Archivo de juliol, 2013

EL JUDICI CONTRA MÒNICA I ELS POLICIES QUE LA VAN AGREDIR S’HA APLAÇAT NOVAMENT FINS EL 10 DE SETEMBRE

   Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) emetem aquest comunicat per informar d’una NOTÍCIA D’ÚLTIMA HORA referent al judici contra els agents 153 i 272 de la policia municipal de Terrassa adscrits al (GIE) Grup d’Intervenció Especial(acusats de tortures i lesions), i contra Mònica, membre d’Acció Autònoma, del Kasalet i dels moviments socials de Terrassa(acusada d’atemptat a l’autoritat i lesions).

   EL JUDICI que es va iniciar, després de 6 anys de succeir el fets, el dijous 4 de juliol del 2013 a la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Barcelona, i que es va suspendre fins el proper dilluns 22 de juliol, S’HA SUSPÈS NOVAMENT I HA QUEDAT APLAÇAT FINS EL DIMARTS DIA 10 DE SETEMBRE DE 2013 A LES 10h DEL MATÍ.

   Ahir al migdia l’Audiència va comunicar als advocats la suspensió del judici previst pel proper dilluns 22 de juliol i els va citar a tots per avui al matí. En arribar els advocats han estat informats que el motiu de la suspensió era que un dels jutges havia estat operat degut a un accident. I que el judici s’havia aplaçat pel dimarts dia 10 del proper mes de setembre a les 10h del matí.

   Solidaritat Antirepressiva de Terrassa davant de la suspensió del judici previst per aquest dilluns 22 de juliol informem que DESCONVOQUEM LA CONCENTRACIÓ DE SUPORT PREVISTA PEL MATEIX DIA A LES 11:30H A L’AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA (a les portes del Palau de Justícia al Pg. Lluís Companys 14-16 de Barcelona).

   Tot i la suspensió del judici i desconvocar la concentració de suport a Barcelona, volem comunicar que ES MANTÉ LA CONCENTRACIÓ PREVISTA PER AQUESTA TARDA DAVANT L’AJUNTAMENT DE TERRASSA A LES 20h. i animem a totes a participar-hi, i que a les 20:30h farem una roda de premsa per informar de la nova situació.

   Hem de manifestar, però, que lamentem, una vegada més, que el judici s’hagi hagut d’aplaçar de nou. Tota notícia que no sigui l’absolució de la Mònica i la condemna pels policies agressors és una mala notícia. Perquè significa que continuem sense que es faci justícia, perquè continuem amb policies violents pels carrers i amb total impunitat, i perquè és una vergonya que l’aparell judicial no actuï ràpida, eficaç i contundentment davant dels abusos de poder.

   Finalment, i per acabar, hem de dir que nosaltres no ens cansarem ni ens aturarem. Portem 6 anys exigint la dissolució del GIE i l’absolució de la Mònica, i uns quants anys més denunciant la repressió als moviments socials, per tant no ens vindrà d’un mes i mig. Ans al contrari, l’aprofitarem per difondre i estendre la campanya a tots els racons durant l’estiu i així el proper 10 de setembre molta més gent coneixerà el cas, tindrem encara més suport, i esperem que gràcies a totes aconseguirem assolir els objectius de la campanya.

#MònicaSomTotes
MÒNICA ABSOLUCIÓ! GIE DISSOLUCIÓ!

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – Acció Autònoma.
Dijous 18 de juliol del 2013
AAFF 04 LaFamilia_Batalla2 cmyk-01

Noves convocatòries #MÒNICAabsolució #GIEdissolució

AAFF 04 LaFamilia_Batalla2 cmyk-01

EL JUDICI NO S’HA ACABAT! MÒNICA ABSOLUCIÓ! GIE DISSOLUCIÓ!

LA CAMPANYA CONTRA ELS ABUSOS POLICIALS I LA LLUITA PER L’ABSOLUCIÓ CONTINUA

El passat 4 de juliol es va celebrar a l’Audiència Provincial de Barcelona el judici contra els agents 153 i 272 del GIE(Grup d’Intervenció Especial) de la policia municipal de Terrassa per, pressumptament, haver agredit i lesionat a Mònica, membre dels moviments socials de Terrassa. Alhora també se la jutjava a ella acusada, pressumptament d’haver agredit als dos agents. El judici no es va acabar i continuarà el proper dilluns 22 de juliol a les 12h del migdia.

La campanya de suport i denuncia continua
La campanya “Mònica Absolució, GIE dissolució!” continua ben activa fins aconseguir els  objectius marcats. Fins el moment s’han recollit unes 1500 firmes de suport individuals i una trentena d’adhesions d’entitats i organitzacions socials, associacions de veïns i veïnes, formacions polítiques, etc. El passat 22 de juny es van manifestar unes 200 persones als a  Terrassa per exigir l’absolució de Mònica i la dissolució del GIE, el dijous 27 de juny es van concentrar pel mateix motiu 80 persones davant l’ajuntament de Terrassa mentre un membre de la CUP acompanyat de membres de SAT llegia un “prec i pregunta” al ple municipal. Alhora s’han realitzat una vintena de xerrades al Barcelonès, Vallès Occidental i Bages. Finalment el dijous 4 de juliol es va celebrar el judici i la concentració de suport on hi van assistir unes 60 persones, i d’aquestes, unes 20 van entrar a l’Audiència Provincial per acompanyar a la Mònica durant el judici. També es va fer una roda premsa on es va informar que els mateixos agents jutjats han estat recentment imputats també per agredir i lesionar a 9 persones.
El judici es reprendrà el dilluns 22 de juliol a les 12h del migdia, per aquest motiu, hi ha convocades les següents mobilitzacions:
• Dijous 18 de juliol, a les 20h. Concentració davant ajuntament de Terrassa.
• Dilluns 22 de juliol, a les 11:30h. Concentració davant l’Audiència Provincial BCN.

Provocacions policials a l’entrada al judici
Abans de comentar el judici volem denunciar públicament el comportament del GIE i la policia municipal de Terrassa que van intentar provocar a les persones solidàries concentrades.
I és que minuts abans de les 10h, hora prevista per l’inici de judici, va aparèixer un grup d’unes 15 persones amb texans i samarretes negres, amb ulleres de sol, gorres de visera i alguns, a més, amb “bragues” per tapar-se la cara. Es van col·locar a l’entrada de la porta principal del Palau de Justícia, es van quadrar amb actitud desafiant i provocadora cap a la concentració iun d’ells es va posar a gravar amb una càmera. Llavors les persones concentrades van descobrir que aquests personatges eren policies locals de Terrassa fora de servei, que les samarretes negres duien les sigles del GIE i que havien vingut a acompanyar als policies 153 i 272 que anaven a ser jutjats per tortures. Davant d’aquesta provocació les persones concentrades es van posar a denunciar amb crits la situació que s’estava donant i es van fer diverses fotos per deixar constància de l’actitud provocadora dels policies fora de servei.

Com ha denunciat la campanya “Mònica Absolució, GIE dissolució!” des de bon principi, aquest cos de la Policia Municipal de Terrassa s’ha caracteritzat per la seva prepotència, actitud provocadora i macarrisme, i al judici van tornar a demostrar clarament el seu tarannà.
Aquesta actitud a part de perjudicar la imatge ja malmesa de la Policia Municipal, també serveix per demostrar que tot el que ha denunciat la campanya sobre el comportament del GIE és tan cert que ni ells mateixos se n’amaguen.

Breu crònica del judici
El judici va començar cap a les 11h i es va realitzar amb relativa normalitat, primer va declarar la Mònica i després els policies 153 i 272. A continuació van declarar els testimonis: 5 policies per part de la defensa del GIE i un testimoni presencial per part de la defensa de Mònica. També van declarar com a testimonis una metgessa i el metge forense dels jutjats. Finalment quan els advocats i el fiscal havien de començar a exposar les seves conclusions finals, el jutge va suspendre el judici degut a que eren les 14:30h i va quedar aplaçat pel proper dilluns 22 de juliol a les 12h.
Excepte algunes rialles i i comentaris dels GIE acusats quan declarava la Mònica, per tal de posar-la nerviosa, i que no van aconseguir, el judici es va desenvolupar amb total normalitat. La Mònica va declarar tranquil·la i de forma coherent, tot i que la fiscal va intentar marejar-la i fer que es contradigués no ho va aconseguir. En canvi, els policies en la seva declaració es van contradir diverses vegades i no van saber respondre a vàries preguntes.
Els testimonis de la policia, casualment, eren tots policies. Es van limitar a dir que ells no van intervenir perquè havien marxat i que no havien vist res. En canvi el testimoni de la defensa de Mònica va declarar que això era fals, ja que mentre ell escoltava com agredien a la Mònica i preguntava el motiu, la resta de policies estava amb ell identificant-lo, i uns altres impedint que sortís gent d’un bar alarmada pels crits de la Mònica.
Després va declarar una metgessa de la Mútua de Terrassa, on van atendre a la Mònica, que va declarar no haver vist cap agressió, ni sentit cap crit d’auxili, ni haver vist cap comportament agressiu o intimidatori cap a Mònica. Però també va reconèixer que Mònica va estar sola amb els policies diversos moments, que a urgències hi ha molt soroll i crits, i que els metges descansen a una zona apartada de les visites cosa que dificulta que escoltessin algun crit d’auxili. També va reconèixer que la exploració va ser superficial, ja que Mònica estava emmanillada i que diverses zones van quedar sense reconeixement mèdic.
Després va declarar el metge forense. Aquest testimoni va ser dels més importants ja que va demostrar que l’agent 153 va estar mentint durant el judici i tot el procés. I això es degut a que anteriorment havia declarat que en 26 anys de servei mai s’havia lesionat, i que la lesió al dit, una capsulitis, li havia provocat, suposadament, la Mònica. Doncs el metge forense va aportar un document mèdic que demostrava que aquesta lesió se l’havia feta en una detenció anterior, 10 dies abans, tal i com el propi policia 153 ho havia declarat ell mateix al metge que el va atendre.
I en relació a la segona lesió, soferta pel policia 272(i causada per Mònica, suposadament, durant la detenció), també va quedar en entredit ja que, com va reconèixer el metge forense tant podia ser una esgarrapada, com una reacció al·lèrgica que podia tenir prèviament. A més, durant la declaració de tots el policies van declarar que anaven vestits amb l’uniforme del GIE, que es un “mono” integral, fosc i de tipus militar, per tant, si anaven amb màniga llarga era impossible que ningú els esgarrapés els braços.
Després de la declaració de tots els testimonis, va ser el torn dels advocats i el fiscal per començar a exposar les seves conclusions finals. En aquest moment però, el jutge va suspendre la sessió, degut a que eren dos quarts de tres de la tarda, i va quedar aplaçada fins el dilluns 22 de juliol a les 12 del migdia.
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – Acció Autònoma. 9 de juliol del 2013

llibertat_expressio_gie_dissolucio_1_petit

LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ! GIE DISSOLUCIÓ!

CONTINUA L’OFENSIVA JUDICIAL CONTRA MEMBRES DELS MOVIMENTS SOCIALS DE TERRASSA

El jutjat d’Instrucció 4 de Terrassa denega el recurs d’Incident de Nul·litat, obre judici oral i demana al Ministeri Fiscal que formuli escrit d’acusació contra un membre dels moviments socials denunciat per la policia municipal. Alhora amenaça amb ordenar la seva detenció si el dimarts 23 de juliol no es presenta al jutjat perquè li notifiquin l’acusació.

Antecedents immediats (Extret del comunicat de maig del 2013: http://sat-terrassa.cat/campanyes/nou-judici-gie)

El fiscal va acusar, el passat mes de maig, d’un delicte de desordres públics, pel qual demana la pena d’un any de presó, a un membre dels moviments socials, per haver assistit a una concentració davant dels jutjats, i haver fet de portaveu del col·lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa durant la roda de premsa que s’hi va celebrar. I el jutjat d’instrucció 4, sense haver-li donat oportunitat a ell ni a la seva defensa a conèixer el procediment ni a poder declarar, volia finalitzar la instrucció i enviar-ho al jutjat penal per a la celebració del judici.
Davant d’aquesta situació el 17 de maig es va presentar un escrit demanant NUL·LITAT d’actes per vulneració del dret de fonamental defensa reconegut als art. 24.1 C.E. i art. 118 LECr., degut a les reiterades vulneracions del dret de defensa i la vulneració de la intervenció i del coneixement del procediment a l’imputat.

Origen del cas (Extret del comunicat de juliol 2012: http://sat-terrassa.cat/archives/931)

L’origen es troba en l’agressió realitzada el maig del 2007 pel GIE (Grup d’Intervenció Especial de la policia municipal de Terrassa) contra una noia membre dels moviments socials quan sortia del Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney, conegut com a “Kasalet”. Es va interposar una denúncia contra els agents 153 i 272 per detenció il·legal, agressió, lesions i abús d’autoritat, que va ser acceptada pel Jutjat d’Instrucció 3 de Terrassa. Però la policia va posar diversos impediments als jutjats cada vegada que els agents eren citats a declarar i van aconseguir endarrerir el procés durant més de 3 anys. Finalment el 2 de setembre del 2010 els policies denunciats no van poder aplaçar més les citacions i van haver de declarar. Aquell dia Solidaritat Antirepressiva de Terrassa va convocar una concentració de protesta i una roda de premsa davant dels jutjats a la qual van assistir una vintena de persones i mitjans de comunicació.

Situació actual
Davant la notificació el passat 5 de juliol de la denegació del recurs d’incident de nul·litat, i l’amenaça de detenció, la defensa del company dels moviments socials de Terrassa ha decidit que el dia 23 de juliol es presentaran a jutjats per tal de que se li notifiqui l’escrit d’acusació del Ministeri Fiscal. Un cop notificat es prepararà l’escrit de defensa on, com a primer punt, es demanarà la nul·litat de tota l’instrucció pels motius exposats anteriorment.
Cal recordar que aquest cas està estretament vinculat amb la campanya “Mònica Absolució, GIE dissolució!”, és més, hi té el seu origen ja que sorgeix a partir d’una concentració de denúncia feta el dia que els policies anaven a declarar acusats d’agredir-la i lesionar-la. I no deixa de ser sospitós, que ara, en plena campanya de denuncia del cas, arribin les notificacions judicials, justament el dia 5, l’endemà de la primera part del judici als policies i la Mònica, i que la citació sigui pel dia 23, l’endemà de la segona part del judici.

Crida a la solidaritat
El dimarts 23 de juliol, a les 12h del migdia, davant dels jutjats de Terrassa, convoquem una CONCENTRACIÓ SOLIDÀRIA i en suport al company denunciat per tal d’acompanyar-lo a
recollir l’escrit d’acusació, denunciar la vulneració del dret a la llibertat d’expressió i la repressió als moviments socials, i exigir una vegada més la dissolució del GIE.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – Acció Autònoma.

9 de juliol del 2013

llibertat_expressio_gie_dissolucio_1_petit

Judici #MònicaAbsolució #GIEdissolució aplaçat fins al 22/7

Judici #MònicaAbsolució #GIEdissolució aplaçat fins al 22/7/2013. Falten les conclusions finals de les advocades i fiscal, i les al·legacions finals per donar fi al judici.

Convocatòria de suport al Judici del 4 de Juliol a L’Audiència Provincial de Barcelona amb la Mònica i en contra dels policies que la van agredir.