Mònica Absolució! GIE Dissolució

Els fets es produïren la matinada del 12 de maig del 2007, quan una noia membre del col·lectiu Acció Autònoma i dels moviments socials de Terrassa, que sortia d’un kasal okupat del barri del centre, va ser detinguda per membres del GIE de la policial municipal.

Va ser agredida durant la detenció, no se li va notificar-ne el motiu en cap moment i durant el trasllat a urgències va ser emmanillada amb les mans al darrere mentre continuaven les agressions i amenaces.

Dos policies municipals de Terrassa, membres de la secció antidisturbis anomenada GIE(Grup d’Intervenció Especial), han estat finalment acusats d’un delicte de tortures i subsidiàriament, d’un delicte contra la integritat moral i d’una falta de lesions pels quals es demanainicialment 2 anys de presó, 12 anys d’inhabilitació i 4500€ de responsabilitat civil.
Alhora, Mònica, membre del col·lectiu Acció Autònoma i el Kasalet i activista dels moviments socials de Terrassa ha estat acusada d’un delicte d’atemptat a l’autoritat i de lesions pels quals li demanen inicialment una suma de 2,8 anys de presó i 1800€ de responsabilitat civil. Això és el que va manifestar el jutjat d’instrucció 3 de Terrassa després d’haver rebut per part del fiscal l’escrit d’acusació a finals de desembre del 2012. Les dues parts van presentar els corresponents escrits de defensa al llarg del gener del 2013, i llavors el procés es va traslladar a l’Audiència Provincial de Barcelona, que finalment ha fixat la data de judici pel proper 4 de juliol d’aquest 2013.

———————————————————————————————-

22-05-2014

EL TRIBUNAL SUPREM ABSOL LA MÒNICA, MEMBRE DELS MOVIMENTS SOCIALS DE TERRASSA

La Sala Segona Penal del Tribunal Suprem ha acceptat i resolt favorablement el recurs de cassació contra la sentència de l’Audiència Provincial de Barcelona que condemnava a la Mònica per un dels casos en què estan involucrats el Grup d’Intervenció Especial (GIE) de la Policia Municipal de Terrassa.

 Recordem que la Mònica és una noia canària, activista dels moviments socials de Terrassa, membre d’Acció Autònoma i del Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney(Kasalet), que va ser detinguda i apallissada per agents del GIE quan sortia del Kasalet el 12 de maig del 2007. Després de l’agressió va denunciar als agents i aquests també la van denunciar a ella per haver-los agredit. Així va començar un procediment que ha durat 7 anys i que semblava que no havia d’acabar mai fins que, entre juliol i octubre del 2013, es va celebrar el judici a l’Audiència Provincial de Barcelona on van ser condemnats un del dos policies agressors i la Mònica.

   Aquesta sentència es va recórrer al Tribunal Suprem i el veredicte ha estat l’anul·lació de la resolució de l’Audiència Provincial que condemnava a la Mònica i després una segona sentència on ha declarat la seva ABSOLUCIÓ!!!

   Per tant, s’ha assolit un dels objectius de la campanya que era l’absolució total de la Mònica. I és que, tot i ser ella l’agredida, la van acusar dels delictes d’atemptat a l’autoritat i de lesions i li demanaven de 2 a 3 anys de presó. La primera victòria va ser que l’Audiència Provincial no ho va considerar així i la va absoldre d’aquests delictes, encara que la va condemnar per faltes. I la darrera victòria ha estat que al haver passat més de 6 mesos entre determinades fases del procediment les faltes ja havien prescrit, fet que ha motivat l’absolució definitiva. Entenem i valorem aquests fets molt positivament ja que és una mostra que la campanya “Mònica Absolució, GIE Dissolució” ha donat els seus fruits. Però el més important i positiu és que la persona represaliada va tenir la valentia de denunciar als agressors, que la campanya de suport sempre ha estat al seu costat defensant-la i demostrant que si ens toquen a una en toquen a totes, i que ha quedat clar que per molt que ens agredeixin individualment nosaltres respondrem col·lectivament.

   Malauradament no podem fer una valoració totalment positiva ja que, primer, l’Audiència Provincial ja va absoldre a un del policies agressors, i ara, el Tribunal Suprem ha absolt a l’altre policia. La seva condemna era un petit pas en el camí cap a la dissolució del GIE, per tant entenem que no hem assolit aquest segon objectiu de la campanya i que encara ens queda molt camí per recórrer. Sabem que aconseguir la dissolució del GIE és una tasca molt difícil, i que l’absolució dels policies per part de dos tribunals diferents demostra com la “justícia” no té cap interès en acabar amb els abusos de poder i la impunitat policial. Però això no ens treurà pas les ganes de seguir lluitant contra la repressió sinó que encara ens anima a fer-ho amb més força.

   Tot i que els policies s’hagin escapat de la justícia aquesta vegada, des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa seguirem denunciant al GIE com un cos innecessari, inútil i ineficient, i exigint-ne la seva dissolució degut a la seva prepotència, violència i abús de poder i per la seva tasca de repressió i persecució política.

   Abans d’acabar ens agradaria recordar un parell de punts que caldria tenir presents:

– En el transcurs de la campanya, un portaveu de SAT va ser denunciat pel GIE i acusat de desordres públics
arran d’una roda de premsa feta durant una concentració, al 2010 als jutjats de Terrassa, quan els policies agressors de la Mònica van anar a declarar. Actualment està a l’espera de judici.
– El GIE va tornar a intervenir en un acte social a l’Ateneu Candela el maig del 2013 i els mateixos dos policies(153 i 272) que ara han estat absolts van tornar a agredir a diverses persones, vuit de les quals els han denunciat i estan a l’espera d’un nou judici.

   Per finalitzar aquest comunicat voldríem, en nom de SAT i d’Acció Autònoma, felicitar a la Mònica per aquesta absolució, després de 7 anys de procés judicial i també agrair a totes les persones i col·lectius que han participat i col·laborat en la campanya de suport perquè és gràcies a totes vosaltres que ho hem aconseguit.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa
Acció Autònoma
Maig 2014

Informació de tota la campanya: http://sat-terrassa.cat/campanyes/gie-dissolucio

———————————————————————————————–

21-05-2014

Absolució total de la Monika!!!

Salut companyes i companys, ATENCIÓ!!!

La Sala 2na de lo Penal del Tribunal Suprem ha acceptat i resolt favorablement  el recurs de cassació contra la sentència de l’Audiència Provincial de Bcn que condemnava a la Monika pel cas del GIE de Terrassa. El resultat ha estat  que  el Suprem ha anul·lat la sentència del Provincial que condemnava a Monika i després ha emès una segona sentència on declarava la seva ABSOLUCIÓ!!!

Per tant s’ha assolit un dels objectius de la campanya que eral’absolució total de la Monika!!! Ara ens queda la dissolució del GIE.

En nom de SAT i Acció Autònoma  felicitem a la Monika per aquesta absolució final després de 7 anys de procedimenti agraïm a totes les persones i col·lectius que han participat i col·labora’t en la campanya de suport perquè és gràcies a totes vosaltres que ho hem aconseguit.

Ni un pas enrere!

La lluita és l’únic camí!

———————————————————————————————-

Campanya Maig-Desembre 2013 Monika Absolució! GIE Dissolució!

 

  • Signatures en suport a Mònica: http://sat-terrassa.cat/gie-dissolucio/signatures-en-suport-a-monika
  • Cartells: http://sat-terrassa.cat/gie-dissolucio/cartells-monika
  • Comunicats: http://sat-terrassa.cat/gie-dissolucio/comunicats

———————————————————————————————-

10-5-2013

comunicatmonika

———————————————————————————————-

18-2-2013

Xerrada contra l’ús de les bales de goma

—————————————————————————————————–

18/05/2011

Prou Impunitat Policial i Abusos de Poder!

Ja fa 4 anys de l’agressió del GIE. a una noia de Terrassa…

Els fets es produïren la matinada del 12 de maig del 2007, quan una noia membre del col·lectiu Acció Autònoma i dels moviments socials de Terrassa, que sortia d’un kasal okupat del barri del centre, va ser detinguda per membres del Grup d’Intervenció Especial de la policia municipal.Durant la detenció va ser agredida, i no se li va notificar el motiu d’aquesta en cap moment. A més, durant el trasllat a urgències va ser emmanillada amb les mans al darrere mentre continuaven les agressions i amenaces.Un cop van arribar a les dependències sanitàries, la policia va intimidar al personal sanitari durant el reconeixement mèdic i, en acabar, van aconseguir una habitació a soles amb la noia on van continuar les agressions, davant la complicitat de metges i infermers que no responien als crits d’auxili. La noia va patir diferents lesions, contusions, hematomes i se li va haver de posar un collaret cervical.

Va ser traslladada a comissaria de la policia municipal on se li va negar el dret a un advocat i on no la van deixar anar al lavabo. Al matí va ser traslladada a la comissaria dels mossos on va sortir acusada del delicte d’atemptat a l’autoritat, per agredir suposadament als agents que van participar en la detenció. Per aquest motiu va haver d’anar a declarar al cap de pocs dies.Arran dels fets exposats es va interposar una denúncia contra la policia municipal per detenció il·legal, agressió, lesions i abús d’autoritat. Aquesta va ser acceptada i es va incloure al procediment judicial que acusa a la noia, però s’ha aturat tot durant més de 3 anys, ja que la policia municipal cada cop que era citada a declarar s’inventava una excusa que era acceptada pel jutge i es suspenia la declaració.

Finalment el dijous dia 2 de setembre del 2010, al Jutjat d’Instrucció nº 3 de Terrassa, diversos agents del G.I.E. (Grup d’Intervenció Especial) van  declarar en relació amb l’agressió a la noia dels moviments socials.També foren citats a declarar membres del personal sanitari i responsables de la Mútua en relació a l’agressió patida a les seves dependències i en la omissió d’auxili davant d’aquesta.

Des de SAT volem seguir donant tot el nostre suport  a la noia agredida i volem seguir demanant diverses coses: la desaparició del GIE, la brigada d’antidisturbis de la policia municipal de Terrassa; l’expulsió dels responsables directes de les agressions (agents nº272 i nº153), com també la pronunciació pública dels responsables de la policia municipal, de l’Ajuntament, i de l’ intendent Joan Antoni Quesada, on mostrin el seu rebuig a l’acció policial, i finalment demanem  la depuració de responsabilitats del personal sanitari del servei d’urgències de la Mútua que van permetre, facilitar o negar l’auxili a una noia que estava sent agredida dins les seves dependències.

SENSE JUSTÍCIA NO HI HA PAU!!!

————————————————————————————————–

04/0572011

Jornada Anti-G.I.E

 

jornada anti gie

———————————————————————————————-

14/12/2010

PROU ABUSOS POLICIALS!!!

Dimarts 14 de desembre està citat a declarar als jutjats de Terrassa el jove que va ser testimoni de l’agressió policial de la nostra companya al maig del 2007. Per aquest motiu volem convocar una concentració davant dels nous jutjats a les 10:30.

Els fets es produïren la matinada del 12 de maig del 2007, quan una noia membre del col·lectiu Acció Autònoma i dels moviments socials de Terrassa, que sortia d’un kasal okupat del barri del centre, va ser detinguda per membres del Grup d’Intervenció Especial de la policia municipal.

Durant la detenció va ser agredida, i no se li va notificar el motiu d’aquesta en cap moment. A més, durant el trasllat a urgències va ser emmanillada amb les mans al darrere mentre continuaven les agressions i amenaces.

Un cop van arribar a les dependències sanitàries, la policia va intimidar al personal sanitari durant el reconeixement mèdic i, en acabar, van aconseguir una habitació a soles amb la noia on van continuar les agressions, davant la complicitat de metges i infermers que no responien als crits d’auxili. La noia va patir diferents lesions, contusions, hematomes i se li va haver de posar un collaret cervical.

Finalment va ser traslladada a comissaria de la policia municipal on se li va negar el dret a un advocat i on no la van deixar anar al lavabo. Al matí va ser traslladada a la comissaria dels mossos on va sortir acusada del delicte d’atemptat a l’autoritat, per agredir suposadament als agents que van participar en la detenció. Per aquest motiu va haver d’anar a declarar al cap de pocs dies.

Arran dels fets exposats es va interposar una denúncia contra la policia municipal per detenció il·legal, agressió, lesions i abús d’autoritat. Aquesta va ser acceptada i es va incloure al procediment judicial que acusa a la noia, però s’ha aturat tot durant més de 3 anys, ja que la policia municipal cada cop que era citada a declarar s’invenaavs una excusa que era acceptada pel jutge i es suspenia la declaració.

Però el jutjat nº3 no només semblava no tenir pressa, sinó que a més va posar impediments alhora d’aclarir els fets. Concretament ens referim a que l’associació “Memòria contra la tortura” va decidir intentar personar-se com a acusació popular al procediment judicial, i el jutge en comptes de facilitar-ho (com ho va fer amb l’ajuntament en el cas pantalla) va imposar una fiança de 3000 euros com a condició per poder entrar al procés.

Finalment el dijous dia 2 de setembre del 2010, al Jutjat d’Instrucció nº 3 de Terrassa, diversos agents de la policia municipal de Terrassa del cos antidisturbis anomenat G.I.E. (Grup d’Intervenció Especial) van  declarar en relació amb l’agressió a la noia dels moviments socials.

També foren citats a declarar membres del personal sanitari i responsables de la Mútua en relació a l’agressió patida a les seves dependències i en la omissió d’auxili davant d’aquesta.

Des de SAT volem seguir donant tot el nostre suport tant a la noia agredida com al noi que ha de declarar aquest dimarts, com volem seguir demanant diverses coses: la desaparició del GIE, la brigada d’antidisturbis de la policia municipal de Terrassa; l’expulsió dels responsables directes de les agressions (agents nº272 i nº153), com també la pronunciació pública dels responsables de la policia municipal, de l’Ajuntament, i de el intendent Joan Antoni Quesada, on mostrin el seu rebuig a l’acció policial, i finalment demanem  la depuració de responsabilitats del personal sanitari del servei d’urgències de la Mútua que van permetre, facilitar o negar l’auxili a una noia que estava sent agredida dins les seves dependències.

SENSE JUSTÍCIA NO HI HA PAU!!!

14 de Desembre 2010

…més info…

http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/?id=6347

———————————————————————————————-

Terrassa: Prou impunitat policial i abusos de poder! Concentracio dijous 2/09/2010 als jutjats

ABUSOS DE PODER I BRUTALITAT POLICIAL

Aquesta és la seva democràcia!

Aquest dijous dia 2 de setembre, al Jutjat d’Instrucció nº 3 de Terrassa, diversos agents de la policia municipal de Terrassa adscrits al cos d’antidisturbis anomenat G.I.E. (Grup d’Intervenció Especial) han de declarar en relació amb l’agressió a una noia dels moviments socials durant una detenció, durant el seu trasllat i també l’interior dels serveis d’urgències de la Mútua.

També estan citats a declarar membres del personal sanitari i responsables de la Mútua en relació a l’agressió patida a les seves dependències i en la omissió d’auxili davant d’aquesta.

Per aquest motiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa convoquem una concentració de solidaritat amb la noia represaliada i contra els abusos de poder i la brutalitat policial per aquest dijous dia 2 del 2010 a partir de les 10:30h del matí a les portes dels nous jutjats.

Els fets es produïren la matinada del 12 de maig del 2007, quan una noia membre del col·lectiu Acció Autònoma i dels moviments socials de Terrassa, que sortia d’un kasal okupat del barri del centre, va ser detinguda per membres del GIE de la policial municipal.

Va ser agredida durant la detenció, no se li va notificar-ne el motiu en cap moment i durant el trasllat a urgències va ser emmanillada amb les mans al darrere mentre continuaven les agressions i amenaces.

Un cop van arribar, la policia va intimidar al personal sanitari durant el reconeixement mèdic, en acabar, van aconseguir una habitació a soles amb la noia on va continuar l’agressió davant la complicitat de metges i infermers que no responien als crits d’auxili. La noia va patir diferents lesions, contusions, hematomes i se li va haver de posar un collaret cervical.

Finalment va ser traslladada a comissaria de la policia municipal on se li va negar el dret a advocat i no la van deixar anar al lavabo. Al matí va ser traslladada a la comissaria dels mossos on va sortir-ne acusada del delicte d’atemptat a l’autoritat per haver agredit ella als agents, i no al contrari, com realment va passar. Per aquest motiu va haver d’anar a declar al cap de pocs dies.

Arran dels fets exposats es va interposar una denúncia contra la policia municipal per detenció il·legal, agressió, lesions i abús d’autoritat. Aquesta va ser acceptada i es va incloure al procediment judicial que acusa a la noia, però aquí s’ha aturat tot durant més de 3 anys, ja que la policia municipal cada cop que és citada a declarar s’inventa una excusa que és acceptada pel jutge i es suspèn la declaració.

Però el jutjat nº3 no només sembla no tenir pressa, sinó que a més posa impediments alhora d’esclarir els fets. I ens referim a a que l’associació “Memòria contra la tortura” ha intentat personar-se com a acusació popular al procediment judicial i el jutge en comptes de facilitar-ho(com ho va fer amb l’ajuntament en el cas pantalla) ha imposat una fiança de 3000 euros com a condició per poder entrar al procés.

Davant del fets exposats Solidaritat Antirepressiva de Terrassa exigim:

– La desaparició del GIE, la brigada d’antidisturbis de la policia municipal de Terrassa, degut a la brutalitat policial que utilitzen impunement en les seves intervencions i la seva funció repressora envers els moviments socials de la ciutat.

– L’expulsió dels responsables directes de les agressions(agents nº272 i nº153), com també la pronunciació pública dels responsables de la policia municipal, de l’Ajuntament, i de l’intendent Joan Antoni Quesada, on mostrin el seu rebuig a l’acció policial.

– La depuració de responsabilitats del personal sanitari del servei d’urgències de la Mútua que van permetre, facilitar o negar l’auxili a una noia que estava sent agredida dins les seves dependències.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa mostrem tot el nostre suport cap a la noia represaliada i manifestem que ens mantindrem ferms alhora de denunciar qualsevol abús de poder, qualsevol mostra de brutalitat policial i que continuarem exigint la fi de la tortura i de la impunitat policial.

Volem agrair el suport de totes les persones que participen de la campanya de denúncia del cas i també a l’associació “Memòria contra la tortura” que finalment, tot i les traves imposades, els seus advocats podran acompanyar als advocats de SAT alhora d’acusar a la policia i que aquesta agressió no quedi impune.