L’ERMENGOL MAI ESTARÀ SOL

22.09.2016

SOLIDARITAT AMB LES QUE LLUITEN! L’ERMENGOL MAI ESTARÀ SOL

 

La matinada d’aquest dilluns cremava a Terrassa la furgoneta particular d’Ermengol Gassiot, secretari general de la Confederació Genereal del Treball (CGT). Malgrat que encara restem a l’espera de conèixer el resultat de la investigació, que efectua la policia científica del Mossos d’Esquadra, que un foc cremés el seu vehicle, en extranyes circumstàncies, és un fet sumament preocupant.

I és que, a banda de ser l’Ermen amic, l’Ermen professor, l’Ermen pare, l’Ermen terrassenc, etc… L’Ermengol Gassiot també és un veterà activista social implicat en diversos moviments socials com el de l’insubmissió a l’exèrcit, l’Assemblea d’Okupes de Terrassa o el moviment antifeixista. I encara més: La cara visble, en l’actualitat, d’un sindicat de classe caracteritzat per la seva combativitat contra els forts i la seva tendresa amb els dèbils. Justament el contrari que altres models sindicals. Per això és que el foc resulta tant preocupant. Perquè ha cremat la furgoneta d’un ciutadà de terrassa, però alhora també d’un important i conegut activista social i un actiu sindicalista.

La investigació del cas encara no ha pogut determinar si la causa de l’incendi ha estat fortuïta, fet que demostraria que ha estat un fet casual, o si, pel contrari, ha estat intencionada i estariem davant d’un cas d’atac incendiari. Per això cal mantenir la prudència en el tractament dels fets. Tanmateix, sembla estranya la coincidència entre el foc, la víctima i el context dels fets. Normalment aquests incidents es donen en nits de revetlla o en caps de setmana, i la majoria de vegades el motiu és la crema d’un contenidor que propaga el foc als vehicles del costat. En aquest cas era la nit de diumenge a dilluns, i el vehicle es trobava a la meitat d’un carrer i lluny de qualsevol contenidor. El foc no va començar al motor sinó que es va originar a la zona dels seients i a partir d’aquí es va estendre cap al motor i la resta del vehicle. Es van trobar pocs vidres a l’exterior fet que podria mostrar un incendi interior i algun tipus d’explosió que els expulsés cap a fora. En canvi, la majoria de vidres estaven a l’interior del vehicle, fet que es dona quan es trenquen els vidres des de l’exterior cap a l’interior.

Tampoc cal oblidar que, aquest darrer any, Gassiot ha rebut amenaces per part de feixistes a través de Twitter en dues ocasions; una d’elles, de ben a prop, arran de criticar la presència de neonazis -de l’entorn del Vallés Occidental- al campus de la UAB. I també cal recordar el procés repressiu i judicial obert contra el propi Gassiot i altres 26 companyes de la UAB, motivat per les protestes contra el Pla Bolonya i l’anomenada “okupació” del Rectorat de Bellaterra, que els ha comportat unes peticions fiscals de fins a 11 anys de presó. Per aquest motiu hi ha engegada una campanya de suport i denúncia anomenada “Som 27 i més”, que precisament la setmana passada va fer una manifestació sorpresa pels carrers del centre de Barcelona.

Tot i els fets exposats fins ara, i a l’espera dels resultats de l’investigació sobre les causes de l’incendi, no volem caure en alarmismes ni en suposicions. No volem creure que hagi estat un atac contra la seva persona motivada per la seva trajectòria de lluita social i sindical. Però sí que volem deixar ben clar que en el cas que fos així, l’Ermen i la seva familia mai estaran sols, som moltes les persones i col·lectius que estem i estarem sempre al seu costat. Si es confirmés que es tracta d’un atac per motius polítics seria un fet lamentable i condemnable per totes les persones que defensem la llibertat i la justícia social. Però alhora, lluny d’atemorir-nos, l’únic que aconseguiria és demostrar-nos que anem pel bon camí, reafirmar-nos encara més en les nostres conviccions i animar-nos a seguir lluitant amb més força que mai. Perquè mai podran fer res contra un poble viu, unit, alegre i combatiu. Ens veiem als carrers!

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. 22 de Setembre del 2016.

Adhesions al comunicat:

– Federació d’Associació de Veïns i Veïnes de Terrassa (FAVT).

– Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana de Terrassa (CEAC).

– Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa (PDSPT).

– Col·lectiu aturats de més de 50.

– EUiA Terrassa.

– La Xarxa Popular de Solidaritat de Terrassa (XSP)

– Rudes Rebels

– Guerrilla dels Cossos

– Biterna

– Casal de la Dona

– Quart Creixent.

– CGT Terrassa

– CGT Catalunya

– CGT Ensenyament.

– CUP Terrassa

– CUP Nacional.

– Arran Terrassa.

– Espai de defensa dels Drets Humans i Socials de Terrassa (EDDHST).

– Coordinadora Obrera Sindical, Vallès (COS).

– Associació Espai Democràtic Intercultural (AEDI).

– Kasalet.

– Observatori Ciutadà Municipal de Terrasssa (OCM).

– Casal Popular Atzur.

– Embat Vallès Occidental

 

 

Verkami «Furgoneta Solidària»

(projecte solidari per comprar una nova furgoneta a l’Ermen i la Laia.

https://www.verkami.com/projects/15938-furgoneta-solidaria#

Dels 4000€ inicials que es demanavem, avui a 22 de setembre del 2016, a les 16h de la tarda, ja s’han superat i s’ha assolit una xifra de 6180€. Tot el que superi la xifra dels 4000€ anirà destinat a la campanya antirepressiva «27 i més».

——————————————————————————-

21.09.2016

Roda de premsa en suport al nostre company Ermengol

Arrel del succés de diumenge nit, en que es va cremar el cotxe de l’Ermengol Gassiot, membre dels moviments socials d Terrassa i secretari general d CGT, des de Solidaritat Antirepressiva d Terrassa hem decidit donar una resposta immediata amb una roda de premsa que es realitzara demà dijous 22 de setembre del 2016.

🕗demà dijous, 12.30h
🏡Davant el mercat de la independència de Terrassa
🎥 Roda de premsa de suport i denúncia.

📢 Si ens toquen a una, ens toquen a totes.