Archivo de juliol, 2012

CONDEMNEN A DOS SOLIDARIS PER AJUDAR A UNS DETINGUTS

Dos membres dels Moviments Socials de Terrassa i afiliats a la CGT , han estat condemnades per faltes de respecte i desobediència als agents de l’autoritat.
Els fets van succeir l’1 de desembre del 2011 a la comissaria dels mossos d’esquadra de Terrassa. Els dos companys van anar per interessar-se sobre una detenció que s’havia efectuat de forma irregular i amb violència.
Anaven acompanyats de la dona d’un dels detinguts i volien saber com es trobaven, si havien hagut d’anar al metge, si havien rebut assistència d’advocat i si el podien visitar. La parella de mossos que hi havia a comissaria no va facilitar aquesta informació, en canvi es van mostrar en to burlesc i van començar a faltar al respecte a la dona del detingut i als acompanyants. Van dir que comunicarien la detenció quan ells volguessin, que si estaven detinguts “alguna cosa haurien fet”, també van dir que els “estaven torturant” i que “marxessin a casa”.
Davant d’aquesta situació es va decidir interposar un “habeas corpus” per tal de que els detinguts passessin a declarar davant del jutge, poguessin quedar en llibertat i anar al metge a fer reconeixement mèdic i curar ferides, i finalment retrobar-se amb les seves famílies. Però el jutge no ho va acceptar i els detinguts van passar el cap de setmana a comissaria i el dilluns van ser portats a jutjats a declarar i posteriorment van quedar en llibertat amb càrrecs.
Però la cosa no va acabar aquí, els mossos no en van tenir prou amb negar informació sobre els detinguts i marejar i confondre a amics i familiars, i van presentar una denuncia contra els dos solidaris, que havien anat a acompanyar la dona del detingut, per aldarulls, cridar a comissaria i amenaçar i insultar els agents. Al cap d’unes setmanes van ser jutjats i condemnats. Fa uns dies van rebre la notificació de que el recurs presentat a l’Audiència provincial havia estat desestimat i es confirmava, així, dues condemnes de 200 euros i 240 euros de pena multa respectivament, permutables per uns 20 dies de presó per a cadascuna.
Volem denunciar aquest cas més d’abús de poder, on l’acció dels mossos deixa en evidència fins a quin punt poden arribar per tapar les seves males pràctiques, detenint i agredint a dos ciutadans que només pretenien ajudar davant d’una situació que els hi semblava injusta i després denunciant a aquelles persones que només demanaven que es garantissin els drets dels detinguts. Qui controla els que ens controlen? Com podem actuar davant d’una situació que no creiem justa sense ser detingudes i/o denunciades? De que serveixen els drets si no els podem fer servir? Aquests fets són especialment rellevants quan a l’Informe de la Tortura a l’Estat espanyol remarca que una part important de les denúncies enregistrades són contra els Mossos d’Esquadra.
Un altre fet que volem denunciar és la campanya d’assetjament policial i judicial al company també encausat en aquesta condemna, persona coneguda a la ciutat per la seva vinculació als moviments socials i per la seva activitat com a sindicalista (Secretari d’Acció Social de la FL de la CGT a Terrassa). En sis mesos ha tingut tres judicis (tots tres són denúncies dels mossos per falta de respecte, desobediència o desordres) i una multa derivada de la manifestació del 1er de Maig a la ciutat.
Amb l’augment de retallades socials i laborals, de l’Estat Espanyol i la Generalitat de Catalunya, hem vist com també ha augmentat la prepotència i la violència policial. Qualsevol mostra d’oposició a les retallades o a la conducta policial són respostes amb repressió: omplint els prestatges judicials de causes contra aquelles que podrien no tenir papers; les que han perdut la casa o la feina; de les que s’atreveixen a exigir el seu dret a una educació de qualitat, pública i en català i/o una sanitat universal i de qualitat; d’aquelles que passen gana; d’aquelles que senten la necessitat de sortir al carrer i dir Prou!; o de les que exigeixen els seus drets fonamentals negats amb la mala praxis policial, política i judicial que protegeix  l’estatus quo capitalista i pretén que paguem les seves retallades a costa de la nostra esclavitud, la nostre salut i la nostre educació. I si ens queixem, ens envaeixen amb multes, penes-multa i fiances, fent un xantatge a la persona, en que se li ofereix la ”llibertat” o el “perdó” a canvi de diners, una mesura classista (qui te diners no va a la presó o no serà perseguida fiscalment) que pretén que assumim la nostra “culpabilitat” i que a més paguem els plats trencats del sistema capitalista.

comunicat en pdf:comunicatpenamultap

TERRASSA PELS DRETS CIVILS I LES LLIBERTATS DEMOCRÀTIQUES

Arran de la vaga del 29 de març hem pogut veure un increment de les pràctiques repressives, però ja abans havíem viscut una preparació del terreny, expressada en els intents de desprestigiar mediàticament els participants a les acampades del 15-M o en intervencions policials desmesurades com les de la plaça de Catalunya a Barcelona o en les protestes estudiantils contra el Pla Bolonya d’ara fa uns anys, o les de València o les de la vaga del 29-S, que no responen a un creixement d’incidents en les protestes, sinó a una estratègia deliberada que pretén criminalitzar i atemorir els que dissenteixen.

Tot això forma part d’una estratègia que persegueix afeblir la resposta popular i ciutadana a les mesures que es van prenent mitjançant:

1. La criminalització o la deslegitimació de les protestes, la reducció dels espais de llibertat i l’assimilació de la democràcia amb el simple dret al vot.

2. L’atemoriment de la població, creant la sensació que assistir a mobilitzacions de tot tipus és perillós, que és possible patir la repressió fins i tot per assistir a actes legítims.

3. La repressió que patim ha estat pensada, organitzada, sistematitzada i programada, des del poder polític amb l’objectiu de generar alarma social i garantir un espai d’impunitat repressiva. L’ús antidemocràtic de la presó preventiva per a estudiants o sindicalistes, així com la publicació a Internet de fotografies de persones innocents mostren el procés que vivim d’aniquilació de les llibertats i drets.

4. La informació sobre l’exercici dels drets civils (reunió, concentracions, manifestacions, vagues…) no la donen els organisme adients, sinó la Conselleria d’Interior i converteixen la lluita pels drets laborals, socials o nacionals en un problema d’ordre públic, com succeïa en l’època de la dictadura franquista.

Tanmateix, les accions repressives no es limiten a la violència física, també es manifesten amb atacs en els àmbits jurídic, mediàtic i ideològic. Ens trobem, per exemple, amb propostes de modificacions legals que tendeixen a convertir en delicte multitud de formes de protesta fins ara considerades legítimes i que arriben a concrecions de dubtosa legalitat, com ara la que les organitzacions convocants d’actes de protesta seran responsables dels comportaments individuals del seus afiliats.

D’altra banda, des dels mitjans de comunicació majoritàriament al servei del poder econòmic, resulta habitual l’omissió de certes informacions o la manipulació i tergiversació d’altres. Es treballa amb estratègies com la de presentar les persones indignades per les agressions econòmiques i socials com a persones indisciplinades, mandroses, irresponsables, fracassades o inadaptades, que es queixen per «vici» o per manca de civisme; o la de procurar crear i alimentar les fractures socials, per enfrontar així immigrants amb autòctons, assalariats amb aturats, funcionaris amb contractats, ensenyants amb famílies, sanitaris amb usuaris, entre d’altres.

En el terreny ideològic es busca la justificació de la repressió, per exemple, quan s’imbueix la idea a la gent que les llibertats democràtiques, aconseguides durant anys de lluita, i els drets humans, socials i laborals no són pas inalienables i inherents a tota persona o grup social, sinó unes concessions fetes de manera graciosa pels que exerceixen el poder i que, per tant, els poden retallar segons la seva conveniència.

Sota el neoliberalisme, el capitalisme del nostres dies, l’Estat permet una absoluta llibertat als individus de les classes dominants per enriquir-se sense límits i, en teoria, tothom n’ha de sortir beneficiat. Però la crisi que estem patint ha ensorrat aquesta gran mentida: l’enriquiment dels privilegiats comporta la desregularització econòmica, la destrucció dels serveis públics, la desaparició de les d’ajudes socials i, en conseqüència, la precarització i la desprotecció de les classes populars.

Els gestors de les polítiques neoliberals més propers a nosaltres desenvolupen aquestes estratègies en la línea del que s’imposa globalment, això suposa la destrucció de les conquestes socials aconseguides històricament. Com que són conscients que les mesures que estan prenent comporten un increment de les manifestacions i les accions de rebuig, estan disposats a utilitzar totes les formes de repressió possibles, i en el grau que calgui, per afeblir-les o destruir-les limitant la democràcia formal, l’exercici de les llibertats i no respectant els drets humans i socials. Davant d’aquesta situació, resulta evident que és imprescindible la lluita per l’acompliment dels drets, les llibertats i les garanties jurídiques fonamentals que recull la legislació vigent i les declaracions internacionals. També és necessari lluitar contra les agressions als drets laborals i socials i per la plena igualtat dels drets i oportunitats del tots els éssers humans, sense distinció, d’origen, gènere o ideologia.

Els moviments socials i les organitzacions polítiques, sindicals, socials i culturals que signem aquest manifest ens comprometem a treballar de manera conjunta en l’àmbit terrassenc per defensar els drets civils i les llibertats democràtiques, i donar suport a totes les iniciatives semblants que es produeixin a diferents territoris. Fem una crida a tot el poble de Terrassa perquè participi activament en aquesta lluita, ja que només una mobilització social àmplia i permanent pot invertir la situació actual de retallada dels drets democràtics, criminalització a sectors sencers de la població per exercir-los i aplicació de polítiques econòmiques que destrueixen la nostra societat.

Veure notícia de la presentació del manifest: http://www.kaosenlared.net/component/k2/item/26008-presentaci%C3%B3-del-manifest-terrassa-pels-drets-civils-i-les-llibertat-democr%C3%A0tiques.html

Això és democràcia? Ens estan treient tots els drets bàsics adquirits, diguem NO!

Sergi G. i la seva dona estan a l’ atur , tenen un fill petit i han hagut de deixar el pis de lloguer per anar- a casa dels seus pares i no endeutar-se. El divendres 13 de juliol en Sergi G. va ser a les mobilitzacions que van començar davant la seu del PP per mostrar el seu rebuig a les últimes retallades i pels “poc adequats” comentaris de la diputada del PP Andrea Fabra “que se jodan!”.

Les mobilitzacions van acabar sobre les 23.30h a Plaça Catalunya i en S.G va dirigir-se a la boca del metro (L1) a Pl. Catalunya amb Rambla de Catalunya i Ronda Universitat. Una cop allà cinc Mossos d’Esquadra li van clavar una pallissa immobilitzant-lo a terra. El noi va començar a cridar per demanar ajuda i tot seguit els Mossos el van detenir  i el van ficar  dins el furgó policial on van continuar colpejant-lo. El cop més fort va ser obra del caporal: un cop de puny a la boca mentre els altres el subjectaven, poc abans de traslladar-lo a una comissaria on el seguiren torturant psicològicament. Després, el van portar al CAP de Manso per fer-li un reconeixement mèdic i a comissaria de les Corts on els Mossos no van parar d’insultar-lo i humiliar-lo.

La família no va rebre cap trucada fins a  les 6 del matí, una trucada perduda de número privat que no van poder identificar. A les 8.30 aproximadament van intentar contactar amb el detingut però els Mossos de la comissaria de les Corts  els van amagar tota informació del detingut, ni tan sols els van informar que es trobava aquí. Després d’insistir que coneixíen els seus drets, els Mossos “van consultar els arxius” i van confirmar que S.G es trobava detingut a les Corts, però en cap moment van informar quins càrrecs tenia i van intentar dissuadir-los perquè no anéssin veure’l. La família (parella i germana) es van trobar amb l’advocada d’ofici a comissaria sobre les 11.30 del matí on van saber l’estat de S.G. Els Mossos van mentir dient a la família afirmant que hi havien molts detinguts aquella mateixa nit, quan en realitat ell era l’únic.

A la tarda, el pare d’insistir va poder veure’l  5 minuts després i va comprovar que tenia llavi partit i algun cop més. L’advocada va intentar visitar-lo sense èxit.

El dia 15 sobre les 9h, després de dues nits als calabossos va ser traslladat ala Ciutatdela Justíciaon li van fer un altre reconeixement mèdic, li van donar l’atestat amb els càrrecs i a l’advocada livan fer entrega de l’informe forense de la comissaria. Finalment va sortir a les 12.20. Tot seguit va ser ell qui va anar a l’hospital ha fer-se un altre reconeixement i va tornar ala Ciutatdela Justíciaa posar la denúncia contra els Mossos.

L’acusen d’haver tirat pots de vidre amb pintura vermella ala Seudel Partit Popular, als Mossos, a les finestres dels veïns, amb tanta violència que els altres manifestants havien d’apartar-se perquè no fer-se mal. També l’acusen d’haver amenaçat de mort als agents, de trencar el retrovisor d’un furgó, tacar el vidre del furgó amb pintura, l’uniforme dels agents,etc. que diuen, es van haver de posar els cascos per que els pots els passaven molt prop del cap.

 Quan van  seguir-lo amb l’ajuda d’un agent de paisà, des de comissaria afirmen que es resistia i que va agredir als Mossos des del terra. Segons els Mossos van emportar-se’l ràpid al furgó per evitar “un problema de desordre públic” ja que la gent començava a apropar-se pels crits d’auxili. En el furgó van continuar copejant-lo. Immobilitzat per dos agents un tercer li va copejar la cara. Els agents li deien que no els mirés a la cara mentre el pegaven perquè no pogués identificar-lo.

En Sergi només va tirar dos ous a la façana del PP i va dir als Mossos “mercenaris, el teu fill passarà gana igual que el meu”. Tres hores després, quan estava sol, el van apallissar i detenir.

Demanem que qualsevol persona que estigués a la plaça Catalunya i veiés alguna cosa que ens ajudi com a testimoni, que qualsevol imatge de la manifestació donis de les 20h a la seu del PP fins a les 24h a Plaça Catalunya sigui publicada al *twitter (@*IngridTanguito @La_Directa @*SatTerrassa ) o *facebook *AcampadaBcn Acampada Terrassa, Ingrid Garcia …

Moltes gràcies.

Vídeo: YOUTUBE: *Brutalitat policial *després de la *manifestació a la *seu del PP: Sergi Garcia.

Entre totes trenquem el silenci

SAT20072012-01-01

cartellSAT20072012

Solidaritat amb el detingut i agredit pels mossos d’esquadra a Barcelona

S.A.T. volem mostrar tot el nostre suport a la família i al noi detingut i apallissat el passat  13 de juliol a Barcelona, després cassolada davant la seu del PP a Barcelona contra la nova onada de retallades i pujada d’impostos.

Comunicat de la familia:

El viernes 13 de julio S.G. fue a las movilizaciones que empezaron frente a la sede del PP para mostrar su descontento con los anuncios de los últimos recortes y por los inapropiados comentarios de la diputada del PP Andrea Fabra “que se jodan!”
Las movilizaciones acabaron sobre las 23.30 horas en Plaza Catalunya y S.G se dirigió sólo a la boca del metro (L1) en Plaza Catalunya con Rambla de Catalunya y Ronda Universidad. Una vez ahí cinco Mossos de Esquadra le pegaron una paliza immovilizándolo en el suelo. El chico empezó a pedir ayuda para tener testigos. Acto seguido los Mossos procedieron a detenerlo y meterlo en el furgón donde continuaron golpeándole. Lo trasladaron a la comisaría de las Corts donde los Mossos le insultaron.
La familia no recibió llamada alguna hasta a las 6 de la mañana, tenían una llamada perdida de número privado que no pudieron identificar. A las 8.30 aproximadamente intentaron contactar con el detenido pero los Mossos de la comisaría les ocultaron cualquier información, ni siquiera la información de que se encontraba ahi. Despues de insistir y amenazándoles de que conocíamos nuestros derechos los Mossos “consultaron los archivos” y confirmaron que S.G se encontraba detenido en les Corts pero en ningún momento informaron de que cargos tenía. La familia (pareja y hermana) se encontró con la abogada de oficio en comisaría sobre las 11.30 de la mañana quién comunicó el estado de S.G.(de casualidad porque los Mossos intentaron disuadirlas de que no fueran). Los Mossos comunicaron que habían muchos detenidos de esa misma noche, cuando en realidad sólo estaba él.
Por la tarde los padres tras insistir pudieron verlo menos de 5 minutos y comprobaron que tenía labio partido y algún golpe más. La abogada intentó visitarlo por la tarde y no le dejaron.
El día 15 sobre las 9h, tras dos noches en los calabozos fue trasladado a la Ciudad de la Justícia donde le hicieron otro reconocimiento médico, le dieron el atestado con los cargos y el informe del médico forense de la comisaría a la abogada. S.G ha salido a las 12.20. Acto seguido fue al hospital ha hacerse otro reconocimiento y volvió a la Ciudad de la Justícia a poner la denuncia a los Mossos.
Los Mossos que le golpearon y detuvieron son cinco de los ARRO aunque en el atestado aparecen sólo 3 números de placa. Los agentes los ha identificado a través de las fotografías de Setmanari Directa que estan seguiendo el caso.
Le acusan de haber tirado botes de cristal con pintura roja a la Sede, a los Mossos, vecinos i que con su violencia los otros manifestantes tenían que apartarse para que no les agredieran. También de haberles amenazado casi como un terrorista romper retrovisor de furgón, manchar cristal del furgón con pintura, el uniforme de los agentes, que se tubieron que poner los cascos por que los botes les pasaban muy cerca de la cabeza. Hicieron un seguimiento con la ayuda de un agente de paisano y cuando S.G se dirigía al metro sólo procedieron a detenerlo. Dicen que se resistía y S.G agradía a los Mossos tirado en el suelo. Según los Mossos se llevaron rápido al detenido al furgón para evitar “un problema de desorden público” ya que la gente empezaba a acercarse por los gritos de auxilio. En el furgón continuaron golpeándole. Immobilizado por dos agentes y emmanillado un tercero le golpeó la cara. Los agentes le dijeron a S.G que no les mirara a la cara mientras golpeaban, cosa imposible porque viajaron con el en el furgón cara a cara y por ello ha podido identificarlos.
Pedimos que cualquier persona que estuviera en plaza Catalunya y viera algo se ofreciera como testigo, que cualquier imagen de la manifestación des de las 20h en las sede PP hasta las 24h por Plaza Catalunya sea publicada en twitter (@IngridTanguito @La_Directa @SatTerrassa ) o facebook AcampadaBcn Acampada Terrassa Ingrid Garcia …
Muchas gracias.

Article de La Directa: 

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/un-manifestant-contra-les-retallades-del-pp-es-apallissat-detingut-pels-mossos

Un manifestant contra les retallades del PP és apallissat i detingut pels mossos

JESÚS RODRÍGUEZ | 16/07/2012

Un jove terrassenc va patir una violenta actuació policial després de la cassolada davant de la seu del PP de Barcelona del passat 13 de juliol –convocada a través de les xarxes socials–. La marxa, que també va passar pel domicili d’Artur Mas i per la seu de CiU al carrer Còrsega, va quedar desconvocada davant de l’edifici de la Borsa, al passeig de Gràcia. Un dels manifestants, que ja s’havia acomiadat dels dos familiars amb qui havia anat a manifestar-se, es dirigia tot sol cap a l’estació de metro de plaça de Catalunya. A la confluència de la rambla de Catalunya amb la ronda de la Universitat un contingent d’antiavalots (unitat ARRO Barcelona) el va interceptar amb molta violència. Va rebre cops, i va ser reduït i emmanillat davant la presència dels vianants i, finalment, fou traslladat fins un furgó policial on diversos agents el van seguir pegant. L’agressió més greu la va practicar el cap del dispositiu, qui li va propinar un fort cop de puny a la cara. Ha passat dos dies tancat als calabossos de la comissaria de Les Corts, segons ha explicat la seva germana, qui considera que aquestes 48 hores han fet que les marques de les agressions ja no fossin tan visibles quan l’agredit ha declarat davant del jutge de guàrdia. Malgrat que li mantenen els càrrecs –l’acusen de llançar ous i insultar els agents– ahir a migdia va quedar en llibertat sense fiança. Només abandonar els calabossos de la Ciutat de la Justícia va ser atès a un centre mèdic, on li van fer un informe que adjuntarà a la denuncia contra els policies que preveu presentar d’immediat.

 La unitat ARRO Barcelona va efectuar la detenció del manifestant   ROBERT BONET
concrentraciominerstrs

Concentració a Terrassa en suport a les lluites de les conques mineres

div6

Divendres solidaritat amb les sancionades del 1er de Maig

LA REPRESSIÓ NO ÉS LA SOLUCIÓ!

Policia Municipal i Mossos d’Esquadra de Terrassa multen a assistents de la manifestació del 1er de Maig 2012 de Terrassa.

Un mes i mig després de la manifestació del 1er de Maig 2012 que es va celebrar a Terrassa, convocada per sindicats i moviments socials de la vila i que va reunir més d’un centenar de persones, arriben multes a persones que hi van assistir.
Per un cantó, la Policia Municipal de Terrassa ha multat amb 45€ al conductor del cotxe, on hi havia la megafonia de la manifestació i que obria el recorregut, per una infracció de trànsit per circular per la Rambla on està prohibit. El cas és que la mateixa Policia Municipal era la que anava al davant de la manifestació i la que va donar permís per circular-hi.
I per un altre cantó, els Mossos d’Esquadra de Terrassa han obert un procés sancionador administratiu, que pot acabar amb una multa de 200€, contra un assistent a la manifestació a qui acusen d’haver participat en totes les pintades que es van fer durant el recorregut de la manifestació.
Però es dona la circumstància que els mossos no van identificar a cap persona durant la manifestació i que aquesta es va desenvolupar sense cap incident. A més els mossos no aporten cap prova que demostri ni qui ni com es van fer les pintades, ni s’acredita la participació de la persona denunciada en la realització d’aquestes.
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa entenem aquestes denúncies com un atac al dret de manifestació i a la llibertat d’expressió, i com una persecució contra les persones que lluiten i contra la dissidència política en general, amb la clara intenció de reprimir i silenciar les seves veus.
I és que els llocs on es van fer les pintades eren les seus dels partits polítics responsables de la reforma laboral i de les retallades a l’estat espanyol, a Catalunya i a Terrassa (PP,CiU,PSOE), o de l’explotació dels treballadors (CECOT-Patronal de Terrassa), o de les retallades i comiadaments a la sanitat (Mútua de Terrassa). A més la manifestació va ser un èxit ja que va aplegar a membres de tots els moviments i conflictes socials de Terrassa, i tant gent jove com gran, pares, mares, nens i nenes…
Amb tot plegat entenem que les persones que governen, ens exploten, ens acomiaden, ens retallen, ens apugen els impostos,… i un llarg etcètera, no vulguin que se’ls qüestioni ni se’ls critiqui, i encara menys que la societat s’organitzi per denunciar públicament tots els abusos que comenten, la corrupció amb la que viuen i actuen, i la riquesa que posseeixen gràcies a la pobresa dels altres.
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa creiem que és en aquest context de repressió política i social on s’han d’inscriure les multes contra el assistents a la manifestació. I per aquest motiu hem pres les següents mesures:

• Recolzament polític i judicial, conjuntament amb les persones denunciades, i seguiment dels
seus processos.
• Denúncia pública dels fets i crida a la solidaritat a través d’aquest comunicat.
• Denúncia a nivell judicial a través de la presentació de recursos i al·legacions contra les
denúncies interposades.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. Juliol 2012

ON HI HA LLUITA, HI HA REPRESSIÓ!!!
ON HI HA REPRESSIÓ HI HA SOLIDARITAT!!!

document en pdf: multes 1er maig 2012

PROU IMPUNITAT POLICIAL I ABUSOS DE PODER! G.I.E. DISSOLUCIÓ!

En comptes de jutjar als policies municipals de Terrassa que van apallissar a una
noia, volen jutjar a un solidari per protestar i denunciar-ho.

Els fets es remunten a la matinada del 12 de maig del 2007, quan una noia membre del col·lectiu Acció Autònoma i dels moviments socials de Terrassa, que sortia d’un kasal okupat del barri del centre, va ser detinguda per membres del Grup d’Intervenció Especial(G.I.E.) de la policial municipal.
Va ser agredida durant la detenció, no se li va notificar el motiu en cap moment i durant el trasllat a urgències va ser emmanillada amb les mans al darrere mentre continuaven les agressions i amenaces, que van continuar, fins i tot, a dins de les dependències sanitàries.
Arran dels fets exposats es va interposar una denúncia contra diversos agents per detenció il·legal, agressió, lesions i abús d’autoritat, que va ser acceptada pel Jutjat d’Instrucció 3 de Terrassa. Però la policia va posar diversos impediments als jutjats cada vegada que els agents eren citats a declarar i van aconseguir endarrerir el procés durant més de 3 anys.
Finalment el 2 de setembre del 2010 els policies denunciats no van poder aplaçar més les citacions i van haver de declarar. Aquell dia Solidaritat Antirepressiva de Terrassa va convocar una concentració de protesta i una roda de premsa davant dels jutjats a la qual van assistir una vintena de persones i mitjans de comunicació.
La policia municipal no accepta critiques de les seves actuacions, i amb l’ajuda de mossos d’esquadra i agents de seguretat privada intenten criminalitzar una protesta de fa dos anys.
Durant la concentració es va fer una roda de premsa per explicar el cas i les persones es van concentrar davant de jutjats mentre es llegia un manifest i es cridaven consignes. Aquest acte va servir per denunciar la brutalitat i els abusos de poder de la policia municipal de Terrassa, i també la lentitud de la justícia que feia possible la prescripció del delictes comesos pels agents i pels quals estan denunciats.
Ara a finals de juny del 2012 (dos anys després de la declaració dels agents i de la concentració de protesta, i sense que encara no hi hagi data de judici pels policies agressors) ens trobem que el Jutjat d’Instrucció 4 va acceptar al 2010 una denúncia de la policia municipal(acompanyada dels testimonis de diversos agents municipals, mossos i seguretat privada) contra una de les persones que protestava a la concentració i se l’acusa dels delictes de desordres públics i injúries.
Es dóna la circumstància que la persona denunciada era la que feia de portaveu de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa durant la roda de premsa. A més, la concentració va transcórrer amb total normalitat, no es va impedir el pas d’entrada ni de sortida als jutjats, no es va tallar el tràfic i els agents que normalment es desplacen als jutjats quan hi ha alguna protesta no van haver d’intervenir ni identificar a cap persona.
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa continuarem lluitant ara i sempre contra la repressió política, la impunitat policial i els abusos de poder vinguin d’on vinguin.
Per aquest motiu fem públic aquest comunicat de protesta i de denúncia i fem una crida a la solidaritat i difusió del cas. Expressem tot el nostre suport cap a la noia agredida al 2007 i cap al noi denunciat al 2010 i us demanem que estigueu atentes a les possibles convocatòries en cas de noves declaracions o judicis.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. Juliol 2012

EN PDF:gie nova denuncia