Archivo de novembre, 2013

monplenovsadef

Concentració per l’ABSOLUCIÓ TOTAL de Mònica i CONTRA la IMPUNITAT i la BRUTALITAT POLICIAL

monplenovsadef

 Seguim alçant la veu:

Mònica AbsolucióTotal! GIE Dissolució definitiva!

   El passat dijous 14 de novembre, es va comunicar per escrit a l’Audiència Provincial de Barcelona la intenció de la Mònica, membre dels moviments socials de Terrassa, de recórrer a la sentència dictada per la Secció Segona d’aquest tribunal mitjançant la interposició d’un recurs de casació al Tribunal Suprem. Aquest recurs es presentarà amb la voluntat d’aconseguir l’absolució total de la Mònica, després que el passat 7 de novembre fos condemnada a pagar 700€ per una “falta de respecte i consideració”, per una “falta de maltracte d’obra” i per una “falta de lesions lleus” als agents de l’autoritat i a pagar el 60% de les despeses judicials.

   Alhora el recurs pretén que tant l’agent n.153 de la policia municipal de Terrassa, adscrit al GIE(Grup d’Intervenció Especial) i que fou condemnat a pagar 450€ per la falta de lesions per la qual se’l jutjava i a un 10% de les despeses judicials (però absolt del delicte de tortures i del delicte contra la integritat moral), com l’agent n.272 (que va ser acusat, jutjat i absolt pels mateixos fets) rebin una dura condemna, ja que considerem que ni de bon tros es pot considerar que s’hagi fet justícia amb aquesta resolució.

   Valorem que la sentència, en general, és més negativa que positiva. Es tracta d’un text ple de prejudicis, en el que es criminalitza a la Mònica pel fet de ser membre dels moviments socials i es banalitza i menysprea la possibilitat de què fos víctima d’un delicte de tortures. Si bé hi ha aspectes positius, ja que és la primera vegada que és condemna a un agent del GIE de la Policia Municipal de Terrassa i això significa un pas endavant en la lluita per la fi de la impunitat i la violència policial i que alhora dóna la raó a la campanya de denuncia pública realitzada; no podem estar contentes de cap manera amb la condemna als policies del GIE perquè només s’ha condemnat a un dels dos policies agressors, perquè la condemna per lesionar a Mònica és tan baixa que és un insult al sentit comú i una vergonya per la nostra societat que fer mal a les persones surti tan fàcil i amb penalitzacions tan lleus, ja que l’agent 153 ha estat condemnat a pagar 100€ per colpejar a la Mònica fent-la caure enrere, la mateixa acció que va causar la mort de Jonathan Carrillo dos anys després, i perquè la condemna només ha estat per les lesions.

   Entenem que, un cop coneguda aquesta resolució, l’Ajuntament de Terrassa ha de donar explicacions sobre el paper que ha tingut en aquest afer ja que, pagant l’advocat dels policies i presentant-se com a acusació particular contra la Mònica, ha quedat en evidència i ha demostrat que li importa ben poc la problemàtica que hi ha a Terrassa amb la Policia Municipal, implicada fins i tot en la mort d’un jove de la ciutat. A més, creiem que està jugant a dues bandes, ja que en altres casos on hi ha implicats els mateixos policies, els està investigant internament i fins i tot ha obert un expedient disciplinari a un d’ells. Aquesta sentència és un prou rellevant de cara a que l’Ajuntament prengui mesures que fins ara no prenia perquè no hi havia condemna.

   Seguint amb la nostra actitud inconformista i desobedient davant les injustícies i els abusos de poder informem que la campanya GIE Dissolució continuarà activa fins assolir el seu objectiu!

El proper dijous 28 de novembre a les 20h concentració durant el Ple Municipal.
SOLIDARITAT ANTIREPRESSIVA DE TERRASSA

PREC I PREGUNTA A

L’AJUNTAMENT DAVANT

LA SENTÈNCIA DE LA MÒNICA.

   Desprès de 6 anys i 6 mesos la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Barcelona ha absolt la Mònica, membre dels moviments socials de Terrassa, dels delictes d’atemptat a l’autoritat i lesions. Tanmateix, l’ha condemnada a pagar 700€ per una “falta de respecte i consideració”, per una “falta de maltractament d’obra” i per una “falta de lesions” als agents de l’autoritat, i a pagar el 60% de les despeses judicials.

   Alhora l’agent n.153 de la policia municipal de Terrassa, adscrit al GIE, ha estat condemnat a pagar 450€ per la falta de lesions i un 10% de les despeses judicials, però absolt del delicte de tortures contra la integritat moral. L’agent n.  272, que va ser acusat i jutjat pels mateixos fets, ha estat absolt.

   Per aquest motiu, el dijous 14 de novembre, es va anunciar per escrit a l’Audiència Provincial de Barcelona la intenció de la Mònica, de recórrer la Sentència dictada per la Secció Segona d’aquest tribunal mitjançant la interposició d’un Recurs de Cassació al Tribunal Suprem.

  A l’esmentat Recurs se sol·licitarà que la Sala emeti Sentència absolent la Mónica de les faltes per les que ha estat condemnada. Alhora que pretén que, tant l’agent número153 com l’agent número 272 siguin condemnats per un delicte de tortures, fent-se una revisió de la Sentència, ja que entenem que ni de bon tros es pot considerar que s’hagi fet justícia amb aquesta resolució.

   Cal remarcar com a positiu que és la primera vegada que és condemna a un agent del GIE de la Policia Municipal de Terrassa, sent un pas endavant en la lluita per la fi de la impunitat i la violència policial. També serveix per donar la raó a la campanya de denuncia pública realitzada.

PREGUEM.

   PRIMER.– Preguem que s’emeti un comunicat públic, expressant:

   -La posició de l’equip de govern, en vers la Sentencia de l’Audiència Provincial de Barcelona de data 7 de novembre 2013, per la qual es condemna l’agent nº 153 del GIE, a una falta de lesions contra la Sra. (cognom de la Mónica).

   -El cost de la defensa jurídica dels agents nº 153 i nº 272 del GIE, i qui se n’ha fet càrrec d’aquest.

    SEGON. Que l’equip de govern faci públic:

   -El costos del procediment judicial.

   -Qui se n’ha fet càrrec.

 I si ha estat amb fons municipals, que s’obligui a l’agent nº 153 a assumir-los.

 Entenem, que els ciutadans de Terrassa, no han de pagar les despeses judicials d’un agent que lesiona els ciutadans.

   TERCER.- La inhabilitació permanent per l’exercici de la professió amb la conseqüent expulsió  del cos de l’agent nº 153, tan bon punt esdevingui ferma la condemna.

  QUART.– Demanem que es facin públics els expedients disciplinaris oberts als agents del GIE, com un exercici de transparència i una mostra de bona voluntat per part de l’Ajuntament, per tal d’evitar que casos com aquests es tornin a repetir.

   També demanem la desaparició d’aquest grup policial d’intervenció especial, entenent que és innecessari i que utilitza formes de treball basades en la violència, que no respecten en absolut els drets fonamentals bàsics en l’exercici de la Potestat Sancionadora, pròpia del seu càrrec.

   CINQUÈ.– Demanem que els grups polítics del consistori facin públic:

   – El seu posicionament vers els fets.

   – I condemnin la impunitat i brutalitat judicial.

   PREGUNTEM.

1.- Quines son les mesures que heu pres o penseu prendre davant la condemna de l’agent nº 153 tant en relació a l’agent, com de cara a la ciutadania?

2.- Quines son les funcions del Consell de Seguretat ciutadana?

3.- Si el consell té com a finalitat l’assessorament i redacció de propostes i plans d’actuació en matèria de seguretat ciutadana, quines propostes o plans d’actuació concretes s’han pres des del Consell davant d’aquests fets?

4.- Quins mecanismes accessibles a la ciutadania ens proposeu per a resoldre i treballar aquests casos d’impunitat i abús policial oberts a la ciutat de Terrassa?

ABSOLUCIÓ PARCIAL de la MÒNICA CONDEMNA INSUFICIENT del GIE

   Avui dijous 7 de novembre del 2013 la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Barcelona ha absolt a Mònica, membre dels moviments socials de Terrassa, dels delictes d’atemptat a l’autoritat i lesions pels quals havia estat jutjada. Però l’ha condemnada a pagar 700€ per una “falta de respecte i consideració”, per una “falta de maltracte d’obra” i per una “falta de lesions lleus” als agents de l’autoritat i a pagar el 60% de les despeses judicials.
Alhora l’agent n.153 de la policia municipal de Terrassa, adscrit al GIE(Grup d’Intervenció Especial), ha estat condemnat a pagar 450€ per la falta de lesions per la qual se’l jutjava i a un 10% de les despeses judicials, però absolt del delicte de tortures i del delicte contra la integritat moral. L’agent n.272, que va ser acusat i jutjat pels mateixos fets, ha estat absolt de la falta de lesions, del delicte de tortures i del delicte contra la integritat moral.
   La valoració que hem de fer de la sentència, en general, és més negativa que positiva. Es tracta d’un text ple de prejudicis, en el que es criminalitza a la Mònica pel fet de ser membre dels moviments socials i es banalitza i menysprea la possibilitat de què fos víctima d’un delicte de tortures.
Pel què fa a la part que afecta a la Mònica, el poc de positiu que té és l’absolució dels delictes que l’acusaven i jutjaven, fet que evita el perill que comportava la possibilitat real d’un ingrés a presó, però sobretot, el més important és que dóna una part de raó tant a la Mònica com a la campanya de suport i denúncia. Però tenint en compte que el que la campanya exigia era una absolució total i que no ha estat així perquè finalment ha estat condemnada per tres faltes lleus, fa que no puguem estar gens satisfetes.
En relació al que afecta als agents de policia, cal remarcar com a positiu que és la primera vegada que és condemna a un agent del GIE de la Policia Municipal de Terrassa i això significa un pas endavant en la lluita per la fi de la impunitat i la violència policial, alhora que dóna la raó a la campanya de denuncia pública realitzada i és un fet rellevant de cara a que l’Ajuntament prengui mesures que fins ara no prenia perquè no hi havia condemna. Però no podem estar contents de cap manera amb la condemna als policies del GIE perquè només s’ha condemnat a un dels dos policies agressors, perquè la condemna per lesionar a Mònica és tan baixa que és un insult al sentit comú i una vergonya per la nostra societat que fer mal a les persones surti tan fàcil i amb penalitzacions tan lleus, ja que l’agent 153 ha estat condemnat a pagar 100€ per colpejar a la Mònica fent-la caure enrere, la mateixa acció que va causar la mort de Jonathan Carrillo dos anys després, i perquè la condemna només ha estat per les lesions.
Per tot això, volem fer públic que estem completament en desacord amb el resultat de la sentència i que per aquest motiu ja ens hem posat en contacte amb els advocats per tal d’iniciar el procediment legal per recórrer a aquesta resolució.
Seguint amb la nostra actitud inconformista i desobedient davant les injustícies i els abusos de poder informem que la campanya GIE Dissolució continuarà activa fins assolir el seu objectiu.

   Per finalitzar volem agrair a totes les persones i col·lectius el suport i solidaritat rebut durant tota la campanya fins a dia d’avui. I informem que continuem en peu de guerra amb la convocatòria de demà a la qual us convidem a totes a assistir:

MANIFESTACIÓ CONTRA ELS ABUSOS DE PODER,

demà divendres 8 de novembre, sortida de l’estació de Renfe de Terrassa a les 19:30h de la tarda.

comunicat_monica_7N_curt__2_