Archivo de març, 2015

31/3: Judici a una persona per defensar casa seva

Mostrando cartell judici lesions can boti.jpg

JUDICI PER VOLER EXERCIR EL DRET A UN HABITATGE DIGNE

ASSETJAT PER ESPECULADORS, PATEIX UN ASSALT IL∙LEGAL DE CASA SEVA

I ÉS DENUNCIAT INJUSTAMENT

El proper dimarts 31 de març a les 9,50h es celebrarà un judici de faltes contra un noi que viu a una casa okupada per, «suposadament», causar lesions a un especulador quan el va intentar desallotjar il∙legalment.

Els fets van passar a finals de gener d’aquest any 2015, quan dos especuladors que treballen d’advocats, van assaltar il∙legalment una casa al centre de Terrassa, que fou abandonada fa uns set anys i osteriorment okupada el juliol de 2013. Aprofitant un moment en que la casa era buida, van rebentar els panys de la casa i van entrar per la força a l’immoble.

Els veïns, alarmats, van avisar a les persones que vivien a la casa i, quan aquests van arribar­hi, van trobar­se els panys rebentats i diversos treballadors canviant­los i treient les seves pertinences. Els dos especuladors van dir, entre crits i amenaces, que eren advocats i que havien comprat les cases i que els que hi vivien havien de marxar. Els joves els van informar que els que havien de marxar eren ells, que no podien fer el què estaven fent perquè era il∙legal, i que primer havien de posar una denúncia i esperar a que un jutge decidís. En aquest moment va aparèixer la policia municipal però, tot i això, els especuladors no van marxar. El carrer es va anar omplint d’amics i d’alguns veïns que van acostar­se a donar suport als joves que vivien a la casa que estava sent assaltada. Finalment els nois i amics van poder entrar a la casa i la policia, que havia demanat reforços, va poder identificar als especuladors i als treballadors que eren dins l’immoble i els va denunciar en aquell mateix moment. El dia després de l’intent de desallotjament il∙legal els nois també van anar a presentar una denúncia per l’assalt i per les amenaces, a l’espera que els jutjats investigués aquests fets i actués contra els especuladors pels delictes que havien comès.

Però per increïble que sembli, el paper de la justícia i dels jutjats de Terrassa ha estat posar­se de part dels especuladors i en contra dels afectats. La denúncia tant de la policia com dels nois ha estat arxivada i en canvi han tirat endavant una segona denúncia interposada pels especuladors on s’acusava a un dels nois d’haver causat lesions a un dels especuladors. Unes «suposades» lesions que no es van informar a la policia en el moment que «suposadament» es van produir, que consistien en una petita rascada en una mà i que no van ser denunciades fins tres dies més tard. A més ho van complementar amb un relat dels fets completament fals, que no corresponia ni amb l’atestat policial ni amb la versió dels veïns.

Així doncs, ens trobem davant d’un cas de desallotjament il∙legal, d’assetjament per part d’uns especuladors i de connivència per part dels jutjats. Un cop no van poder desallotjar il∙legalment la casa, han posat diverses denúncies tant per via penal com per via civil per fer­los fora, perquè desallotgin cautelarment, perquè tallin la llum i l’aigua, per lesions,… A més cal tenir en compte que van comprar 7 cases(3 okupades i 4 abandonades), al centre de Terrassa, en una subhasta per 30 milions de les antigues pessetes i que ara les voldran vendre o llogar enriquint­se amb un dret bàsic com és l’habitatge. A més els especuladors treballen d’advocats a Terrassa i utilitzen i manipulen als jutjats per tal d’obtenir beneficis en el seu negoci especulatiu a base de pisos embargats. Han aconseguit agilitzar tràmits que en altres casos van molt més lents, que arxivin denúncies contra ells, que les denúncies sense fonament que han presentat contra els que viuen a les cases que han comprat fraudulentament siguin admeses,… i per si això no fos poc, a través de la dona d’un d’ells, que treballa d’assistent social a Terrassa, utilitzen informació confidencial de les persones que denuncien per tal de pressionar encara més. És el cas d’una família que okupava una de les cases, que en la denúncia contra ells apareixien totes les seves dades personals, les ajudes que rebia i l’historial d’entrevistes amb serveis socials.

No podem tolerar totes aquestes injustícies contra les persones que exerceixen i reclamen el dret a un habitatge digne. No podem tolerar l’especulació i mercadeig amb els drets bàsics. No hem de permetre que la justícia es posi de part dels opressors i en contra dels oprimits. Per aquests motius i tots els fets exposats anteriorment fem una crida a la solidaritat: us demanem que feu difusió del cas i us convidem a assistir a la concentració que es farà el proper dimarts 31 de març a les 9:30h davant dels jutjats de Terrassa en suport al noi acusat de causar unes «suposades» lesions als especuladors que van assaltar il∙legalment casa seva.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, març 2015.

TOTES SÓM AYOTZINAPA! 20/3: Xerrada Informativa i Sopar Mexicà

CARTELLGIELLIBE

LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ, GIE DISSOLUCIÓ!

CARTELLGIELLIBE

Mostrando cartell kafetes de suport campanya judici.jpg

LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ, GIE DISSOLUCIÓ!

ABSOLUCIÓ IMMEDIATA DEL COMPANY REPRESALIAT ACUSAT DE DESORDRES PÚBLICS PER FER DE PORTAVEU EN UNA RODA DE PREMSA QUE DENUNCIAVA LA BRUTALITAT POLICIAL

El proper dimecres 18 de març tindrà lloc al jutjat penal número 3 de Terrassa el judici a un membre dels moviments socials de la ciutat, al que s’acusa d’un delicte de desordres públics pel qual se li demana un any de presó. El motiu de d’aquesta acusació rau en el fet d’haver assistit a una concentració davant dels jutjats de Terrassa i haver fet de portaveu del col∙lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa durant la roda de premsa que s’hi va celebrar.

La concentració va ser el setembre de l’any 2010, en rebuig a la brutalitat i els abusos de poder de la policia municipal de Terrassa que havia agredit a una noia, i també per la lentitud de la justícia que feia possible la prescripció dels delictes comesos pels agents i pels quals estaven denunciats.

La denúncia va ser interposada per la mateixa policia municipal poc després i va ser el jutjat d’instrucció 4 el que es va encarregar d’instruir­la. Tot i així aquest jutjat no ho va notificar al denunciat fins el juny del 2012. Quan aquest i la seva advocada van anar a declarar van veure que a l’expedient constava la presència d’un CD amb una gravació i també diverses proves demanades pel jutjat. Per tal de que li donessin còpia a l’advocada i així poder preparar la defensa de l’acusat el jutjat va suspendre la declaració a l’espera que la defensa rebés l’expedient complet i totes les proves practicades.

Després de quasi un any la defensa encara no havia rebut resposta del jutjat, fins que a finals d’abril del 2013 va notificar que, havent rebut l’escrit d’acusació del fiscal, s’havia de presentar l’escrit de defensa i que volia donar per tancada la instrucció per tal de traslladar­ho al jutjat penal per fixar data de judici. Davant de l’abandó i la manca d’informació per part del jutjat cap a la principal persona afectada i la seva defensa, aquests van adreçar­se a inicis de maig d’aquell any al jutjat per demanar explicacions i per esbrinar com havia evolucionat l’expedient i van poder constatar que, a més de no haver­los enviat les proves que havien demanat dues vegades, no els havien informat de noves declaracions i proves que s’havien practicat. Davant aquesta suma d’errors judicials van presentar un escrit demanant nul∙litat degut a les reiterades vulneracions del dret de defensa i del dret a la intervenció i coneixement del procediment per part de l’imputat.

Tampoc amb aquest escrit es va aconseguir frenar el procediment i finalment es celebrarà un judici que, a més de ser una clara forma de criminalitzar els moviments socials i la solidaritat davant la repressió política, no s’hauria de dur a terme, com a mínim, fins que la persona acusada pogués exercir els seus drets. A més estem convençudes que si l’acusat s’hagués pogut defensar amb garanties es podria haver demostrat que res del què estava fent en aquella concentració es pot considerar constitutiu de cap delicte.

Davant d’aquestes circumstàncies, una vegada més podem afirmar que lajustícia es posa de part dels repressors i en contra dels represaliats: protegint els abusos de poder, fomentant la impunitat policial, impedint la llibertat d’expressió i perseguint a les persones solidàries que denuncien les injustícies i lluiten per abolir­les. És per això que exigim l’absolució immediata del company represaliat i alhora exigim la dissolució del Grup d’Intervenció Especial de la Policia Municipal de Terrassa, principal artífex de la brutalitat policial a Terrassa.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – Març de 2015

Xerrada-debat de la LLei Mordassa i la LLibertat d’expressió

Mostrando IMG-20150303-WA0010.jpg