Archivo de abril, 2014

cronica-de-una-herida-abiertatrs

Passi del documental sobre la mort d’Iñigo Cabacas “Crónica de una herida abierta”

cronica-de-una-herida-abiertatrs

CADA DIA QUE PASSA, LA JUSTÍCIA ESTÀ MÉS LLUNY! EL 15 DE SETEMBRE COMENÇARÀ EL JUDICI PER ACLARIR LA MORT DE JONATHAN CARRILLO

El passat 16 de març es van complir 4 anys i mig sense en Jonathan Carrillo, un jove egarenc de 26 anys, que va morir després de topar amb 6 agents de la Policia Municipal de Terrassa. Dues veïnes que van presenciar el que va passar des del balcó de casa seva, van explicar que la víctima va caure a terra a causa d’un fort cop que va rebre d’un dels agents. A l’autor del cop a en Jonathan, se li demana un total de quatre anys de presó. Pels altres tres policies municipals que eren al lloc dels fets es sol·liciten penes de presó de dos anys i mig.

A desembre de 2012, després d’un llarg procediment d’instrucció, el jutge va suspendre el judici la setmana abans que es celebrés i va decidir traslladar-lo a l’Audiència Provincial Barcelona. Des d’aquell aquell moment va començar una nova espera sense horitzó per al judici, i aquesta setmana, més d’un any després, hem sabut que el judici es durà a terme a partir del dia 15 de setembre d’aquest any al tribunal esmentat i que tindrà una durada de 9 dies.

Hauran passat exactament 5 anys des que en Jonathan va morir fins que es celebrarà el judici, i caldrà veure quan temps més haurem d’esperar perquè hi hagi una sentència ferma, en funció de si alguna de les parts presenta algun recurs a la resolució que emetrà l’Audiència Provincial de Barcelona.

Així doncs, encara queda un llarg i feixuc recorregut per a la família i amics d’en Jonathan per a aconseguir que es faci justícia i cada dia que passa, la justícia està més lluny, ja que a mesura que passen els anys, a més del què suposa emocionalment per a la família i amics que el cas es vagi refredant, les condemnes es poden anar reduint, en virtut de les anomenades “dilacions indegudes” dels procediments judicials, que actuen com a atenuants de les penes imposades. Per tot l’exposat, hem de denunciar la lentitud del sistema judicial, que afavoreix una vegada més a la policia, i no als ciutadans que pateixen les seves agressions.

Volem manifestar tot el nostre suport a la família de Jonathan Carrillo i reafirmar que seguirem lluitant perquè no es tornin a repetir abusos de poder i perquè s’acabi la impunitat. Continuarem denunciant als jutjats  i al carrer la mort d’en Jonathan mentre no es faci justícia. No ens cansarem, no perdonem, no oblidem!

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – Març de 2014

www.sat-terrassa.cat        www.justiciaxjonathan.cat

18abril

Xerrada i taller: Crònica d’una agressió i abús policial

18abril

IMG-20140409-WA0022 (2)

Jornades Contra els Abusos de Poder i la Impunitat Policial a Cornellà

IMG-20140409-WA0022 (2)

 

ciutatmortakasalet

Projecció de CIUTAT MORTA i sopador pro-multes

ciutatmortakasalet