Alerta! el KASALET en PERILL!

7/12/2017

CRIDA A LA SOLIDARITAT AMB EL KASALET

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa volem fer una crida a la solidaritat amb el Kasal Okupat Joan Berney, conegut com a kasalet, i amb les 12 persones encausades, que s’enfronten aquest 18 de desembre, a un procés judicial i a l’amenaça de desallotjament. Aquest espai es troba amenaçat per l’empresa especuladora Visolgran SL, que vol acabar amb més de 13 anys de lluita i autogestió.

El kasalet funciona com a centre social des del 2005, tot i que l’espai es va okupar l’any 2000, i des de llavors no ha deixat de ser un espai obert als moviments socials de la ciutat per reunir-se, fer feina, realitzar activitats, àpats i iniciatives per l’autogestió. És un espai de divulgació política i cultural, que defuig de la lògica capitalista, racista, feixista, i sexista. Per això és un centre social imprescindible a la ciutat, referent pels moviments socials i moltes terrassenques, que cal defensar.

Per SAT el kasalet és casa nostra, és l’espai on hem crescut com a col·lectiu. Des del seu inici ens van obrir les portes per a realitzar xerrades, passis de documentals, sopars solidaris, i altres activitats de divulgació de la repressió a la ciutat i arreu, a més de ser el nostre espai de reunió i magatzem. Gràcies a poder utilitzar aquest espai hem tingut al llarg d’aquests anys un espai de trobada, un lloc on preparar material i les diverses campanyes que hem dut a terme, a més d’autogestionar-nos. És per això que el Kasalet és un espai molt important pel nostre col·lectiu, però també ho és per la resta d’entitats i persones de la ciutat que l’utilitzen, com per aquelles que ho faran.

Per aquests motius cridem a la participació a les diverses convocatòries que hi ha programades:

– 16/12/2017 a les 17:30 al Parc dels Catalans. Manifestació. Després es realitzarà un concert solidari a Barberà del Vallès.

– 18/12/2017 durant tot el matí. Concentració davant de jutjats.

EL KASALET SOM TOTES!

ATUREM EL JUDICI!

Més informació: https://kasalet.org/

——————————————————————————————–

17/3/2017

CAMPANYA:

  • FULLS D’ADHESIONS INDIVIDUALS I PER COL·LECTIUS PER IMPRIMIR:

        adhesions individuals (2)

        adhesions x colectiu (1)

ACTIVITATS DE SUPORT:

foto de El Kasalet (Terrassa).

foto de El Kasalet (Terrassa).

foto de El Kasalet (Terrassa).

intro[1]

– EL KASALET SOM TOTES –

ENCENEM LA FLAMA DE LA SOLIDARITAT!

El Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney, conegut per moltes com «El Kasalet», es troba en perill de desallotjament arran d’una demanda de l’empresa «Visolgran S.L.». Aquesta ha manifestat que vol fer fora tant als col·lectius del Kasalet, com a una família que viu en una de les finques adjacents, amb l’objectiu de vendre-les més endavant. Sembla que ens trobem un cop més davant d’una entitat que respon al típic model d’empresa fantasma amb l’únic objectiu de mercadejar i especular tot venent i comprant cases.

L’immoble on es troba el Kasalet va ser okupat a finals dels anys 90 per un grup de joves de l’Assemblea d’Okupes de Terrassa i del col·lectiu Acció Autònoma i va ser inicialment destinat com a habitatge i espai de reunió. Anys després es va començar a realitzar un procés de reforma i rehabilitació de l’espai que va culminar al març del 2005 amb l’obertura de l’espai com a centre social sota el nom de Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney.

El Kasalet ha estat durant tots aquests anys un punt de trobada per a molts col·lectius de la ciutat, que l’han fet servir com a espai de reunió, com a espai d’agitació on fer xerrades, debats, projeccions de pel·lícules i documentals, exposicions. Actualment al Kasalet s’hi reuneixen «Rudes Rebels», SAT, AEDI, Egarenka de Tralla i l’Assemblea del Kasalet, que gestiona i organitza les activitats mensuals de l’espai.

Davant la manca d’espais a la ciutat on les persones puguin organitzar-se lliurement, i existint molts espais abandonats, vam okupar el Kasalet per donar resposta a aquesta necessitat. Un altre dels motius que ens van portar alliberar l’espai és perquè creiem que el dret a un habitatge digne ha de prevaldre sobre el dret a la propietat i no pot ser trepitjat pels negocis i els beneficis de les immobiliàries i altres empreses especuladores. Són empreses com la que ara vol fer-nos fora, esperar a que pugi el preu, vendre i guanyar més diners i, finalment, fer pisos caríssims que només podrà comprar una minoria enriquida.

Totes aquestes injustícies contra les quals lluitem des del Kasalet no són més que diverses cares d’un mateix problema, i aquest es diu capitalisme. Explotació, misèria, control social, repressió,… exercit des d’una minoria contra la resta de la població amb l’objectiu de crear una societat submisa i obedient, on els rics cada dia ho són més i la pobresa, la precarietat i les desigualtats no paren de créixer.

Restem a l’espera de quina és la postura que pren l’Ajuntament davant d’aquest fet i de la problemàtica que estem denunciant. A les seves mans hi ha l’opció de posicionar-se a favor dels veïns i veïnes de la ciutat o, per contra, fer-ho amb les empreses que fa ja tants anys que no paren de precaritzar-nos la vida.

Però sobretot fem una crida a totes les persones, col·lectius de Terrassa i d’arreu a solidaritzar-se amb el Kasalet. A participar de la campanya per tal de que es retiri la demanda i poder aconseguir que els 17 anys de vida d’aquest espai okupat, 12 anys com a projecte social obert a la ciutat, no siguin silenciats i així poder continuar amb la seva tasca social i reivindicativa.

La ciutadania i la vila de Terrassa no es poden permetre la pèrdua d’espais de lluita i de crítica al sistema establert que ens vol condemnar a una vida gris, de submissió i passivitat, on els nostres drets com a persones siguin trepitjats cada dia sense oposició. Davant d’això hi contraposem color, alegria i rebel·lió. Defensarem l’autogestió, els espais lliures i les ganes de somiar en un món millor per a totes, sense explotades ni explotació, sense oprimides ni opressió.

Ens veiem als carrers.

El Kasalet som totes.

MANIFEST EN PDF:manifest oficial (1)

—————————————————————————————————-

23/2/2017

EL KASALET SOM TOTES

ATUREM EL DESALLOTJAMENT!

El Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney, conegut per moltes com «El Kasalet», es troba en perill de desallotjament arran d’una demanda de l’empresa «Visolgran S.L.», propietària de la finca on es troba el Kasalet i 3 finques més. Aquesta ha manifestat que vol fer fora tant als col·lectius del Kasalet, com a una família que viu en una de les finques adjacents, amb l’objectiu de vendre-les més endavant. Un cop més ens trobem davant d’una entitat que respon al típic model d’empresa fantasma, sense cap objectiu definit, amb seus virtuals a despatxos d’advocats, amb la finalitat de mercadejar i especular tot venent i comprant cases. La informació que tenim, pel moment, és que diversos dels membres de Visogran S.L. estan relacionats amb «Finques Vidal-Gomà», coneguda immobiliària terrassenca.

L’immoble on es troba el Kasalet va ser okupat a finals dels anys 90 per un grup de joves de l’Assemblea d’Okupes de Terrassa i del col·lectiu Acció Autònoma i va ser inicialment destinat com a habitatge. L’edifici portava anys abandonat i va haver de ser rehabilitat (sanejament d’arrebossats que queien, arreglar goteres i reposar teules de la teulada, posar tela asfàltica a la terrassa,…).

L’any 2003 l’edifici va deixar de tenir la funció d’habitatge i va ser destinat definitivament com a espai de reunió i d’agitació del col·lectiu Acció Autònoma, del qual formaven part diverses persones de les que hi vivien. Llavors es va començar a realitzar un procés de reforma i rehabilitació de l’espai (es van tirar envans, es van col·locar bigues de reforç, es va fer de nou la xarxa elèctrica, es va fer mobiliari, es va pintar,…) que va culminar al març del 2005 amb l’obertura de l’espai com a centre social sota el nom de Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney.

Es va dedicar el nom de l’espai al company Joan Berney, sociòleg i anarquista de Sant Celoni, resident a Terrassa des de feia molts anys. Fou membre actiu dels moviments socials de moltes ciutats, entre elles la nostra, on havia col·laborat estretament amb l’Assemblea d’Okupes i Acció Autònoma, i malauradament ens va deixar poc temps abans d’inaugurar l’espai que també ell, amb les seves pròpies mans, havia ajudat a fer possible.

El Kasalet ha estat durant tots aquests anys un punt de trobada per a molts col·lectius de la ciutat (Assemblea d’Okupes de Terrassa, Acció Autònoma, «Solidaritat Antirepressiva de Terrassa» (SAT) Distribuïdora Alternativa La Bruixa, Secció Muntanya, Assemblea de Joves Independentistes de Terrassa (AJIT), Assemblea Popular de Terrassa (APT),«Associació Espai Democràtic Intercultural» (AEDI), els col·lectius llibertaris Jovent Combatiu, Gata Àcrata i Batzac, Artesana-artesans/es per l’autogestió, Fira Rebel, Hacklab AltCtrlSupr, el col·lectiu feminista «Rudes Rebels», el col·lectiu musico-cultural «Egarenka de Tralla»), que l’han fet servir com a espai de reunió, com a espai d’agitació on fer xerrades, debats, projeccions de pel·lícules i documentals, exposicions.

Actualment al Kasalet s’hi reuneixen «Rudes Rebels», SAT, AEDI, Egarenka de Tralla i l’Assemblea del Kasalet, que gestiona i organitza les activitats mensuals de l’espai. Entre aquestes trobem la Secció Muntanya del Kasalet que organitza cada diumenge final de mes excursions pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt des de fa més de 10 anys, o les classes de Txi-Kun cada dimecres des de ja fa un any, per esmentar-ne algunes.

El Kasalet ha estat un espai de socialització tant de les diferents persones que conformen els col·lectius com moltes d’altres que hi han passat . També ha servit perquè molts col·lectius poguessin autofinançar-se a través de la barra i de la cuina organitzant vermuts i pintxo-potes, dinars i sopars, festes, concerts, cabarets,… Alhora també ha servit com a escola de formació en molts sentits, tant a nivell pràctic de moltes feines (aprendre d’electricista, de llauner, de fuster, de paleta, de cuiner,…), com a la lluita (aprendre a fer cartells, comunicats, encartellar, organitzar jornades, manis, concentracions, rodes de premsa,…) i a nivell teòric (formacions, debats, campanyes,..).

Des del Kasalet sempre hem apostat per l’autogestió com a forma de treballar, sense dependre de cap institució, de cap subvenció, i sense que ningú ens digués el que havíem de fer. Defensem l’acció directa com una de les eines per solucionar els problemes socials que patim. Davant la manca d’espais a la ciutat on les persones pugin organitzar-se lliurement, i existint molts espais abandonats, vam okupar el Kasalet per donar resposta a aquesta necessitat. Hem estat solidaris amb moltes lluites tant de la ciutat com de fora, donant veu a moltes causes i col·laborant física, política i econòmicament amb elles.

Un altre dels aspectes que hem treballat i denunciat és l’especulació que va patir la ciutat durant la bombolla immobiliària i que encara continua avui en dia. El fet de mantenir espais buits esperant que en pugi el preu, el fet de mercadejar amb els habitatges, el fet de mantenir preus elevadíssims que no es corresponen amb la realitat, que fan que moltes persones siguin desnonades per no poder pagar, o que la joventut no es pugui emancipar de casa dels pares i mares,… són fets intolerables. Si l’estat els permet, nosaltres no. I per això seguim okupant i animant a tothom a fer-ho. Perquè el dret a un habitatge digne ha de prevaldre sobre el dret a la propietat. Els drets bàsics no poden ser trepitjats pels negocis i els beneficis de les immobiliàries i altres empreses especuladores. I això mateix és el que volen fer amb les finques on es troba el Kasalet i la família que encara hi viu. Volen fer-nos fora, esperar a que pugi el preu, vendre i treure més diners i, finalment, fer pisos caríssims que només podrà comprar una minoria enriquida.

Totes aquestes injustícies contra les quals lluitem des del Kasalet no són més que diverses cares d’un mateix problema, i aquest es diu capitalisme. Explotació, misèria, control social, repressió,… exercit des d’una minoria contra la resta de la població amb l’objectiu de crear una societat submisa i obedient, on els rics cada dia ho són més i la pobresa i precarietat no para de créixer.

Restem a l’espera també de quina és la postura que pren l’Ajuntament davant d’aquest fet i de la problemàtica que estem denunciant, que afecta de ple no només al Kasalet sinó també a la nostra ciutat. Volem creure que l’especulació, l’enriquiment d’empreses en detriment de projectes socials, la necessitat d’espais on les persones es puguin desenvolupar, entre d’altres, són temes suficientment importants com perquè l’ajuntament en prengui part. A les seves mans hi ha l’opció de posicionar-se a favor dels veïns i veïnes de la ciutat o, per contra, fer-ho amb les empreses que fa ja tants anys que no paren de precaritzar-nos la vida.

Però sobretot fem una crida a totes les persones, col·lectius de Terrassa i d’arreu a solidaritzar-se amb el Kasalet. A participar de la campanya per tal de que es retiri la demanda i poder aconseguir que els 17 anys de vida d’aquest espai okupat, 12 anys com a projecte social obert a la ciutat, no siguin silenciats i així poder continuar amb la seva tasca social i reivindicativa. La ciutadania i la vila de Terrassa no es poden permetre la pèrdua d’espais de lluita i de crítica al sistema establert que ens vol condemnar a una vida gris, de submissió i passivitat, on els nostres drets com a persones siguin trepitjats cada dia sense oposició. Davant d’això hi contraposem color, alegria i rebel·lió. Defensarem l’autogestió, els espais lliures i les ganes de somiar en un món millor per a totes, sense explotades ni explotació, sense oprimides ni opressió.

Ens veiem als carrers.

El Kasalet som totes!!!

—————————————————————————————————-

16 de febrer de 2017

ALERTA PERILL DESALLOTJAMENT!!!

El Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney, conegut com “El Kasalet” ha rebut una citació del jutjat de 1a instància n.2 de Terrassa.

Tot fa pensar que ha començat un procediment per fer-nos fora i acabar amb el projecte d’autogestió, espai de trobada de col•lectius i de persones, i sobretot de critica i agitació social que significa el Kasalet a la nostra ciutat.

Us demanem que estigueu atentes a properes convocatòries perquè en breu tindrem més informació i començarem a preparar una campanya per deefensar el Kasalet amb l’ajuda de totes!

Salut I força!

Assemblea del kasalet

FAÇANA KASALET

citaciokasalet

COMUNICATS: http://sat-terrassa.cat/campanyes/alerta-el-kasalet-en-perill/comunicats

NOTÍCIES RELACIONADES: http://sat-terrassa.cat/campanyes/alerta-el-kasalet-en-perill/premsa

PÀGINA WEB DEL KASALET: http://kasalet.org/