Comunicat dels 5 anys sense justícia (curt)

5 ANYS SENSE JONATHAN CARRILLO
JUDICI A 4 POLICIES MUNICIPALS A PARTIR DEL 15 DE SETEMBRE

Han hagut de passar 5 anys sense en Jonathan Carrillo, un jove egarenc de 26 anys que va morir després de topar amb 6 agents de la Policia Municipal de Terrassa, perquè hi hagi data de judici. Començarà el dia 15 de setembre i s’allargarà fins al 30 d’aquest mes, comptabilitzant-se en total fins a 9 dies de judici.

Malauradament sabem que, tot i que ja hi ha una data fixada, el procés no acabarà en el judici i és probable que encara passi força temps fins que hi hagi condemnes en ferm per als acusats, així cada dia que passa, la justícia està més lluny. A més, els agents i la seva defensa intentaran defugir la seva responsabilitat i lluitaran per aigualir la culpa que pesa sobre els seus caps, intentant implicar a tercers o amb qualsevol estratègia legal, tal i com ja han fet durant aquests 5 anys. Els policies i l’ajuntament mai tindran la consciència tranquil·la com ho demostra la seva actitud i el fet que mai han volgut assumir el seu error. Un error mortal que els acompanyarà ineludiblement la resta de les seves vides, tal i com acompanya per força a la família i amistats des del dia de la seva mort.

Va ser el 15 de setembre de 2009, quan dues veïnes van presenciar el que va passar des del balcó de casa seva i van explicar que la víctima va caure a terra a causa d’un fort cop que va rebre d’un dels agents. A l’autor del cop a en Jonathan, se li demana un total de quatre anys de presó. Pels altres tres policies municipals que eren al lloc dels fets es sol·liciten penes de presó de dos anys i mig. Tot i l’esforç de pares, familiars, amics i solidaris, que han estat lluitant amb totes les seves forces des del moment de la seva mort per aconseguir que els policies implicats s’enfrontessin a la justícia i perquè no quedés impune la mort d’en Jonathan, hem hagut d’esperar 5 anys per tal que hi hagi un primer indici de que s’enfrontaran a la justícia.

Des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, volem manifestar tot el nostre suport a la família i volem reafirmar que seguirem lluitant perquè no es tornin a repetir abusos de poder i perquè s’acabi la impunitat. Continuarem denunciant als jutjats i al carrer la mort d’en Jonathan mentre no es faci justícia. No ens cansarem, no perdonem, no oblidem!

Per tot això, us convoquem a:
– Ofrena Floral el 13 de setembre a les 12h al Pla de Bon Aire (Terrassa).
– Manifestació el 13 de setembre a les 19h al Vapor Ventalló (Terrassa).
– Concentració i roda de premsa el proper 15 de setembre a les 9,30h davant l’Audiència Provincial de Barcelona (Pg Lluís Companys, nº14).


Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – Juliol de 2014
www.sat-terrassa.cat               www.justiciaxjonathan.cat

Comunicat curt per imprimir: jona5anyscurtdef