LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ! GIE DISSOLUCIÓ!

05/03/2015

LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ, GIE DISSOLUCIÓ!

CARTELLGIELLIBE

Mostrando cartell kafetes de suport campanya judici.jpg

LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ, GIE DISSOLUCIÓ!

ABSOLUCIÓ IMMEDIATA DEL COMPANY REPRESALIAT ACUSAT DE DESORDRES PÚBLICS PER FER DE PORTAVEU EN UNA RODA DE PREMSA QUE DENUNCIAVA LA BRUTALITAT POLICIAL

El proper dimecres 18 de març tindrà lloc al jutjat penal número 3 de Terrassa el judici a un membre dels moviments socials de la ciutat, al que s’acusa d’un delicte de desordres públics pel qual se li demana un any de presó. El motiu de d’aquesta acusació rau en el fet d’haver assistit a una concentració davant dels jutjats de Terrassa i haver fet de portaveu del col∙lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa durant la roda de premsa que s’hi va celebrar.

La concentració va ser el setembre de l’any 2010, en rebuig a la brutalitat i els abusos de poder de la policia municipal de Terrassa que havia agredit a una noia, i també per la lentitud de la justícia que feia possible la prescripció dels delictes comesos pels agents i pels quals estaven denunciats.

La denúncia va ser interposada per la mateixa policia municipal poc després i va ser el jutjat d’instrucció 4 el que es va encarregar d’instruir­la. Tot i així aquest jutjat no ho va notificar al denunciat fins el juny del 2012. Quan aquest i la seva advocada van anar a declarar van veure que a l’expedient constava la presència d’un CD amb una gravació i també diverses proves demanades pel jutjat. Per tal de que li donessin còpia a l’advocada i així poder preparar la defensa de l’acusat el jutjat va suspendre la declaració a l’espera que la defensa rebés l’expedient complet i totes les proves practicades.

Després de quasi un any la defensa encara no havia rebut resposta del jutjat, fins que a finals d’abril del 2013 va notificar que, havent rebut l’escrit d’acusació del fiscal, s’havia de presentar l’escrit de defensa i que volia donar per tancada la instrucció per tal de traslladar­ho al jutjat penal per fixar data de judici. Davant de l’abandó i la manca d’informació per part del jutjat cap a la principal persona afectada i la seva defensa, aquests van adreçar­se a inicis de maig d’aquell any al jutjat per demanar explicacions i per esbrinar com havia evolucionat l’expedient i van poder constatar que, a més de no haver­los enviat les proves que havien demanat dues vegades, no els havien informat de noves declaracions i proves que s’havien practicat. Davant aquesta suma d’errors judicials van presentar un escrit demanant nul∙litat degut a les reiterades vulneracions del dret de defensa i del dret a la intervenció i coneixement del procediment per part de l’imputat.

Tampoc amb aquest escrit es va aconseguir frenar el procediment i finalment es celebrarà un judici que, a més de ser una clara forma de criminalitzar els moviments socials i la solidaritat davant la repressió política, no s’hauria de dur a terme, com a mínim, fins que la persona acusada pogués exercir els seus drets. A més estem convençudes que si l’acusat s’hagués pogut defensar amb garanties es podria haver demostrat que res del què estava fent en aquella concentració es pot considerar constitutiu de cap delicte.

Davant d’aquestes circumstàncies, una vegada més podem afirmar que lajustícia es posa de part dels repressors i en contra dels represaliats: protegint els abusos de poder, fomentant la impunitat policial, impedint la llibertat d’expressió i perseguint a les persones solidàries que denuncien les injustícies i lluiten per abolir­les. És per això que exigim l’absolució immediata del company represaliat i alhora exigim la dissolució del Grup d’Intervenció Especial de la Policia Municipal de Terrassa, principal artífex de la brutalitat policial a Terrassa.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – Març de 2015

———————————————————————————————–

04/03/2015

Xerrada-debat de la LLei Mordassa

i la LLibertat d’expressió

Mostrando IMG-20150303-WA0010.jpg

10/07/2013

llibertat_expressio_gie_dissolucio_1_petit

LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ! GIE DISSOLUCIÓ!

CONTINUA L’OFENSIVA JUDICIAL CONTRA MEMBRES DELS MOVIMENTS SOCIALS DE TERRASSA

El jutjat d’Instrucció 4 de Terrassa denega el recurs d’Incident de Nul·litat, obre judici oral i demana al Ministeri Fiscal que formuli escrit d’acusació contra un membre dels moviments socials denunciat per la policia municipal. Alhora amenaça amb ordenar la seva detenció si el dimarts 23 de juliol no es presenta al jutjat perquè li notifiquin l’acusació.

Antecedents immediats (Extret del comunicat de maig del 2013:http://sat-terrassa.cat/campanyes/nou-judici-gie)

El fiscal va acusar, el passat mes de maig, d’un delicte de desordres públics, pel qual demana la pena d’un any de presó, a un membre dels moviments socials, per haver assistit a una concentració davant dels jutjats, i haver fet de portaveu del col·lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa durant la roda de premsa que s’hi va celebrar. I el jutjat d’instrucció 4, sense haver-li donat oportunitat a ell ni a la seva defensa a conèixer el procediment ni a poder declarar, volia finalitzar la instrucció i enviar-ho al jutjat penal per a la celebració del judici.
Davant d’aquesta situació el 17 de maig es va presentar un escrit demanant NUL·LITAT d’actes per vulneració del dret de fonamental defensa reconegut als art. 24.1 C.E. i art. 118 LECr., degut a les reiterades vulneracions del dret de defensa i la vulneració de la intervenció i del coneixement del procediment a l’imputat.

Origen del cas (Extret del comunicat de juliol 2012: http://sat-terrassa.cat/archives/931)

L’origen es troba en l’agressió realitzada el maig del 2007 pel GIE (Grup d’Intervenció Especial de la policia municipal de Terrassa) contra una noia membre dels moviments socials quan sortia del Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney, conegut com a “Kasalet”. Es va interposar una denúncia contra els agents 153 i 272 per detenció il·legal, agressió, lesions i abús d’autoritat, que va ser acceptada pel Jutjat d’Instrucció 3 de Terrassa. Però la policia va posar diversos impediments als jutjats cada vegada que els agents eren citats a declarar i van aconseguir endarrerir el procés durant més de 3 anys. Finalment el 2 de setembre del 2010 els policies denunciats no van poder aplaçar més les citacions i van haver de declarar. Aquell dia Solidaritat Antirepressiva de Terrassa va convocar una concentració de protesta i una roda de premsa davant dels jutjats a la qual van assistir una vintena de persones i mitjans de comunicació.

Situació actual
Davant la notificació el passat 5 de juliol de la denegació del recurs d’incident de nul·litat, i l’amenaça de detenció, la defensa del company dels moviments socials de Terrassa ha decidit que el dia 23 de juliol es presentaran a jutjats per tal de que se li notifiqui l’escrit d’acusació del Ministeri Fiscal. Un cop notificat es prepararà l’escrit de defensa on, com a primer punt, es demanarà la nul·litat de tota l’instrucció pels motius exposats anteriorment.
Cal recordar que aquest cas està estretament vinculat amb la campanya “Mònica Absolució, GIE dissolució!”, és més, hi té el seu origen ja que sorgeix a partir d’una concentració de denúncia feta el dia que els policies anaven a declarar acusats d’agredir-la i lesionar-la. I no deixa de ser sospitós, que ara, en plena campanya de denuncia del cas, arribin les notificacions judicials, justament el dia 5, l’endemà de la primera part del judici als policies i la Mònica, i que la citació sigui pel dia 23, l’endemà de la segona part del judici.

Crida a la solidaritat
El dimarts 23 de juliol, a les 12h del migdia, davant dels jutjats de Terrassa, convoquem una CONCENTRACIÓ SOLIDÀRIA i en suport al company denunciat per tal d’acompanyar-lo a
recollir l’escrit d’acusació, denunciar la vulneració del dret a la llibertat d’expressió i la repressió als moviments socials, i exigir una vegada més la dissolució del GIE.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – Acció Autònoma.

9 de juliol del 2013

 

 

———————————————————————————–

22-05-2013

SI LA IMPUNITAT I LA PERSECUCIÓ NO S’ATURA, NOSALTRES TAMPOC!

DEMANEN 1 ANY DE PRESÓ A UN ACTIVISTA DELS MOVIMENTS SOCIALS DE TERRASSA I EL JUTJAT D’INSTRUCCIÓ 4 VULNERA EL SEU DRET A DEFENSA
El fiscal ha acusat d’un delicte de desordres públics, pel qual demana la pena d’un any de presó, a un membre dels moviments socials de Terrassa per haver assistit a una concentració davant dels jutjats de Terrassa i haver fet de portaveu del col·lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa durant la roda de premsa que s’hi va celebrar. I el jutjat d’instrucció 4 sense haver-li donat oportunitat a ell ni a la seva defensa a conèixer el procediment ni a poder declarar vol finalitzar la instrucció i enviar-ho al jutjat penal per a la celebració del judici.
La concentració va ser el setembre de l’any 2010, en rebuig a la brutalitat i els abusos de poder de la policia municipal de Terrassa que havia agredit a una noia, i també per la lentitud de la justícia que feia possible la prescripció dels delictes comesos pels agents i pels quals estaven denunciats.
La denúncia va ser interposada per la mateixa policia municipal poc després i va ser el jutjat d’instrucció 4 el que es va encarregar d’instruir-la. Tot i així aquest jutjat no ho va notificar al denunciat(principal afectat) fins el juny del 2012. Quan aquest i la seva advocada van anar a declarar van veure que a l’expedient constava la presència d’un CD amb una gravació i també diverses proves demanades pel jutjat. Per tal de que li donessin còpia a l’advocada i així poder preparar la defensa de l’acusat el jutjat va suspendre la declaració a l’espera que la defensa rebés l’expedient complet i totes les proves practicades.
Després de casi un any la defensa encara no havia rebut resposta del jutjat, fins que a finals d’abril del 2013 ha notificat que, havent rebut l’escrit d’acusació del fiscal, s’havia de presentar l’escrit de defensa i que volia donar per tancada la instrucció per tal de passar-ho al jutjat penal per fixar data de judici.
Davant de l’abandó i la manca d’informació per part del jutjat cap a la principal persona afectada i la seva defensa, aquests s’han personat, a inicis de maig, al jutjat per demanar explicacions i veure com havia evolucionat l’expedient. Han comprovat que no els havien enviat el CD, tot i haver-ho demanat dues vegades, i que, a més a més, no els havien informat de noves declaracions i proves que s’havien practicat per tal de que la defensa hi pogués intervenir.
La situació en què ens trobem actualment és que el jutjat vol tancar la instrucció del cas sense donar oportunitat a l’acusat de poder preparar la seva defensa i sense escoltar la seva declaració.
L’advocada no ha pogut accedir a diverses proves de l’expedient ni intervenir en les declaracions dels diferents testimonis, fet que impossibilita l’exercici d’una defensa amb totes les garanties.
Davant aquesta suma d’errors judicials el passat divendres 17 de maig es va presentar un escrit demanant NUL·LITAT d’actes per vulneració del dret de fonamental defensa reconegut als art. 24.1 C.E. i art. 118 LECr., degut a les reiterades vulneracions del dret de defensa i la vulneració de la intervenció i del coneixement del procediment a l’imputat.
Una vegada més hem de veure com la justícia es posa de part dels repressors i en contra dels represaliats. I es dedica a protegir els abusos de poder,fomentant la impunitat, a impedir la llibertat d’expressió i a perseguir a les persones solidàries que denuncien les injustícies i lluiten per abolir-les.
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. Maig 2013

———————————————————————————————-

4-07-2012

PROU IMPUNITAT POLICIAL I ABUSOS DE PODER! G.I.E. DISSOLUCIÓ!

En comptes de jutjar als policies municipals de Terrassa que van apallissar a una noia, volen jutjar a un solidari per protestar i denunciar-ho.

Els fets es remunten a la matinada del 12 de maig del 2007, quan una noia membre del col·lectiu Acció Autònoma i dels moviments socials de Terrassa, que sortia d’un kasal okupat del barri del centre, va ser detinguda per membres del Grup d’Intervenció Especial(G.I.E.) de la policial municipal.
Va ser agredida durant la detenció, no se li va notificar el motiu en cap moment i durant el trasllat a urgències va ser emmanillada amb les mans al darrere mentre continuaven les agressions i amenaces, que van continuar, fins i tot, a dins de les dependències sanitàries.
Arran dels fets exposats es va interposar una denúncia contra diversos agents per detenció il·legal, agressió, lesions i abús d’autoritat, que va ser acceptada pel Jutjat d’Instrucció 3 de Terrassa. Però la policia va posar diversos impediments als jutjats cada vegada que els agents eren citats a declarar i van aconseguir endarrerir el procés durant més de 3 anys.
Finalment el 2 de setembre del 2010 els policies denunciats no van poder aplaçar més les citacions i van haver de declarar. Aquell dia Solidaritat Antirepressiva de Terrassa va convocar una concentració de protesta i una roda de premsa davant dels jutjats a la qual van assistir una vintena de persones i mitjans de comunicació.
La policia municipal no accepta critiques de les seves actuacions, i amb l’ajuda de mossos d’esquadra i agents de seguretat privada intenten criminalitzar una protesta de fa dos anys.
Durant la concentració es va fer una roda de premsa per explicar el cas i les persones es van concentrar davant de jutjats mentre es llegia un manifest i es cridaven consignes. Aquest acte va servir per denunciar la brutalitat i els abusos de poder de la policia municipal de Terrassa, i també la lentitud de la justícia que feia possible la prescripció del delictes comesos pels agents i pels quals estan denunciats.
Ara a finals de juny del 2012 (dos anys després de la declaració dels agents i de la concentració de protesta, i sense que encara no hi hagi data de judici pels policies agressors) ens trobem que el Jutjat d’Instrucció 4 va acceptar al 2010 una denúncia de la policia municipal(acompanyada dels testimonis de diversos agents municipals, mossos i seguretat privada) contra una de les persones que protestava a la concentració i se l’acusa dels delictes de desordres públics i injúries.
Es dóna la circumstància que la persona denunciada era la que feia de portaveu de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa durant la roda de premsa. A més, la concentració va transcórrer amb total normalitat, no es va impedir el pas d’entrada ni de sortida als jutjats, no es va tallar el tràfic i els agents que normalment es desplacen als jutjats quan hi ha alguna protesta no van haver d’intervenir ni identificar a cap persona.
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa continuarem lluitant ara i sempre contra la repressió política, la impunitat policial i els abusos de poder vinguin d’on vinguin.
Per aquest motiu fem públic aquest comunicat de protesta i de denúncia i fem una crida a la solidaritat i difusió del cas. Expressem tot el nostre suport cap a la noia agredida al 2007 i cap al noi denunciat al 2010 i us demanem que estigueu atentes a les possibles convocatòries en cas de noves declaracions o judicis.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. Juliol 2012

Aún no hay comentarios.

Los comentarios están cerrados.