Repressió a l’okupació

———————————————————————————————————

23-03-2012

Desnonaments,eines legals per combatrel’s

“Desnonaments,eines legals per combatrel’s”amb Joan Tamayo (advocat)

xerr_legal_desnonam

———————————————————————————————————

21/09/2011

Concentració per reclamar “un habitatge digne i defensar les cases okupades”

Una vintena de persones es concentra als jutjats en una concentració per reclamar “un habitatge digne i defensar les cases okupades”

Unes vint-i-cinc persones del col·lectiu okupa s’han concentrat aquest matí davant dels jutjats de Terrassa per defensar les cases okupades. Amb el lema “Gent sense casa i cases sense gent. Com s’entén?” els assistents han protestat pel procés judicial iniciat en contra de l’ocupació de l’habitatge al carrer Antoni Torrella nº 18.

Segons un dels assistents a la concentració, “aquesta casa fa trenta anys que està abandonada i en fa un que està okupada”, i avui s’han concentrat davant dels jutjats perquè han estat citats a declarar. El col·lectiu també reclama “un habitatge digne” i recorden “que és un dret constitucional, i habitatge digne no és un pis de 30 m  a pagar en 25 anys”

http://www.egar.cat/20110921/terrassa/una-vintena-de-persones-es-concentra-als-jutjats

———————————————————————————————————–

17/09/2011

Manifest de kan Krisi

PER QUÈ SÓC OKUPA?

Per què estic en contra de l’especulació i el mercat immobiliari, que infla els preus dels habitatges fent-los inaccessibles per una gran part de la població.

Per què m’indigna la complicitat dels ajuntaments i altres institucions que ho permeten i s’en beneficien.

Per què em nego a pagar un lloguer abusiu, demanar un crèdit o hipotecar 30 anys de la meva vida, no vull omplir les butxaques dels 4 gats que dirigeixen el món.

Per què crec que una altra forma de vida es possible, menys materialista i més austera i humana, on hi tingui cabuda l’autogestió i la vida en comunitat que afavoreix el creixement personal.

Per què una vivenda digna es un dret constitucional, i digne no és un pis de 30m2 a pagar en 25 anys…

Per què estic farta de ser espectadora passiva del deteriorament dels barris i de la construcció masiva.

Per què es la manera de ser coherent amb els meus pensaments i idees.

Per què crec fermament en el que faig i estic convençuda que podem canviar les coses.

Per què es la forma d’obrir una escletxa d’esperança en el mur del capitalisme i l’especulació.

PER QUÈ MAI DESALLOTJARAN LES NOSTRES IDEES.

CONCENTRACIÓ,21 DE SEPTEMBRE A LES 9.30H DAVANT ELS JUTJATS DE TERRASSA, PER UNA VIVENDA DIGNA.

———————————————————————————————————–

18/02/2011

Concentració pel desallotjament de Kan Pausa

 

El proper dimarts 22 de febrer a les 10:30h es fa una concentració davant la vivenda okupada de Kan Pausa, carrer Mª de Deu del Pilar n 72 (al costat de la Plaça del Cementeri Vell) en contra del desallotjament!

Us hi esperem a totes!

———————————————————————————————————–

13/01/2011 Repressió a l’okupació

Denuncia contra la policia municipal de Terrassa per desallotjament il·legal

VIVENDA PER TOTHOM!!!

PROU ABUSOS POLICIALS!!!

Ens dirigim a vosaltres per comunicar-vos que un grup de joves de Terrassa, vam okupar el dia 27 de desembre una casa al nº171 del carrer Salmerón. Vam decidir prendre aquesta acció tot i sabent les conseqüències legals que això ens podia comportar degut a la nostra situació. Nomes tenim dret a feines temporals i mal pagades, això ens deixa en una situació de precarietat extrema que ens impossibilita a mantenir un lloguer continuat i, menys encara, accedir a una vivenda de propietat, pel preu desorbitat d’aquestes degut a la especulació i a les comissions abusives que ens imposen els bancs amb el consentiment dels estats. Sembla que tots no se’n recordin que la vivenda digne és un dret constitucional.

Per això creiem que okupar aquesta vivenda va ser una de les maneres de lluitar pels nostres drets i contra una administració que permet que hi hagi vivendes buides, especulació i gent als carrers.

El dia 31 de desembre al migdia es va presentar la policia municipal a la nostra vivenda exigint-nos amb amenaces que sortíssim i ens identifiquéssim. Si no ho fèiem tirarien la porta avall, tot i així, ens hi vam negar al no mostrar l’ordre judicial en cap moment, van dir que no els feia falta i van començar a confondre’ns amb canvis de legislació que eren mentida. Al cap d’unes 2 hores van començar a forçar la porta per entrar, i al no poder ho van fer pel pati d’un veí. Un cop dins van trencar la vidriera i la persiana que donava a l’interior, donant cops a les portes i parets amb violència, crits i amenaces. Van demanar que ens identifiquéssim sense mostrar-nos cap ordre en cap moment, sense llegir-nos els drets i sense especificar per quin delicte ens volien detenir. Ens van detenir i ens van emmanillar i ens van portar a comissaria.

Volem remarcar que en cap moment durant els 5 dies que vam estar vivint no va venir cap propietari, ni patrulla policial, ni cap representant o notificació dels jutjats a dir-nos que no podíem estar allà ni que estàvem denunciats.

Un cop a comissaria ens van llegir els drets i informar del delicte del qual estàvem acusats per primera vegada. Llavors ens van tancar al calabós a l’espera que vingués la advocada, van passar unes 2 hores fins que v