Archivo de gener, 2013

31gener

Concentració i roda de premsa en resposta a les detencions del 26 de gener

NO a la VIOLÈNCIA POLICIAL ni a les DETENCIONS RACISTES, ni a TERRASSA ni enlloc

La passada matinada de dissabte 26 de Gener el que havia de ser una intervenció rutinària per part del cos dels Mossos d’Esquadra per una queixa per soroll en un pis on es celebrava un sopar, va esdevenir una actuació racista i violenta. El resultat va ser de sis persones d’origen marroquí ferides i quatre d’elles detingudes i acusades d’atemptat a l’autoritat. La policia nacional va aprofitar també per obrir un procés d’expulsió a un dels detinguts.

            Cap a la una de la matinada, un grup d’amics es disposava a abandonar el pis on es trobaven per respecte als veïns, que els havien demanat que no fessin més soroll. En aquest moment, un fort dispositiu dels Mossos d’Esquadra sense el número d’identificació visible estaven esperant-los dins l’escala, impedint que aquestes persones poguessin abandonar l’habitatge. Mentre els altres van tornar cap a dins obligats per aquests, un dels assistents al sopar va quedar-se parlant amb els agents i al treure el seu telèfon mòbil de la butxaca va ser colpejat repetidament per l’esquena per un dels agents, en una reacció desmesurada, surrealista i inexplicable. Tot seguit va ser reduït per els agents i va quedar immobilitzat bocaterrós. Alarmats pels cops i els crits d’auxili del company, cinc dels seus amics van intentar sortir del pis a ajudar-lo i també van ser amenaçats i agredits, en una operació duta a terme per un nombrós grup de agents dels Mossos, uniformats i de paisà, que va acabar amb sis persones ferides (entre elles dues dones) i quatre d’elles detingudes. Abans d’arribar a comissaria, van passar per la Mútua de Terrassa on van ser examinats pels metges que, pressionats per dos superiors dels mossos, els van atendre de manera precària i superficial.

            Ja a comissaria, un grup de solidàries que s’interessaven per les persones detingudes van ser identificades i la parella sentimental d’un dels detinguts no va rebre cap tipus d’informació. En ambdós casos van ser tractades amb actitud desafiant i desagradable pels agents de policia, que també volien que l’advocada entrés a veure els detinguts sense les seves pertinences personals. Després de dues nits al calabós, diumenge al matí van passar a disposició judicial i en van sortit en llibertat amb càrrecs, acusades d’atemptat a l’autoritat, delicte que pot suposar una pena de privació de llibertat de un a tres anys, i amb un procediment d’expulsió de un dels detinguts.

            Ens trobem doncs davant un nou cas de violència policial desmesurada, amb una clara connotació racista. Una altra vegada els ciutadans de Terrassa es veuen desprotegits davant actituds il·legals dels Mossos d’Esquadra, que són consentides i emparades per les institucions públiques de la ciutat i del país. En els últims anys hi ha hagut un degoteig de casos en què els diferents cossos policials que operen a Terrassa detenen a persones, les agredeixen i després les acusen d’atemptat a l’autoritat per justificar la seva actitud violenta en l’exercici de les seves funcions, i en algunes ocasions també per criminalitzar els moviments socials de la ciutat.

            Per tots els motius exposats, exigim la retirada dels càrrecs a les persones detingudes. Com també exigim que s’esclareixin aquest i tots els casos de violència policial i que s’apliquin les mesures necessàries perquè aquests casos no tornin a succeir. Alhora que les persones i institucions implicades assumeixin responsabilitats.

ABSOLUCIÓ DE LES QUATRE COMPANYES ENCAUSADES!

PROU ABUSOS POLICIALS I JUDICIALS!!!!!

ATUREM EL RACISME i LA VIOLÈNCIA INSTITUCIONAL!!!!!

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – gener 2013

SURETEN EN LLIBERTAT LES 4 COMPANYES DETINGUDES

Avui al migdia han sortit en llibertat amb càrrecs els tres companys i la companya detingudes
 Videos de la concentració a Jutjats:
  • http://bambuser.com/v/3324660
  • http://bambuser.com/v/3324678
  • http://bambuser.com/v/3324745
  • http://bambuser.com/v/3324763

LLIBERTAT IMMEDIATA PER LES 4 COMPANYES DETINGUDES

La passada matinada de dissabte 26 de Gener es va produir per part dels mossos d’esquadra, l’agressió a 6 companyes i posterior detenció de 4 d’elles.

El que havia de ser una intervenció rutinària d’aquest cos policial per una queixa, en una vivenda on es celebrava un sopar, va esdevenir una actuació racista i violenta. El resultat ha estat de 6 ferides i 4 d’elles detingudes i acusades d’atemptat a l’autoritat. La policia nacional ha aprofitat també per obrir un procés d’expulsió contra un dels detinguts i demana el ingrés al Centre d’Internament d’Estrangers.

Per tots els motius exposats, exigim la retirada dels càrrecs a les detingudes i la immediata posada en llibertat. Com també exigim que s’esclareixin aquest i tots els casos de violència policial i que s’apliquin les mesures necessàries perquè aquests casos no tornin a succeir. Alhora que les persones i institucions implicades assumeixin responsabilitats.

Recordem la convocatòria de concentració és demà diumenge 27 ales 09:30 als Jutjats de Terrassa (Rambleta del Pare Alegre), on esperem que surtin en llibertat després de que se’ls porti a declarar. Tot i que hem de tenir present l’amenaça d’ingrés a un CIE d’un dels detinguts que esperem que no s’efectuï.

PROU ABUSOS POLICIALS I JUDICIALS!!!!!

ATUREM EL RACISME INSTITUCIONAL!!!!! 

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (gener 2013)

Altres notícies:

  • Directa: http://directa.cat/noticia/un-sopar-familiar-acaba-amb-una-batussa-policial-quatre-detencions
  • LaTorre: ttp://www.naciodigital.cat/latorredelpalau/noticia/22556/protesta/presumpta/detencio/racista

Videos:

  • Concentració 26 gener: http://twitter.yfrog.com/cbffojvewuysmgbutgglsjjuz
  • Relat dels fets: https://bambuser.com/v/3321844

SOLIDARITAT AMB ELS SOLIDARIS !!

rescat_kontzentrazioa

Com cada any, la manifestació de l’Esquerra Independentista durant la Diada acaba al Fossar; i com cada any, també aquest, es van cremar les banderes dels imperis que ens oprimeixen i no ens deixen ser. És un acte simbòlic ple de ràbia, amb força repercusió i que des de Madrid es viu com una ofensa. Com sempre, els pregoners més rancis van demanar una reparació exemplaritzant a tanta deshonra. És un clàssic en el començar del curs polític: la premsa espanyola ens apunta i l’Audiència ens encausa.

El passat 11 de setembre, quant tots i totes hi erem al Fossar, i després dels parlaments, van pujar a l’escenari en Ferran Blasi i el Gregori Saavedra, de la colla bastonera de Gràcia Cop a Cop, i ho van fer portant les fotos de la La Marina i la Lola, les nostres preses polítiques catalanes, i ho van fer perquè un any més, i una Diada més, malgrat tota mena de discursos, aquí, als Països Catalans encara hi ha persones empresonades per causes de consciència i rebel·lió. Dos mesos després, aquests companys han rebut una citació de l’Audiència Nacional per anar a declarar a la Ciutat de la Justícia el proper 23 de gener del 2013 acusats d’un d’enaltiment del terrorisme.

Volen instaurar-nos en el règim del terror, però el seu temps, el temps de la por, s’està acabant i nosaltres, nosaltres ja fa molt q sortim als carrers i mirem a la béstia directament als ulls. I és per això, precisament per això, que ens tornen a colpejar, per escarmentar-nos, perquè la societat aprengui quines són les conseqüències de no viure amagats, i per a què els seus gossos sarnosos tinguin carnassa amb la qual entretenir-se mentre escupeixen mentides. Ens volen criminalitzar perquè la solidaritat és un element transformador, una energia capaç d’agitar-nos, malgrat tot. Ens volen criminalitzar perquè els hi fa nossa veure’ns alegres i combatives, orgullosos de ser com som i del camí recorregut fins ara. Ens volen criminalitzar, sí, i per això, el proper dimecres 23 de gener, a les 11 del matí, anirem a la Ciutat de la Justícia, a cridar ben fort

SOLIDARITAT AMB ELS SOLIDARIS!!!!!!

Rescat 2012-13

Tota la informació a: http://www.amnistiarescat.cat/blog/solidaritat-amb-els-solidaris

+info:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/460553/index.php

http://rereguardaenmoviment.org/comunicat-de-rescat-solidaritat-amb-els-solidaris-concentracio-23-de-gener-1130h-ciutat-de-la-justicia-bcn/

http://www.naiz.info/eu/actualidad/noticia/20130108/la-audiencia-nacional-procesa-a-dos-catalanes-por-portar-fotografias-de-dos-presas-politicas

http://www.askapena.org/?q=eu/node/2281