de sentència.
En l’àmbit dels abusos de poder i la impunitat policial, es va complir un any sense justícia per la mort d’un jove de Terrassa, en Jonathan. D’aquest afer, després de lents moviments judicials, n’han resultat imputats 4 policies municipals i 2 professionals de la sanitat, però a hores d’ara encara no hi ha ni data de judici.
Encara més temps s’ha hagut d’esperar, per tal que 2 membres del Grup d’Intervenció Especial de la policia municipal de Terrassa, diversos professionals de la sanitat i un noi que va presenciar els fets, declaressin davant del jutge
en un cas en que, l’any 2007, una membre dels moviments socials fou agredida tant al carrer com a les dependències de la Mútua de Terrassa i detinguda per l’esmentat cos policial. I a més s’enfronta a una denúncia d’aquest mateix cos per
agressió i resistència a l’autoritat. Així que estem a l’espera del judici i a més també s’ha presentat la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura com acusació personal davant de les agressions que va patir la noia en mans de l’esmentat grup del cos de la policia municipal.
Des de SAT no ens cansarem, seguirem treballant en la lluita Antirepressiva, perquè on hi ha lluita hi ha repressió, i on hi ha repressió hi ha solidaritat, i aquesta és la nostre funció. Per transformar la realitat que ens envolta, el sistema capitalista i els seus estats ens glopegen amb totes les seves lleis, castigantnos a través de multes i de privació de la llibertat, és aquí on és necessari que totes les lluites tinguin òrgans antirepressius, ja que aquests han de promoure la solidaritat, la denúncia i la defensa al carrer i en els jutjats, fent que el pes de la repressió sigui mínim per a seguir construint i lluitant i avançant.
Gener 2011
www.sat-terrassa.cat

Denuncia contra la policia municipal de Terrassa per desallotjament il·legal

VIVENDA PER TOTHOM!!!

PROU ABUSOS POLICIALS!!!

Ens dirigim a vosaltres per comunicar-vos que un grup de joves de Terrassa, vam okupar el dia 27 de desembre una casa al nº171 del carrer Salmerón. Vam decidir prendre aquesta acció tot i sabent les conseqüències legals que això ens podia comportar degut a la nostra situació. Nomes tenim dret a feines temporals i mal pagades, això ens deixa en una situació de precarietat extrema que ens impossibilita a mantenir un lloguer continuat i, menys encara, accedir a una vivenda de propietat, pel preu desorbitat d’aquestes degut a la especulació i a les comissions abusives que ens imposen els bancs amb el consentiment dels estats. Sembla que tots no se’n recordin que la vivenda digne és un dret constitucional.

Per això creiem que okupar aquesta vivenda va ser una de les maneres de lluitar pels nostres drets i contra una administració que permet que hi hagi vivendes buides, especulació i gent als carrers.

El dia 31 de desembre al migdia es va presentar la policia municipal a la nostra vivenda exigint-nos amb amenaces que sortíssim i ens identifiquéssim. Si no ho fèiem tirarien la porta avall, tot i així, ens hi vam negar al no mostrar l’ordre judicial en cap moment, van dir que no els feia falta i van començar a confondre’ns amb canvis de legislació que eren mentida. Al cap d’unes 2 hores van començar a forçar la porta per entrar, i al no poder ho van fer pel pati d’un veí. Un cop dins van trencar la vidriera i la persiana que donava a l’interior, donant cops a les portes i parets amb violència, crits i amenaces. Van demanar que ens identifiquéssim sense mostrar-nos cap ordre en cap moment, sense llegir-nos els drets i sense especificar per quin delicte ens volien detenir. Ens van detenir i ens van emmanillar i ens van portar a comissaria.

Volem remarcar que en cap moment durant els 5 dies que vam estar vivint no va venir cap propietari, ni patrulla policial, ni cap representant o notificació dels jutjats a dir-nos que no podíem estar allà ni que estàvem denunciats.

Un cop a comissaria ens van llegir els drets i informar del delicte del qual estàvem acusats per primera vegada. Llavors ens van tancar al calabós a l’espera que vingués la advocada, van passar unes 2 hores fins que va arribar i ens van dir que podríem marxar, però no va ser així i encara vam haver d’esperar 4 hores més sense rebre cap tipus d’informació ni justificació fins que finalment vam sortir acusats del delicte d’usurpació i a l’espera de ser citats pels jutjats.

També volem afegir que l’actuació de la policia va ser desmesurada amb la gent que estava a fora al carrer mentre s’estava produint el desallotjament il·legal. No van informar sobre si tenien ordre o no, van estar insultant i amenaçant a les persones que s’havien apropat per solidaritzar-se i fins i tot van haver algunes empentes contra els concentrats, que en tot moment van tenir un comportament correcte.

Davant de tots els fets exposats volem manifestar que :

  • No és la primera vegada que la policia menteix i actua de forma il·legal.
  • Segons el propi atestat policial, fins a dia d’avui, no ha existit mai cap ordre de desallotjament.
  • Fer fora la gent de casa seva és immoral, però si a sobre no hi ha cap ordre és un acte il·legal i per aquest motiu us informem que avui mateix s’ha presentat una denuncia al jutjat de guàrdia contra els diversos agents de la policia municipal que van hi intervenir i els acusem de violació de domicili.
  • Que davant del problema de la manca de vivenda, i la infinitat d’espais abandonats víctimes de l’especulació i la situació de precarietat econòmica i laboral no ens cansarem mai d’okupar.
  • Volem agrair el suport i la solidaritat rebuda tots aquest dies i tenim ben clar que per molt que en reprimeixin l’únic que aconseguiran és que augmentin encara més les nostres ganes de seguir lluitant.

Dimecres 12 de gener del 2011

Membres de la casa okupada del carrer Salmerón 171

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa