Sancions per la mobilització del 1er de maig a Terrassa

4-07-2012

Divendres solidaritat amb les sancionades del 1er de Maig

—————————————————————————————————–

LA REPRESSIÓ NO ÉS LA SOLUCIÓ!

Policia Municipal i Mossos d’Esquadra de Terrassa multen a assistents de la manifestació del 1er de Maig 2012 de Terrassa.

Un mes i mig després de la manifestació del 1er de Maig 2012 que es va celebrar a Terrassa, convocada per sindicats i moviments socials de la vila i que va reunir més d’un centenar de persones, arriben multes a persones que hi van assistir.
Per un cantó, la Policia Municipal de Terrassa ha multat amb 45€ a dos conductors dels cotxes, on hi havia la megafonia de la manifestació i que obria el recorregut, per una infracció de trànsit per circular per la Rambla on està prohibit. El cas és que la mateixa Policia Municipal era la que anava al davant de la manifestació i la que va donar permís per circular-hi.
I per un altre cantó, els Mossos d’Esquadra de Terrassa han obert un procés sancionador administratiu, que pot acabar amb una multa de 200€, contra un assistent a la manifestació a qui acusen d’haver participat en totes les pintades que es van fer durant el recorregut de la manifestació, i a un dels conductors a més li demanen 1500 euros de multa ja que el considera “dirigent” de la manifestació i per aquest motiu considera que és respnsable de tots els “desperfectes” de la manifestació.
Però es dona la circumstància que els mossos no van identificar a cap persona durant la manifestació i que aquesta es va desenvolupar sense cap incident. A més els mossos no aporten cap prova que demostri ni qui ni com es van fer les pintades, ni s’acredita la participació de la persona denunciada en la realització d’aquestes.
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa entenem aquestes denúncies com un atac al dret de manifestació i a la llibertat d’expressió, i com una persecució contra les persones que lluiten i contra la dissidència política en general, amb la clara intenció de reprimir i silenciar les seves veus.
I és que els llocs on es van fer les pintades eren les seus dels partits polítics responsables de la reforma laboral i de les retallades a l’estat espanyol, a Catalunya i a Terrassa (PP,CiU,PSOE), o de l’explotació dels treballadors (CECOT-Patronal de Terrassa), o de les retallades i comiadaments a la sanitat (Mútua de Terrassa). A més la manifestació va ser un èxit ja que va aplegar a membres de tots els moviments i conflictes socials de Terrassa, i tant gent jove com gran, pares, mares, nens i nenes…
Amb tot plegat entenem que les persones que governen, ens exploten, ens acomiaden, ens retallen, ens apugen els impostos,… i un llarg etcètera, no vulguin que se’ls qüestioni ni se’ls critiqui, i encara menys que la societat s’organitzi per denunciar públicament tots els abusos que comenten, la corrupció amb la que viuen i actuen, i la riquesa que posseeixen gràcies a la pobresa dels altres.
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa creiem que és en aquest context de repressió política i social on s’han d’inscriure les multes contra el assistents a la manifestació. I per aquest motiu hem pres les següents mesures:

• Recolzament polític i judicial, conjuntament amb les persones denunciades, i seguiment dels
seus processos.
• Denúncia pública dels fets i crida a la solidaritat a través d’aquest comunicat.
• Denúncia a nivell judicial a través de la presentació de recursos i al·legacions contra les
denúncies interposades.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. Juliol 2012

ON HI HA LLUITA, HI HA REPRESSIÓ!!!
ON HI HA REPRESSIÓ HI HA SOLIDARITAT!!!

——————————————————————————————————-