Archivo de 04/07/2012

div6

Divendres solidaritat amb les sancionades del 1er de Maig

LA REPRESSIÓ NO ÉS LA SOLUCIÓ!

Policia Municipal i Mossos d’Esquadra de Terrassa multen a assistents de la manifestació del 1er de Maig 2012 de Terrassa.

Un mes i mig després de la manifestació del 1er de Maig 2012 que es va celebrar a Terrassa, convocada per sindicats i moviments socials de la vila i que va reunir més d’un centenar de persones, arriben multes a persones que hi van assistir.
Per un cantó, la Policia Municipal de Terrassa ha multat amb 45€ al conductor del cotxe, on hi havia la megafonia de la manifestació i que obria el recorregut, per una infracció de trànsit per circular per la Rambla on està prohibit. El cas és que la mateixa Policia Municipal era la que anava al davant de la manifestació i la que va donar permís per circular-hi.
I per un altre cantó, els Mossos d’Esquadra de Terrassa han obert un procés sancionador administratiu, que pot acabar amb una multa de 200€, contra un assistent a la manifestació a qui acusen d’haver participat en totes les pintades que es van fer durant el recorregut de la manifestació.
Però es dona la circumstància que els mossos no van identificar a cap persona durant la manifestació i que aquesta es va desenvolupar sense cap incident. A més els mossos no aporten cap prova que demostri ni qui ni com es van fer les pintades, ni s’acredita la participació de la persona denunciada en la realització d’aquestes.
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa entenem aquestes denúncies com un atac al dret de manifestació i a la llibertat d’expressió, i com una persecució contra les persones que lluiten i contra la dissidència política en general, amb la clara intenció de reprimir i silenciar les seves veus.
I és que els llocs on es van fer les pintades eren les seus dels partits polítics responsables de la reforma laboral i de les retallades a l’estat espanyol, a Catalunya i a Terrassa (PP,CiU,PSOE), o de l’explotació dels treballadors (CECOT-Patronal de Terrassa), o de les retallades i comiadaments a la sanitat (Mútua de Terrassa). A més la manifestació va ser un èxit ja que va aplegar a membres de tots els moviments i conflictes socials de Terrassa, i tant gent jove com gran, pares, mares, nens i nenes…
Amb tot plegat entenem que les persones que governen, ens exploten, ens acomiaden, ens retallen, ens apugen els impostos,… i un llarg etcètera, no vulguin que se’ls qüestioni ni se’ls critiqui, i encara menys que la societat s’organitzi per denunciar públicament tots els abusos que comenten, la corrupció amb la que viuen i actuen, i la riquesa que posseeixen gràcies a la pobresa dels altres.
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa creiem que és en aquest context de repressió política i social on s’han d’inscriure les multes contra el assistents a la manifestació. I per aquest motiu hem pres les següents mesures:

• Recolzament polític i judicial, conjuntament amb les persones denunciades, i seguiment dels
seus processos.
• Denúncia pública dels fets i crida a la solidaritat a través d’aquest comunicat.
• Denúncia a nivell judicial a través de la presentació de recursos i al·legacions contra les
denúncies interposades.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. Juliol 2012

ON HI HA LLUITA, HI HA REPRESSIÓ!!!
ON HI HA REPRESSIÓ HI HA SOLIDARITAT!!!

document en pdf: multes 1er maig 2012

PROU IMPUNITAT POLICIAL I ABUSOS DE PODER! G.I.E. DISSOLUCIÓ!

En comptes de jutjar als policies municipals de Terrassa que van apallissar a una
noia, volen jutjar a un solidari per protestar i denunciar-ho.

Els fets es remunten a la matinada del 12 de maig del 2007, quan una noia membre del col·lectiu Acció Autònoma i dels moviments socials de Terrassa, que sortia d’un kasal okupat del barri del centre, va ser detinguda per membres del Grup d’Intervenció Especial(G.I.E.) de la policial municipal.
Va ser agredida durant la detenció, no se li va notificar el motiu en cap moment i durant el trasllat a urgències va ser emmanillada amb les mans al darrere mentre continuaven les agressions i amenaces, que van continuar, fins i tot, a dins de les dependències sanitàries.
Arran dels fets exposats es va interposar una denúncia contra diversos agents per detenció il·legal, agressió, lesions i abús d’autoritat, que va ser acceptada pel Jutjat d’Instrucció 3 de Terrassa. Però la policia va posar diversos impediments als jutjats cada vegada que els agents eren citats a declarar i van aconseguir endarrerir el procés durant més de 3 anys.
Finalment el 2 de setembre del 2010 els policies denunciats no van poder aplaçar més les citacions i van haver de declarar. Aquell dia Solidaritat Antirepressiva de Terrassa va convocar una concentració de protesta i una roda de premsa davant dels jutjats a la qual van assistir una vintena de persones i mitjans de comunicació.
La policia municipal no accepta critiques de les seves actuacions, i amb l’ajuda de mossos d’esquadra i agents de seguretat privada intenten criminalitzar una protesta de fa dos anys.
Durant la concentració es va fer una roda de premsa per explicar el cas i les persones es van concentrar davant de jutjats mentre es llegia un manifest i es cridaven consignes. Aquest acte va servir per denunciar la brutalitat i els abusos de poder de la policia municipal de Terrassa, i també la lentitud de la justícia que feia possible la prescripció del delictes comesos pels agents i pels quals estan denunciats.
Ara a finals de juny del 2012 (dos anys després de la declaració dels agents i de la concentració de protesta, i sense que encara no hi hagi data de judici pels policies agressors) ens trobem que el Jutjat d’Instrucció 4 va acceptar al 2010 una denúncia de la policia municipal(acompanyada dels testimonis de diversos agents municipals, mossos i seguretat privada) contra una de les persones que protestava a la concentració i se l’acusa dels delictes de desordres públics i injúries.
Es dóna la circumstància que la persona denunciada era la que feia de portaveu de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa durant la roda de premsa. A més, la concentració va transcórrer amb total normalitat, no es va impedir el pas d’entrada ni de sortida als jutjats, no es va tallar el tràfic i els agents que normalment es desplacen als jutjats quan hi ha alguna protesta no van haver d’intervenir ni identificar a cap persona.
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa continuarem lluitant ara i sempre contra la repressió política, la impunitat policial i els abusos de poder vinguin d’on vinguin.
Per aquest motiu fem públic aquest comunicat de protesta i de denúncia i fem una crida a la solidaritat i difusió del cas. Expressem tot el nostre suport cap a la noia agredida al 2007 i cap al noi denunciat al 2010 i us demanem que estigueu atentes a les possibles convocatòries en cas de noves declaracions o judicis.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. Juliol 2012

EN PDF:gie nova denuncia