DetencionsRacistes26G

La passada matinada de dissabte 26 de Gener de 2013 el que havia de ser una intervenció rutinària per part del cos dels Mossos d’Esquadra per una queixa per soroll en un pis on es celebrava un sopar, va esdevenir una actuació racista i violenta. El resultat va ser de sis persones d’origen marroquí ferides i quatre d’elles detingudes i acusades d’atemptat a l’autoritat. La policia nacional va aprofitar també per obrir un procés d’expulsió a un dels detinguts.

El passat 22 de març de 2013, cinc persones van presentar una denúncia contra els Mossos d’Esquadra pels fetys ocurreguts aquell dia.

Posteriorment, el 25 d’abril, van haver de designar procurador per poder exercir l’acusació com a particulars contra els agents de l’autoritat, ja que el Fiscal que instrueix l’expedient va decidir no exercir-la, en un clar gest de complicitat cap als Mossos d’Esquadra i demostrant una vegada més que l’aparell judicial s’alinea amb els interessos de la policia i dóna l’esquena a les persones immigrades, a les que deixa sense igualtat d’oportunitats

—————————————————————————————————–

20-02-2012

Prou detencions il·legals!

——————————————————————————————————

30-01-2013

Concentració i roda de premsa en resposta a les detencions del 26 de gener

NO a la VIOLÈNCIA POLICIAL ni a les DETENCIONS RACISTES, ni a TERRASSA ni enlloc

La passada matinada de dissabte 26 de Gener el que havia de ser una intervenció rutinària per part del cos dels Mossos d’Esquadra per una queixa per soroll en un pis on es celebrava un sopar, va esdevenir una actuació racista i violenta. El resultat va ser de sis persones d’origen marroquí ferides i quatre d’elles detingudes i acusades d’atemptat a l’autoritat. La policia nacional va aprofitar també per obrir un procés d’expulsió a un dels detinguts.

Cap a la una de la matinada, un grup d’amics es disposava a abandonar el pis on es trobaven per respecte als veïns, que els havien demanat que no fessin més soroll. En aquest moment, un fort dispositiu dels Mossos d’Esquadra sense el número d’identificació visible estaven esperant-los dins l’escala, impedint que aquestes persones poguessin abandonar l’habitatge. Mentre els altres van tornar cap a dins obligats per aquests, un dels assistents al sopar va quedar-se parlant amb els agents i al treure el seu telèfon mòbil de la butxaca va ser colpejat repetidament per l’esquena per un dels agents, en una reacció desmesurada, surrealista i inexplicable. Tot seguit va ser reduït per els agents i va quedar immobilitzat bocaterrós. Alarmats pels cops i els crits d’auxili del company, cinc dels seus amics van intentar sortir del pis a ajudar-lo i també van ser amenaçats i agredits, en una operació duta a terme per un nombrós grup de agents dels Mossos, uniformats i de paisà, que va acabar amb sis persones ferides (entre elles dues dones) i quatre d’elles detingudes. Abans d’arribar a comissaria, van passar per la Mútua de Terrassa on van ser examinats pels metges que, pressionats per dos superiors dels mossos, els van atendre de manera precària i superficial.

Ja a comissaria, un grup de solidàries que s’interessaven per les persones detingudes van ser identificades i la parella sentimental d’un dels detinguts no va rebre cap tipus d’informació. En ambdós casos van ser tractades amb actitud desafiant i desagradable pels agents de policia, que també volien que l’advocada entrés a veure els detinguts sense les seves pertinences personals. Després de dues nits al calabós, diumenge al matí van passar a disposició judicial i en van sortit en llibertat amb càrrecs, acusades d’atemptat a l’autoritat, delicte que pot suposar una pena de privació de llibertat de un a tres anys, i amb un procediment d’expulsió de un dels detinguts.

Ens trobem doncs davant un nou cas de violència policial desmesurada, amb una clara connotació racista. Una altra vegada els ciutadans de Terrassa es veuen desprotegits davant actituds il·legals dels Mossos d’Esquadra, que són consentides i emparades per les institucions públiques de la ciutat i del país. En els últims anys hi ha hagut un degoteig de casos en què els diferents cossos policials que operen a Terrassa detenen a persones, les agredeixen i després les acusen d’atemptat a l’autoritat per justificar la seva actitud violenta en l’exercici de les seves funcions, i en algunes ocasions també per criminalitzar els moviments socials de la ciutat.

Per tots els motius exposats, exigim la retirada dels càrrecs a les persones detingudes. Com també exigim que s’esclareixin aquest i tots els casos de violència policial i que s’apliquin les mesures necessàries perquè aquests casos no tornin a succeir. Alhora que les persones i institucions implicades assumeixin responsabilitats.

ABSOLUCIÓ DE LES QUATRE COMPANYES ENCAUSADES!

PROU ABUSOS POLICIALS I JUDICIALS!!!!!

ATUREM EL RACISME i LA VIOLÈNCIA INSTITUCIONAL!!!!!

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – gener 2013

————————————————————————————-

27-01-2012

SURETEN EN LLIBERTAT LES 4 COMPANYES DETINGUDES

Avui al migdia han sortit en llibertat amb càrrecs els tres companys i la companya detingudes
 Videos de la concentració a Jutjats:
  • http://bambuser.com/v/3324660
  • http://bambuser.com/v/3324678
  • http://bambuser.com/v/3324745
  • http://bambuser.com/v/3324763

———————————————————————————————

26-01-2012

LLIBERTAT IMMEDIATA PER LES 4 COMPANYES DETINGUDES

La passada matinada de dissabte 26 de Gener es va produir per part dels mossos d’esquadra, l’agressió a 6 companyes i posterior detenció de 4 d’elles.

El que havia de ser una intervenció rutinària d’aquest cos policial per una queixa, en una vivenda on es celebrava un sopar, va esdevenir una actuació racista i violenta. El resultat ha estat de 6 ferides i 4 d’elles detingudes i acusades d’atemptat a l’autoritat. La policia nacional ha aprofitat també per obrir un procés d’expulsió contra un dels detinguts i demana el ingrés al Centre d’Internament d’Estrangers.

Per tots els motius exposats, exigim la retirada dels càrrecs a les detingudes i la immediata posada en llibertat. Com també exigim que s’esclareixin aquest i tots els casos de violència policial i que s’apliquin les mesures necessàries perquè aquests casos no tornin a succeir. Alhora que les persones i institucions implicades assumeixin responsabilitats.

Recordem la convocatòria de concentració és demà diumenge 27 ales 09:30 als Jutjats de Terrassa (Rambleta del Pare Alegre), on esperem que surtin en llibertat després de que se’ls porti a declarar. Tot i que hem de tenir present l’amenaça d’ingrés a un CIE d’un dels detinguts que esperem que no s’efectuï.

PROU ABUSOS POLICIALS I JUDICIALS!!!!!

ATUREM EL RACISME INSTITUCIONAL!!!!! 

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (gener 2013)

Altres notícies:

  • Directa: http://directa.cat/noticia/un-sopar-familiar-acaba-amb-una-batussa-policial-quatre-detencions
  • LaTorre: ttp://www.naciodigital.cat/latorredelpalau/noticia/22556/protesta/presumpta/detencio/racista

Videos:

  • Concentració 26 gener:http://twitter.yfrog.com/cbffojvewuysmgbutgglsjjuz
  • Relat dels fets: https://bambuser.com/v/3321844