Mostres de suport

———————————————————————————-

23/6/2013

Les JERC Terrassa ens adherim al manifest
“Mònica absolució! GIE disolució!”

Des de les JERC ens adherim al manifest difós pel SAT a favor de la dissolució del GIE i de la Abssolució de la Monica i ,es que en una societat democratica com diuen que estem no pot ser que hi hagi grups policials que es dediquin a agredir impunement a ciutadans com ja s’ha vist varies vegades (els fets de l’Ateneu Candela com a més propers) amb els Grups d’Intervenció Especial de la Policia municipal

Manifesthttp://locals.jerc.cat/documents/manifest-central-gie-pdf

Font:http://locals.jerc.cat/terrassa/article/7448/les-jerc-terrassa-ens-adherim-al-manifest-monica-absolucio-gie-disolucio

———————————————————————————–

22-06-2013

Manifestació

Bambuser: 

http://bambuser.com/v/3684597

http://bambuser.com/v/3684663

————————————————————————–———

20/6/2013

Mònica absolució, GIE dissolució!

Alerta Solidària

El proper 4 de juliol es realitzarà un judici a l’Audiència provincial de Barcelona que enfronta a la Mònica, activista de Terrassa, amb varis agents del Grup d’Intervenció Especial de Terrassa.

Els fets es remonten a la matinada del 12 de maig del 2007, quan una noia membre del col·lectiu Acció Autònoma i dels moviments socials de Terrassa, que sortia d’un kasal okupat del barri del centre, va ser detinguda per membres del GIE de la policial municipal.

Va ser agredida durant la detenció, no se li va notificar-ne el motiu en cap moment i durant el trasllat a urgències va ser emmanillada amb les mans al darrere mentre continuaven les agressions i amenaces.

Dos policies municipals de Terrassa, membres de la secció antidisturbis anomenada GIE(Grup d’Intervenció Especial), han estat finalment acusats d’un delicte de tortures i subsidiàriament, d’un delicte contra la integritat moral i d’una falta de lesions pels quals es demanainicialment 2 anys de presó, 12 anys d’inhabilitació i 4500€ de responsabilitat civil.
Alhora, Mònica, membre del col·lectiu Acció Autònoma i el Kasalet i activista dels moviments socials de Terrassa ha estat acusada d’un delicte d’atemptat a l’autoritat i de lesions pels quals li demanen inicialment una suma de 2,8 anys de presó i 1800€ de responsabilitat civil. Això és el que va manifestar el jutjat d’instrucció 3 de Terrassa després d’haver rebut per part del fiscal l’escrit d’acusació a finals de desembre del 2012. Les dues parts van presentar els corresponents escrits de defensa al llarg del gener del 2013, i llavors el procés es va traslladar a l’Audiència Provincial de Barcelona, que finalment ha fixat la data de judici pel proper 4 de juliol d’aquest 2013.

Davant d’aquesta situació des d’Alerta Solidària ens sumem a aquesta campanya de Suport Antirepressiu de Terrassa donant tot el nostre suport i fent nostres les diferents convocatòries de denúncia i de solidaritat.

És per això que us convoquem a la manifestació del proper dissabte 22 de juny a les sis de la tarda a la plaça Vella de Terrassa, a la concentració que es farà davant el ple de Terrassa el 27 de juny i a la concentració que es farà durant el judici el 4 de juliol. 

La solidaritat la nostra millor arma!

http://www.alertasolidaria.org/index.php/noticies/15/1395-monica-absolucio-gie-dissolucio

———————————————————————————-

16/6/2013

#MÒNICAABSOLUCIÓ

El proper 4 de juliol una jove terrassenca serà jutjada acusada d’atemptat a l’autoritat. Aquesta jove, és activista de col·lectius de la ciutat com el Kasalet o Acció Autònoma, va ser detinguda el 2007 en circumstàncies que posen en qüestió que el motiu de la detenció fos arbitrari.

Dos vehicles del grup GIE de la policia municipal la van aturar al carrer i la van identificar, detenint-la després per suposada resistència, sent brutalment agredida dos cops, en el moment de la detenció i a l’hospital. Està acusada d’agredir els policies que la  van apallissar.

Des d’EUiA de Terrassa considerem que aquests fets es tracten d’un clar abús d’autoritat policial. Per aixó demanem l’absolució de la jove activista, que s’investiguin els fets i s’aclareixin responsabilitats i es dissolgui el GIE de la policia municipal. Són divesos episodis d’abús policial en els darrers temps a la ciutat i l’Ajuntament ha de resoldre aquesta situació amb valentia.

Vivim un període d’incerteses i de greus problemes socials, i la solució de les administracions no pot passar per reprimir els col·lectius que es manifesten i exigeixen justícia social. Demanem que s’obri un debat a la ciutat sobre el model policial que necessitem, que pensem ha de ser profundament democràtic, de proximitat i al servei de la ciutadania. Un debat obert on ens preguntem si cossos com els GIE són realment necessaris i útils. Els ciutadans volem seguretat però no repressió, les policies locals han d’actuar donant resposta a fets delictius i com a agents mediadors capaços de resoldre problemes de convivència que es donen a la comunitat.

————————————————————————————

Setmana d’accions de solidaritat

muralmonica

cotxepegata

pancarjutjats

monipint

—————————————————————————————

12/06/2013

Terrassa: Crida de solidaritat i mobilització contra la repressió als moviments socials. Mònica absolució

Manifestació 22 de juny a les 18h a Plaça Vella de Terrassa i 27 de juny concentració al ple municipal de Terrassa (Raval de Montserrat). El 4 de juliol judici a les 9.30h amb concentració a l’Audiència Provincial de Barcelona

Crida de solidaritat contra la repressió als moviments socials

Els companys i companyes de la Federació Local de Terrassa ens han fet arribar la petició de solidaritat envers la companya Mónica. La Mónica, membre de Solidaritat Antirrepressiva de Terrassa (espai del qual forma part de manera estable la CGT de Terrassa) i d’altres col·lectius de la ciutat.

La nit del 12 de maig del 2007 la Mònica va ser aturada per dos vehicles dels Grups d’Intervenció Especial (GIE) de la Policia Municpal de Terrassa quan sortia del Kasalet. Llavors va ser identificada violentament i posteriorment agredida i detinguda per dos agents per, suposadament, resistir-s’hi. Però l’abús de poder no va acabar aquí, la Mònica va demanar assistència mèdica degut a la agressió i va ser conduïda a Urgències on va ser víctima d’una nova agressió dels mateixos policies dins del propi hospital. Finalment va ser traslladada a comissaria, d’on va sortir el matí següent en llibertat amb càrrecs, acusada d’haver agredit ella als policies que la van detenir i apallissar.

Arran dels fets, dos policies municipals de Terrassa han estat finalment acusats d’un delicte de tortures i, subsidiàriament, d’un delicte contra la integritat moral i d’una falta de lesions pels quals es demana inicialment 2 anys de presó, 12 anys d’inhabilitació i 4500€ de responsabilitat civil. La torna és que, a la vegada, la Mònica, membre del col·lectiu Acció Autònoma i el Kasalet i activista dels moviments socials de Terrassa ha estat acusada d’un delicte d’atemptat a l’autoritat i de lesions pels quals li demanen inicialment una suma de 2,8 anys de presó i 1800€ de responsabilitat civil. Un cop el Jutjat 3 de Terrassa va finalitzar la instrucció el gener del 2013, el procés es va traslladar a l’Audiència Provincial de Barcelona, que finalment ha fixat la data de judici pel proper 4 de juliol d’aquest 2013.

Aquest és un nou judici contra les lluites socials de Terrassa, en aquesta ocasió cap a la companya Mónica. A més de la tortura, hem d’aturar la impunitat policial que a Terrassa i arreu es ceba amb els activistes de les lluites socials i amb col·lectius en situació de vulnerabilitat com els i les immigrants.

Per això demanen a tota la CGT la solidaritat activa, en primer lloc signant, tant individualment com com a federació, sindicat i secció sindical la petició per la dissolució dels GIE i l’absolució de la Mónica. Ho podeu fer a través de:

- Signatures col·lectives: en el full que trobareu aquí firmes x colectius Monica absolucio definitiu . Un cop omplert i signat (amb segell si és possible), el podeu enviar a la CGT de Terrassa (e-mail: cgtterrassa@gmail.com o fax: 937894504)

- Signatures individuals: a traves de la sol·licitud on-line https://oiga.me/campaigns/monica-absolucio-gie-dissolucio o omplint el formulari en paper que us poder descarregar aquífirmes individuals Monica absolucio definitiu i enviant-lo també a la CGT de Terrassa.
A més, el 22 de juny a Terrassa, a les 18:00 h. a la Pça. Vella hi ha una manifestació per l’absolució de la Mònica i la dissolució dels GIE.

Podeu accedir a cartells i material de la campanya a la pàgina web de SAT:

http://sat-terrassa.cat/

Trobareu el manifest que explica el cas aquí:manifest central gie definitiu

Secretaria d’acció social CGT-Catalunya

Federació Local de Terrassa de CGT

Més informació:

- E-MAIL: cgtterrassa@gmail.com

- CGT Terrassa www.cgtterrassa.tk

—————————————————————————

8-05-2013

Comunicat en suport a la campanya: Mònica absolució, GIE dissolució

Des d’ARRAN Terrassa volem manifestar tot el nostre suport a la Mònica i adherir-nos a la campanya: Mònica Absolució, GIE Dissolució.

Com a organització juvenil de l’Esquerra Independentista considerem necessari denunciar el sistemàtic abús de poder i autoritat portat a terme des del Grup d’intervenció Especial de la Policia Municipal de Terrassa (GIE) .

La Mònica va ser víctima d’una detenció violenta, acompanyada d’ abusos de poder, agressions i tortures els que ella amb un acte de valentia va denunciar. Però no tot va acabar aquí, ja que ella no només va ser agredida sinó que va ser acusada d’atemptat contra l’autoritat, demanant-li 2 anys i 8 mesos de presó i 1800 euros de responsabilitat civil.

Aquest cas torna a ser d’actualitat donat que aquest proper 4 de juliol se celebrarà el judici, on la nostra companya haurà d’asseure’s al banc dels acusats juntament amb els policies que la van agredir tot i ser la víctima dels abusos policials.

Cal destacar que l’acusació contra els membres del Grup d’intervenció Especial s’ha intentat arxivar des de fiscalia en vàries ocasions, tot i així no ho han aconseguit gràcies a la perseverança de l’acusada i al suport de l’Associació de Memòria contra la tortura, la qual es personarà al judici com a acusació popular.

Manifestem que aquesta acusació no és més que una persecució política com a conseqüència de la militància de la nostra companya als moviments socials i polítics de Terrassa.

Entenem doncs, que el cas de la Mònica no es un cas aïllat, sinó que s’emmarca en l’endèmica tendència repressora de l’Estat per mantenir-nos silenciades, submises i adormides en l’hegemonia opressora. Aquest grup específic de la Policia Municipal té un llarg historial a les seves esquenes, no podem oblidar al jove Jonathan Carrillo mort en les seves mans, o altres esdeveniments succeïts a la nostra localitat.

Perquè no permetrem cap agressió sense resposta i, perquè sabem que la solidaritat es la nostra millor arma, fem una crida a la participació en els diferents actes de suport per l’acusada i ens adherim a les vindicacions fetes pel SAT ( Solidaritat Antirepressiva de Terrassa). http://sat-terrassa.cat/

Arran Terrassa