Archivo de setembre, 2014

nimutsni

Xerrada de “Ni Muts Ni a la Gàbia” al Kasalet

nimutsni

Mostrando cartell_pla_caufec.jpg

3es Jornades Contra els Abusos de Poder i la Impunitat Policial

Suspès el judici a dos policies municipals de Terrassa per agredir un jove terrassenc

Just a l’últim moment, dos dies abans que es dugués a terme als jutjats de Terrassa, s’ha suspès un judici de faltes que estava senyalat pel 18 de setembre emmarcat en un procediment en què dos Policies Municipals són acusats d’una falta de lesions i en Sergi, un jove de Terrassa, és acusat d’una falta de desobediència.

El motiu de la suspensió del judici és que els dos agents han decidit sol·licitar a última hora l’assistència d’una advocada de l’Ajuntament de Terrassa. Aquesta no pot defensar-los perquè, «casualment», es troba, actualment, defensant els interessos del consistori en un altre cas de violència policial prou conegut com el de Jonathan Carrillo, mort al 2009 després de topar amb 4 agents de la policia municipal.

Tot va començar el vespre del dia 7 d’abril, quan en Sergi caminava carrer avall pel Portal de St. Roc acompanyat de dos amics i de sobte una patrulla la Policia Municipal va parar el cotxe davant d’ells, barrant-los el pas. Dos agents van baixar del vehicle i es van dirigir directament cap a en Sergi i, sense previ avís ni explicació i sense que ell oposés cap mena de resistència, van immobilitzar-lo per la força, aixecant-lo i estampant-lo violentament de cara contra el capó del cotxe. Tot seguit van procedir a registrar-lo i van agafar-li la documentació.

Aleshores un dels policies, davant la incredulitat d’en Sergi i els seus amics, començà a increpar-lo i acusar-lo d’haver escopit al cotxe patrulla. Tot seguit el deixen girar i el retenen a un costat del capó i al cap de poc una veïna es para davant d’ells i començà a demanar explicacions a la policia, qüestionant-los la seva i les seves maneres, fet que aconseguí posar en evidència als agents i provocà que aquests decidissin marxar.

És llavors, quan en Sergi els va recordar que tenien el seu DNI i els demanà que li retornessin sense èxit, ja que van pujar al cotxe dient que ja li havien tornat. En Sergi va continuar dient-los que no podien marxar amb la seva documentació i en vista de que no li feien cas, va barrar-los el pas, posant-se davant del cotxe per tal que no marxessin. Nerviosos i accelerats, van tirar marxa enrere sense mirar i van xocar amb un fanal, destrossant així una de les llums posteriors del cotxe patrulla. La tensió va créixer per moments i van baixar del cotxe amb les porres en mà, exigint violentament a en Sergi que s’apartés, que accedí a la petició i va permetre que els agents marxessin amb el seu DNI.

Després d’això en Sergi va recórrer sense èxit les comissaries de la ciutat per tal de recuperar la seva documentació i denunciar la agressió que havia patit rebent sempre respostes iròniques i evasives, ja que no podia deferir res sense el seu DNI, i finalment va decidir denunciar-ho als jutjats. Al cap de poc temps va saber que ell també havia estat denunciat i que s’enfrontaria a un judici de altes per desobediència a l’autoritat.

Davant d’aquests fets, volem manifestar que una vegada més ens trobem davant d’un abús d’autoritat de la Policia Municipal de Terrassa, que malauradament té un llarg currículum de casos semblants(com l’agressió i lesions a Mònica), algun fins i tot amb conseqüències mortals(com l’esmentat Jonathan Carrillo). També considerem que ha arribat el moment que l’Ajuntament deixi de rentar-se les mans o, fins i tot, de defensar cegament lapolicia en casos com aquests, arribant a pagar advocats a policies violents. I que, com a responsable d’aquest cos policial, prengui mesures reals i efectives per tal que s’aturin d’una vegada per totes les actuacions violentes i desproporcionades dels darrers anys. Creiem que és el seu deure i que ha de ser una mostra de compromís envers la ciutadania que, al cap i a la fi, és qui els dóna de menjar. No pot ser que davant de casos d’abusos policials contra veïns i veïnes de Terrassa l’ajuntament defensi als policies i abandoni, com ciutadans de segona, a les víctimes d’aquests abusos. La situació no pot allargar-se més, ja que persones com en Sergi, que ha hagut de canviar la seva estètica per por a la policia, queden greument marcats tant física com psicològicament.

Així doncs, des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, denunciem tant l’agressió patida per en Sergi, com l’estratègia dels policies x eludir i endarrerir el judici, així com el paper de l’ajuntament posicionant-se a favor dels agressors i oblidant a les víctimes.

PROU BRUTALITAT POLICIAL!
CAP AGRESSIÓ SENSE DENÚNCIA!

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – Setembre de 2014