Repressió 29-S

Comunicat APT en relació als fets de la Vaga General

La Vaga General del 29-S va començar després de dues setmanes d’agitació i difusió dels motius al voltant dels quals es va convocar la Vaga General. Durant dues setmanes s’han organitzat vàries xerrades i cercaviles informatives per diferents barris de Terrassa, amb l’objectiu últim d’animar a la gent, al poble, a participar activament de la Vaga General.

El punt d’informació del dia de la Vaga, format per membres de Kaos en la Red, Terrassa Respon, i de la pròpia APT, té constància de diferents accions que es van desenvolupar al llarg de la nit, amb un total de 70 sabotatges a grans supermercats, bancs i caixes entre d’altres i talls de trànsit al centre de la ciutat. Aquestes accions es van saldar amb un total de 41 identificacions per part dels mossos d’esquadra i la policia municipal.

Durant els transcurs dels piquets informatius del matí, que començaren a les 8h a l’estació de busos i acabaren amb una concentració a les 13h. davant de l’Ajuntament de Terrassa, hi va haver un desproporcionat control policial que va seguir de prop tots els moviments dels piquets informatius, arribant a impedir en certs moments, el dret a l’exercici de vaga.

Tot i així, els piquets informatius van aconseguir aturar l’activitat comercial del centre i denunciar les polítiques esclavistes impulsades per la patronal, ocupant durant vint minuts la seu de la patronal CECOT de Terrasseia.

Els piquets informatius de les 8h. començaven amb un total de quaranta persones i una vegada s’arribava a l’Ajuntament cap a les 13h. el piquet informatiu convocat conjuntament per l’APT i CGT ja comptava amb més de 300 persones que demostraven el seu rebuig directe a la reforma laboral i a les agressions del capital.

Una vegada desconvocada la concentració davant de l’Ajuntament, dues persones que havien participat en els piquets informatius durant tot el matí, i que tornaven cap a casa, van ser increpades per un policia fora de servei, el qual, hores més tard, interposava una denúncia a aquestes dues persones per amenaces i injúries. El personatge en qüestió va estar seguint durant tota la jornada els piquets informatius, insultant i increpant a les persones que exercien el seu dret a informar de la Vaga General.

Per tot això, l’Assemblea Popular de Terrassa dóna total suport tant a les persones identificades durant la nit, com a les dues companyes denunciades per aquest policia que es trobava   fora de servei.

I de nou, recordem que aquesta Vaga General només és el principi!

———————————————————————————————–

5/10/2010

Judici de faltes a dues membres dels piquets informatius de la vaga del 29-S

DEMÀ DIMECRES 6 D’OCTUBRE ES FARÀ UN JUDICI DE FALTES CONTRA DUES MEMBRES DELS PIQUETS INFORMATIUS DE LA VAGA DEL 29-S. CONCENTRACIÓ ALS JUTJATS NOUS DE TERRASSA A LES 9H. DEL MATÍ.

Demà dimecres 6 d’octubre es farà un judici de faltes contra dues membres dels piquets informatius de la vaga del 29-S.

Concentració als jutjats nous de Terrassa a les 9h. del matí.

Durant  el matí de la vaga del 29-S els piquets informatius es van disposar a començar amb la seva tasca per tal d’aconseguir que la vaga fos un exit. A les 8h. començaven amb un total de quaranta persones i una vegada s’arribava a l’Ajuntament cap a les 13h. el piquet informatiu convocat conjuntament per l’APT i CGT ja comptava amb més de 300 persones que demostraven el seu rebuig directe a la reforma laboral i a les agressions del capital.

Durant varis moments del matí un personatge, fins al moment desconegut, va estar increpant, insultant i amenaçant a la gent que conformava els piquets, intentant coartar el dret constitucional a informar sobre la vaga, cosa que no va aconseguir.

Una vegada desconvocada la concentració davant de l’Ajuntament, dues persones que havien participat en els piquets informatius durant tot el matí, i que tornaven cap a casa, van ser increpades de nou per aquest personatge, que va resultar ser un policia fora de servei, el qual, hores més tard, interposava una denúncia a aquestes dues persones per amenaces i injúries.

Des dels grups convocants dels piquets de la vaga del 29-S es va decidir denunciar-lo degut a les amenaces i insults rebuts, cosa que es va fer dos dies després un cop consultats els advocats. Finalment tant la denuncia de l’ex-policia com la dels piquets han estat adjuntades al mateix procediment judicial. Per tant, demà 6 d’octubre, a les 9,45h, al jutjat d’instrucció n.4, començarà un judici ràpid de faltes on ambdues parts seran tan acusades com acusadores.

Per aquest motiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa i l’Assemblea Popular de Terrassa convoquen demà al matí una concentració de solidaritat a partir de les 9h davant dels nous Jutjats per tal de mostrar el nostre suport cap a les dues membres dels piquets denunciades.

Us esperem a totes!