Archivo de maig, 2013

MÒNICA ABSOLUCIÓ!!! GIE DISSOLUCIÓ!!!

Situació actual : Judici pel 4 de juliol del 2013
Dos policies municipals de Terrassa, membres de la secció antidisturbis anomenada GIE(Grup d’Intervenció Especial), han estat finalment acusats d’un delicte de tortures i, subsidiàriament, d’un delicte contra la integritat moral i d’una falta de lesions pels quals es demana inicialment 2 anys de presó, 12 anys d’inhabilitació i 4500€ de responsabilitat civil. Alhora, Mònica, membre del col·lectiu Acció Autònoma i el Kasalet i activista dels moviments socials de Terrassa ha estat acusada d’un delicte d’atemptat a l’autoritat i de lesions pels quals li demanen inicialment una suma de 2,8 anys de presó i 1800€ de responsabilitat civil. Un cop el Jutjat 3 de Terrassa va finalitzar la instrucció el gener del 2013, el procés es va traslladar a l’Audiència Provincial de Barcelona, que finalment ha fixat la data de judici pel proper 4 de juliol d’aquest 2013
Origen del cas
Els fets van succeir la nit del 12 de maig del 2007 quan, sortint del Kasalet, la Mònica va ser aturada per dos vehicles del GIE. Llavors va ser identificada violentament i posteriorment agredida i detinguda per dos agents per, suposadament, resistir-s’hi. Però l’abús de poder no va acabar aquí, la Mònica va demanar assistència mèdica degut a la agressió i va ser conduïda a Urgències on va ser víctima d’una nova agressió dels mateixos policies dins del propi hospital. Finalment va ser traslladada a comissaria, d’on va sortir el matí següent en llibertat amb càrrecs, acusada d’haver agredit ella als policies que la van detenir i apallissar.
Quan la justícia afavoreix als opressors i perjudica a les oprimides
Seguidament, es va presentar la denúncia contra els policies responsables de l’agressió per abús de poder i d’autoritat així com també per les lesions patides.
La lentitud judicial marca aquest procediment, demostrant una vegada més que la “justícia” avança lenta o ràpidament segons convingui i segons a qui es persegueixi.
Des dels Jutjats d’instrucció 3 de Terrassa s’ha fet palès el seu posicionament al costat del cos policial. Amb una clara voluntat d’entorpir el procés amb intents d’arxivar la denúncia, o separar-la del procés contra la Mònica. Com també substituir el delicte de lesions per una falta. Endarrerint durant més de 4 anys la declaració dels agents implicats en l’agressió.
Abusos de poder, impunitat policial i persecució política i judicial
Qualsevol persona pot adonar-se que 2 policies armats i entrenats en defensa personal agredint a una sola persona és un clar abús de poder i d’autoritat. I el fet que hagin passat 6 anys sense data de judici és un clar símptoma de la impunitat que gaudeix la policia. També cal destacar que no és un cas aïllat, sinó que s’han donat diversos casos de violència policial com les càrregues a l’acampada del 15M davant l’ajuntament, l’homicidi del veí de Terrassa Jonathan Carrillo, o la més recent, la càrrega policial a l’Ateneu Candela que va deixar 10 persones ferides.
Però el més greu de tot és que hi ha una clara intenció de persecució política ja que la companya agredida és membre i activista dels moviments socials de Terrassa amb una llarga trajectòria de lluita al moviment okupa(en defensa d’un habitatge digne i contra l’especulació), i en la lluita antifeixista i anticapitalista. I aquest és el veritable motiu: la repressió de la dissidència política i de totes aquelles persones que lluiten per intentar canviar les injustícies que pateix la societat.
En aquesta tasca repressora hi participa activament el poder judicial, processant, jutjant i condemnant als que opinen i actuen diferent al sistema establert i absolent o indultant a policies agressors, a polítics mafiosos i corruptes i a banquers estafadors.
Lluita i solidaritat
Fem una crida a la lluita i a la solidaritat de totes aquelles persones, col·lectius i organitzacions a denunciar aquest cas i a participar, col·laborar i difondre els diferents actes que es convoquin. Perquè avui és la Mònica, però demà pot ser qualsevol altra. No podem deixar sense resposta els atacs contra els moviments socials i els seus membres, perquè en definitiva són atacs contra l’organització popular, contra la justícia social i contra la llibertat. I només lluitant, donant la cara, amb el cap ben alt i el puny enlaire aconseguiren vèncer aquest sistema injust, generador d’odi, desigualtats i misèria.

 

Davant dels fets exposats exigim :
1. L’absolució de la Mònica ja que es tracta d’un judici polític on es vol jutjar el seu activisme i implicació social sota l’acusació d’haver agredit a la policia, quan en realitat va ser ella la víctima d’una agressió policial.
2. Que es procedeixi a la dissolució del Grup d’Intervenció Especial de la policia municipal de Terrassa per ser innecessari i per la seva clara funció de repressió política.
3. Que es suspengui de sou i feina tots els agents implicats en abusos de poder i tortures en cas de ser condemnats. I que retornin el sou rebut mentre treballaven i esperaven el judici.
4. Que es faci justícia, que no s’endarrereixin més els judicis i que s’actuï contundentment contra els responsables per tal que aquests casos no es tornin a repetir.
5. Un posicionament públic i clar de l’ajuntament de Terrassa i altres institucions contra aquestes actuacions policials violentes i l’assumpció d’una acusació particular contra els agents acusats en tots els casos.
Acció Autònoma – Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. Maig 2013
Manifest en català pdf: manifest central gie definitiu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquí teniu el material per a recollir signatures individuals i de col·lectius i firmar online:

Per signar online: https://oiga.me/campaigns/monica-absolucio-gie-dissolucio

Firmes individuals en pdf: firmes individuals Monica absolucio definitiu

Firmes per col·lectius  en pdf: firmes x colectius Monica absolucio definitiu

30 de maig hem suspès temporalment la recollida de firmes de suport a la campanya “Mònica Absolució, GIE dissolució”

Avui dijous 30 de maig hem suspès temporalment la recollida de firmes de suport a la campanya “Mònica Absolució, GIE dissolució” degut a un error en les exigències del manifest central i alhora de les signatures.

Totes les signatures recollides fins ara seran anul·lades i eliminades i s’hauran de recollir de nou ja que no coincideixen, exactament, amb el que nosaltres volíem expressar i que detallem a continuació.

L’error, únicament, es troba al tercer punt on es demana que “…es suspengui de sou i feina tots els agents implicats en abusos de poder fins que es celebri el judici, i en cas de ser condemnats”.

Tota persona ha de ser considerada innocent i poder continuar la seva vida amb normalitat fins que no sigui jutjat i es demostri la seva culpabilitat. Tot i que, malauradament, en molts casos de detencions o acusacions cap a membres dels moviments socials aquest dret no es respecta, això no és motiu perquè nosaltres actuem de la mateixa manera.

Entenem que hem comès una equivocació, ja que la presumpció d’innocència és un dret bàsic i elemental que nosaltres sempre hem defensat, i seguim defensant que no pot ser vulnerat sota cap concepte.

Per tant demanem disculpes per la redacció d’aquest punt i reiterem que en cap cas la nostra intenció ha estat vulnerar cap dret, sinó remarcar que els agents condemnats han de respondre per tot el temps que hagin estat treballant des de que van cometre el delicte fins que van ser condemnats.

D’aquesta manera l’enunciat correcte del tercer punt de les exigències del manifest central de la campanya “Mònica Absolució, GIE dissolució” seria el següent:

“Que es suspengui de sou i feina tots els agents implicats en abusos de poder i tortures en cas de ser condemnats. I que retornin el sou rebut mentre treballaven i esperaven el judici”

A continuació tornem a difondre i penjar a la web el manifest central i les signatures corregides per tal de reprendre la seva difusió.

Moltes gràcies per la vostra atenció i comprensió.
Acció Autònoma. Solidaritat Antirepressiva de Terrassa
30 de Maig del 2013

31maigtrssantsclot_2

Xerrada dels represaliats de la vaga del 29M a Sants i al Clot

31maigtrssantsclot_2

SI LA IMPUNITAT I LA PERSECUCIÓ NO S’ATURA, NOSALTRES TAMPOC!

DEMANEN 1 ANY DE PRESÓ A UN ACTIVISTA DELS MOVIMENTS SOCIALS DE TERRASSA I EL JUTJAT D’INSTRUCCIÓ 4 VULNERA EL SEU DRET A DEFENSA
El fiscal ha acusat d’un delicte de desordres públics, pel qual demana la pena d’un any de presó, a un membre dels moviments socials de Terrassa per haver assistit a una concentració davant dels jutjats de Terrassa i haver fet de portaveu del col·lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa durant la roda de premsa que s’hi va celebrar. I el jutjat d’instrucció 4 sense haver-li donat oportunitat a ell ni a la seva defensa a conèixer el procediment ni a poder declarar vol finalitzar la instrucció i enviar-ho al jutjat penal per a la celebració del judici.
La concentració va ser el setembre de l’any 2010, en rebuig a la brutalitat i els abusos de poder de la policia municipal de Terrassa que havia agredit a una noia, i també per la lentitud de la justícia que feia possible la prescripció dels delictes comesos pels agents i pels quals estaven denunciats.
La denúncia va ser interposada per la mateixa policia municipal poc després i va ser el jutjat d’instrucció 4 el que es va encarregar d’instruir-la. Tot i així aquest jutjat no ho va notificar al denunciat(principal afectat) fins el juny del 2012. Quan aquest i la seva advocada van anar a declarar van veure que a l’expedient constava la presència d’un CD amb una gravació i també diverses proves demanades pel jutjat. Per tal de que li donessin còpia a l’advocada i així poder preparar la defensa de l’acusat el jutjat va suspendre la declaració a l’espera que la defensa rebés l’expedient complet i totes les proves practicades.
Després de casi un any la defensa encara no havia rebut resposta del jutjat, fins que a finals d’abril del 2013 ha notificat que, havent rebut l’escrit d’acusació del fiscal, s’havia de presentar l’escrit de defensa i que volia donar per tancada la instrucció per tal de passar-ho al jutjat penal per fixar data de judici.
Davant de l’abandó i la manca d’informació per part del jutjat cap a la principal persona afectada i la seva defensa, aquests s’han personat, a inicis de maig, al jutjat per demanar explicacions i veure com havia evolucionat l’expedient. Han comprovat que no els havien enviat el CD, tot i haver-ho demanat dues vegades, i que, a més a més, no els havien informat de noves declaracions i proves que s’havien practicat per tal de que la defensa hi pogués intervenir.
La situació en què ens trobem actualment és que el jutjat vol tancar la instrucció del cas sense donar oportunitat a l’acusat de poder preparar la seva defensa i sense escoltar la seva declaració.
L’advocada no ha pogut accedir a diverses proves de l’expedient ni intervenir en les declaracions dels diferents testimonis, fet que impossibilita l’exercici d’una defensa amb totes les garanties.
Davant aquesta suma d’errors judicials el passat divendres 17 de maig es va presentar un escrit demanant NUL·LITAT d’actes per vulneració del dret de fonamental defensa reconegut als art. 24.1 C.E. i art. 118 LECr., degut a les reiterades vulneracions del dret de defensa i la vulneració de la intervenció i del coneixement del procediment a l’imputat.
Una vegada més hem de veure com la justícia es posa de part dels repressors i en contra dels represaliats. I es dedica a protegir els abusos de poder,fomentant la impunitat, a impedir la llibertat d’expressió i a perseguir a les persones solidàries que denuncien les injustícies i lluiten per abolir-les.
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. Maig 2013

Vídeo de la campanya Mònica Absolució! GIE Dissolució!

Properes activitats de: Mònica Absolució! GIE Dissolució!

IMG-20130515-WA0018263162_10201028957627340_1839678939_n

 

div17

263162_10201028957627340_1839678939_n

Mònica Absolució! GIE dissolució!

comunicatmonika263162_10201028957627340_1839678939_nIMG-20130515-WA0018div17

umaig

TERRASSA PLANTA CARA. L’1 de MAIG TOTES AL CARRER!

umaig

unmai