Prou Abusos de Poder

———————————————————————————————————

31-7-2012

CONDEMNEN A DOS SOLIDARIS PER AJUDAR A UNS DETINGUTS

Dos membres dels Moviments Socials de Terrassa i afiliats a la CGT , han estat condemnades per faltes de respecte i desobediència als agents de l’autoritat.
Els fets van succeir l’1 de desembre del 2011 a la comissaria dels mossos d’esquadra de Terrassa. Els dos companys van anar per interessar-se sobre una detenció que s’havia efectuat de forma irregular i amb violència.
Anaven acompanyats de la dona d’un dels detinguts i volien saber com es trobaven, si havien hagut d’anar al metge, si havien rebut assistència d’advocat i si el podien visitar. La parella de mossos que hi havia a comissaria no va facilitar aquesta informació, en canvi es van mostrar en to burlesc i van començar a faltar al respecte a la dona del detingut i als acompanyants. Van dir que comunicarien la detenció quan ells volguessin, que si estaven detinguts “alguna cosa haurien fet”, també van dir que els “estaven torturant” i que “marxessin a casa”.
Davant d’aquesta situació es va decidir interposar un “habeas corpus” per tal de que els detinguts passessin a declarar davant del jutge, poguessin quedar en llibertat i anar al metge a fer reconeixement mèdic i curar ferides, i finalment retrobar-se amb les seves famílies. Però el jutge no ho va acceptar i els detinguts van passar el cap de setmana a comissaria i el dilluns van ser portats a jutjats a declarar i posteriorment van quedar en llibertat amb càrrecs.
Però la cosa no va acabar aquí, els mossos no en van tenir prou amb negar informació sobre els detinguts i marejar i confondre a amics i familiars, i van presentar una denuncia contra els dos solidaris, que havien anat a acompanyar la dona del detingut, per aldarulls, cridar a comissaria i amenaçar i insultar els agents. Al cap d’unes setmanes van ser jutjats i condemnats. Fa uns dies van rebre la notificació de que el recurs presentat a l’Audiència provincial havia estat desestimat i es confirmava, així, dues condemnes de 200 euros i 240 euros de pena multa respectivament, permutables per uns 20 dies de presó per a cadascuna.
Volem denunciar aquest cas més d’abús de poder, on l’acció dels mossos deixa en evidència fins a quin punt poden arribar per tapar les seves males pràctiques, detenint i agredint a dos ciutadans que només pretenien ajudar davant d’una situació que els hi semblava injusta i després denunciant a aquelles persones que només demanaven que es garantissin els drets dels detinguts. Qui controla els que ens controlen? Com podem actuar davant d’una situació que no creiem justa sense ser detingudes i/o denunciades? De que serveixen els drets si no els podem fer servir? Aquests fets són especialment rellevants quan a l’Informe de la Tortura a l’Estat espanyol remarca que una part important de les denúncies enregistrades són contra els Mossos d’Esquadra.
Un altre fet que volem denunciar és la campanya d’assetjament policial i judicial al company també encausat en aquesta condemna, persona coneguda a la ciutat per la seva vinculació als moviments socials i per la seva activitat com a sindicalista (Secretari d’Acció Social de la FL de la CGT a Terrassa). En sis mesos ha tingut tres judicis (tots tres són denúncies dels mossos per falta de respecte, desobediència o desordres) i una multa derivada de la manifestació del 1er de Maig a la ciutat.
Amb l’augment de retallades socials i laborals, de l’Estat Espanyol i la Generalitat de Catalunya, hem vist com també ha augmentat la prepotència i la violència policial. Qualsevol mostra d’oposició a les retallades o a la conducta policial són respostes amb repressió: omplint els prestatges judicials de causes contra aquelles que podrien no tenir papers; les que han perdut la casa o la feina; de les que s’atreveixen a exigir el seu dret a una educació de qualitat, pública i en català i/o una sanitat universal i de qualitat; d’aquelles que passen gana; d’aquelles que senten la necessitat de sortir al carrer i dir Prou!; o de les que exigeixen els seus drets fonamentals negats amb la mala praxis policial, política i judicial que protegeix  l’estatus quo capitalista i pretén que paguem les seves retallades a costa de la nostra esclavitud, la nostre salut i la nostre educació. I si ens queixem, ens envaeixen amb multes, penes-multa i fiances, fent un xantatge a la persona, en que se li ofereix la ”llibertat” o el “perdó” a canvi de diners, una mesura classista (qui te diners no va a la presó o no serà perseguida fiscalment) que pretén que assumim la nostra “culpabilitat” i que a més paguem els plats trencats del sistema capitalista.

comunicat en pdf:comunicatpenamultap

———————————————————————————————————-

25-04-2012

Xerrada: la detenció il•legal d’en Rachid

PROU PERSECUCIÓ POLÍTICA!!!

…i després SOPADOR!

DIVENDRES 27/4/2012 a les 20h al Kasalet (C/Societat nº4 Terrassa)

cartell: cartell rachid

———————————————————————————————————-

19 de gener 2011

JUDICI A 2 PERSONES ACUSADES DE FALTES DE RESPECTE I DESOBEDIÈNCIA

CARTELL DEL JUDICI: PROUABUSOSDEPODERRRRRR

PrOu AbUsOs de PoDeR !!!

JUDICI A 2 PERSONES ACUSADES DE FALTES DE RESPECTE I

DESOBEDIÈNCIA ALS AGENTS DE L’AUTORITAT

CONCENTRACIÓ DIMARTS 24/01/2012 a les 9 del matí davant els jutjats de Terrassa

PROU ABUSOS DE PODER!!!

 El passat dia 1 de desembre de 2011, van ser agredides i detingudes de forma irregular dos joves, quan es van apropar a un control de papers a dos homes a l’avinguda Àngel Sallent, de la ciutat de Terrassa. Finalment aquets van haver de dormir a la comissaria dels mossos i comparèixer davant del jutge el dia després de la detenció. Els dos detinguts han estat acusats d’un delicte d’obstrucció i d’atemptat a l’autoritat per la via penal i ara s’està a l’espera del judici.

Poc després de la detenció, dos persones juntament amb la parella d’un dels detinguts es van apropar a comissaria dels mossos per conèixer l’estat dels detinguts, si havien pogut realitzar la trucada de torn, si havien rebut la visita d’algun advocat o si l’havien demanat, i també volien saber si havien estat visitats pel metge ,ja que hi havia diversos testimonis afirmaven que els detinguts havien estat agredits pels agents responsables de les seves detencions. Davant d’aquestes preguntes, els dos mossos que estaven en la recepció de comissaria, van respondre a la parella d’un dels detinguts que no podien donar informació, que si ells volien comunicar la seva detenció ja ho farien (quan els detinguts ja havien demanat trucar a les seves respectives famílies), que marxes a casa, etc. Tot això va anar acompanyat de comentaris amb to burlesc com “si els han detingut i agredit per alguna raó serà” o “que això passa per intervenir davant d’una operació policial”, o “tranquils l’estem torturant” etc.

Després de més d’una hora a comissaria, van admetre que els tenien detinguts, però no van voler donar més informació, ni si havien pogut visitar al metge, o si havien demanat un advocat i si havien tingut l’oportunitat de trucar. Drets bàsics per a qualsevol detingut. Davant de tantes incerteses, es va demanar un habeas corpus ja que no es podia tenir confiança en el cos que havia practicat aquelles dues detencions il·legals, amb dos persones agredides pel mateix cos de policia que després els custodiava, per aquest motiu es volia accelerar la compareixença davant del jutge i la seva posada en llibertat per poder anar al metge i estar amb les seves famílies.

Les dos primeres persones que van anar a comissaria a interessar-se pels detinguts amb la companya d’un d’ells, van estar identificades i avui són jutjades per les faltes de respecte i desobediència als agents de l’autoritat. En la denúncia se’ls acusa de fer aldarulls i cridar a comissaria, d’amenaçar als agents i de insultar-los.

Per tot això volem denunciar aquest cas d’abús de poder, on l’acció dels mossos deixa en evidència fins a quin punt poden arribar per tapar les seves males pràctiques, detenint i agredint a dos ciutadans que només pretenien ajudar davant d’una situació que els hi semblava injusta i després denunciant a aquelles persones que només demanaven que es garantissin els drets dels detinguts.

Qui controla els que ens controlen? Com podem actuar davant d’una situació que no creiem justa sense ser detingudes i/o denunciades? De que serveixen els drets si no els podem fer servir?

Terrassa 24 de gener 2012

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (sat-terrassa.cat)

 ——————————————————————————————————

20 de Gener 2012

NI JUDICIALS NI POLICIALS

PROU ABUSOS DE PODER

KAFETA EN SOLIDARITAT AMB LES PERSONES REPRESALIADES

20H XERRADA I A LES 22H SOPADOR

DIVENDRES 20 DE GENER AL KASALET (C/SOCIETAT Nº4)

cartell: cartell kafeta karim

 

——————————————————————————————————

24 de novembre 2011

Prou abusos policials a Terrassa

————————————————————————————————————

7 de novembre 2011

Concentració als jutjats de Terrassa

cartell de la concentració

NI POLICIALS NI JUDICIALS!!! PROU ABUSOS DE PODER!!!

DEFENSAR EL DRET A LA VIVENDA DIGNE NO ÉS AP DELICTE!!!

CONCENTRACIÓ DAVANT DELS JUTJATS DE TERRASSA

DIMARTS 8 DE NOVEMBRE DE 2011 A LES 9.30 DEL MATÍ

 JUDICI RÀPID A UN COMPANY DE TERRASSA QUE VA SER IDENTIFICAT EL MES PASSAT DAVANT D’UNA VIVENDA OKUPADA QUE ESTABA SENT ASSETJADA PERLA POLICIA, I A LA QUAL VA ACUDIR PER INTERESSAR-SE PERLA INTERVENCIÓPOLICIAL.